be careful who you trust

the devil was once an angel

Share | 
Fajok
If I cannot move heaven, I will raise hell
Silent Brothers
❖ admin

avatar
i believe that emotions
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
Hobbi :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
give us power
Felhasználó profiljának megtekintése


Árnyvadászok
black for hunting through the night

A nephilimek , avagy az Angyal gyermekei, Raziel gyermekei, angyalok leszármazottai, ereikben angyali és emberi vér keveredik, melynek köszönhetően átlagos külsejük ellenére különleges képességek birtokában születnek. Testüket különböző rúnák borítják, erejük ezekből fakad. Feladatuk a béke biztosítása a fajok közt, az árnyvilág létezésének titokban tartása a mondének előtt, illetve a két világ lakóinak védelme a démonokkal szemben. Ez az égi küldetés nem csak hatalommal, hanem arroganciával is felruházza őket - bár együttműködésre és harmóniára törekszenek más népekkel, mégis úgy hiszik, ők maguk állnak az árnyvilág élén, amely sok konfliktusnak és a rossz megítélésüknek a forrása az alvilág köreiben. (Felhasználónként maximum két árnyvadász karakter alkotható!)

❖ Eredetük, származásuk

A legenda szerint Jonathan Shadowhunter, az első árnyvadász, több ezer évvel ezelőtt csak átlagos ember volt. Amikor a világot démonok lepték el, összefogott egy boszorkánymesterrel és együtt megidézték Raziel angyalt, aki megosztotta a vérét néhány arra méltónak ítélt, kiválasztott halandóval, hogy ezáltal természetfeletti erőhöz jutva felvehessék a harcot a démonokkal. Így születtek az első árnyvadászok. Raziel angyal három bűvös tárgyat hagyott a nephilimekre: a Végzet Kelyhét, a Végzet Kardját és a Végzet Tükrét. Aki mindhármat birtokolja, a legenda szerint legyőzhetetlenné válik. Rájuk bízta továbbá a Szürke Könyvet, az angyali erejük forrását adó rúnák gyűjteményét. Az árnyvadászok azóta is Istenként tisztelik Razielt, a legtöbb igéjükben, szavajárásukban az Angyalra hivatkoznak.

❖ Idris, az árnyvadászok otthona

Az árnyvadászok otthona Idris, egy láthatatlan kis ország Közép-Európában, Németország és Franciaország határán. Adamantinból készült démontornyai védelmet nyújtanak a démonokkal szemben, épp ezért a fővárosát és egyetlen városát, Alicantét, Üvegvárosnak is nevezik. Itt tartózkodik a Klávé és a Tanács, azon magas rangú árnyvadászok gyülekezete, akik a nephilimek életét irányítják és az egész alvilágra vonatkozó törvényeket hoznak. Amint egy árnyvadász betölti a nagykorúságot (18 év), el kell döntenie, hűséget esküszik-e a Klávénak és teljesértékű taggá válik, vagy maga mögött hagyja az árnyvadászok életét. A Klávé tagjai kisebb csoportokra bontva élnek a világ minden pontján. Otthonukul az Intézetek szolgálnak, a helyi ügyekben saját maguk járnak el, maguk igazgatják a környezetüket, de végül minden szál a Klávéba fut vissza, aki beleavatkozhat bármelyik Intézet fennhatóságába, ha a helyzet úgy kívánja (ismertebb intézetek: New York, London, Los Angeles, Budapest, Hong Kong, Tokió). Aki megszegi a Klávé szabályait, legyen árnyvadász vagy bármilyen más faj szülöttje, hamar Csontvárosban találhatja magát, a Néma Testvérek által őrzött börtönerődítményben. Az Egyezmény értelmében szövetségesek minden boszorkánymesterrel, vámpírral és vérfarkassal egyaránt, ez az intrikákkal átszőtt béke azonban túlontúl törékeny. A legtöbb alvilági megveti az Árnyvadászokat és nem ismeri el őket magasabb rendű népként.

❖ Küldetésük, céljaik

Legfőbb missziójuk a démonok elleni örökös és állandó harc egészen addig, míg egyszer végül győzedelmeskednek felettük. Ennek érdekében az árnyvadászok kiképzése már fiatalon megkezdődik. Kitanítják őket az ökölharcra, a közel- és távolsági harcnemekre. A fizikai tréningek mellett elméleti oktatáson is részt kell venniük, mielőtt még árnyvadász válhatna belőlük. Tudásukat gyakran élesben, kisebb-nagyobb küldetések során tesztelik le.

Az árnyvadászok életében a valláson túl fontos szerepet töltenek be a különböző rituálék is. A születés, a halál és a házasság mellett az első rúna megszerzésének is külön ceremóniája van. Szintén nagy jelentőséget kapnak a kultúrájukban a színek: a fekete a harc színe, a fehér a gyászé, az arany az esküvőé stb. Érdekesség, hogy az árnyvadászok általában hosszú, két szóból összetett családnevet választanak maguknak, ezzel is kifejezve fajtájuk páratlanságát és tökéletességét.

❖ Útmutató parabataioknak - mi is az a parabataiság?

"Akárhová mész, veled tartok,
ahol meghalsz, ott halok meg én is,
s ott lesz a sírom.
Az Angyal úgy bánjon velem, mint veled, nem különbül.
Ne válasszon el minket más, csak a halál."

A parabatai kapcsolat nagyon erős szövetség két árnyvadász között. A barátság és az egyesülés rúnája jelképezi, és nemtől függetlenül megkaphatja minden árnyvadász tizennyolc éves koráig. A parabatai kapcsolatok halálig tartanak, erősebbek bármilyen emberi köteléknél. A két árnyvadász lelke összekapcsolódik egymással, érzik a másik fájdalmát, szinte szavak nélkül megértik egymást. Az eskü nem csak arról szól, hogy a két árnyvadász együtt harcol, hanem arról is, hogy feláldozzák egymásért az életüket, ha kell, követik egymást bárhova, a végén pedig ugyanarra a helyre temetik majd őket.
A parabatai által felrajzolt rúnák hatékonyabbak és erősebbek, mintha az árnyvadász magának rajzolná fel vagy mástól kapná őket, ennek ellenére nincs minden árnyvadásznak parabataija; sőt, kifejezetten ritka dolognak számít.
A rokoni szál nem zárja ki a parabataiságot, viszont a szerelmi kapcsolat tilos köztük; a Klávé és az Árnyvadászok kódexe előírja, hogy fent kell tartani a méltóságteljes harcosi köteléket. Ha mégis szerelembe esnek, szétválasztják őket. Ennek okát a legtöbb árnyvadász nem tudja: valószínűleg attól tartanak, hogy ha a szerelem elmúlik, az kockáztatná a parabatai köteléket is, melynek egy életre kéne szólnia; ráadásul a szerelem emberi érzelem, míg az Árnyvadászok vallják, hogy az emberek felett állnak.
Miután két árnyvadász eldöntötte, hogy parabataiok lesznek, értesítik a Klávét. Fél évig együtt kell edzeniük, majd külön-külön felkeresik őket a Klávé tagjai, hogy meggyőződjenek róla, a jelöltek biztosak benne, hogy a kapcsolatuk egy életre szól. Minden árnyvadásznak csak egyetlen parabataija lehet, és a ceremónia kétszer nem végezhető el. A hivatalos ceremónián három tűzkör helyezkedik el a földön: egy-egy külön a két árnyvadásznak, egy pedig középen, egy közös kör, amely kettejük egységét, csatlakozását jelképezi. Miután elmondták az esküt és egymásra rajzolták a parabatai rúnát, a két körből egy közös lesz. A szertartás után még ki kell állniuk egy próbát.

Bár a kapcsolat egy életre szól, könnyedén megtörhet. Leggyakrabban egy másik fél halála okozza a kapcsolat szétszakadását, de ha az egyik félből alvilági lesz, otthagyja az árnyvilágot, hogy egy emberrel élhessen vagy száműzik, akkor a távolság a két árnyvadász között megtörheti a kapcsolatot. Ugyanígy az meggyengülhet és elhalványulhat, ha a két árnyvadász meggyűlöli egymást vagy nézeteltérésük támad.

Az első parabatai páros Jonathan Shadowhunter, az első árnyvadász és barátja, David, az első Néma Testvér voltak. Ők iktatták törvénybe a parabatai kapcsolatot is. Rajtuk kívül ismertebb parabataiok még: Jem Carstairs és Will Herondale (Pokoli szerkezetek), Michael Wayland és Robert Lightwood, Valentine és Luke, Jace és Alec, Clary és Simon.

❖ A rúnákról

Rúnák másképpen jelek , olyan szimbólumok, amelyek különböző természetfeletti képességgel ruházzák fel a viselőjét. Mind angyali, mind démoni rúnák léteznek. Az árnyvadászok számára a rúnák egyfajta különleges nyelvet képviselnek, amelyet Raziel angyal adott nekik. Ezek pedig olyan erőkkel ajándékozzák meg őket, amely túlmutat minden emberi határon. A rúnákat az árnyvadászok bőrébe égetik bele az irón használatával.  A rúnák az árnyvadászok által leggyakrabban használt úgymond eszköz a démonok elleni harcban. A rúnák az árnyvadászokon kívül minden fajra veszélyesek. Lehetnek halálosak, de az őrület szélére is taszíthatja őket. Mindössze csak az árnyvadászok képesek őket viselni. Az összes létező rúnát összegyűjtötték a "Book of the Covenant(A szövetség könyve)"-ban és később átmásolták őket a "Gray Book(Szürke könyv)"-ba.   További információ itt.


Silent Brothers
❖ admin

avatar
i believe that emotions
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
Hobbi :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
give us power
Felhasználó profiljának megtekintése


Mondének
i'm only human and i bleed when i fall down

A mondének egyszerű emberek, akikről az egész árnyvilág tud, nekik azonban fogalmuk sincs arról, miféle lények mászkálnak körülöttük. Emberek lévén halandóak és sebezhetőek, nem látnak át az árnyvadászok álcáin, bedőlnek az alvilágiak trükkjeinek és könnyű célpontot nyújtanak a démonoknak. Az Egyezmény értelmében sértetlenséget élveznek az árnyvilággal szemben, ennek betartatásáról és a védelmükről az Árnyvadászok gondoskodnak. Tilos őket beavatni az árnyvilág létezésébe.

❖ Típusaik

Az embereknek három típusát különböztetjük meg: az egyszerű, hétköznapi halandókat, akiknek fogalmuk sincs róla, mi folyik körülöttük, nem képesek természetfeletti dolgokra és csak sodródnak a saját világukban; az úgynevezett Látókat, akik képesek érzékelni a természetfeletti lényeket és megvan bennük az affinitás, hogy fejlődjenek; illetve a Boszorkányokat, akik bizonyos természetfeletti képességek birtokában vannak.

❖ Lehetõségek

Az emberek harapás útján képesek átváltozni vérfarkassá és vámpírrá, illetve elszegődhetnek egy vámpír szolgájának, tulajdonképpen két lábon járó vérbanknak. Az Egyezmény tiltja az emberek átváltoztatását, kivéve, ha az illető saját maga is beleegyezett.
Az arra méltó látókból a Végzet Kelyhének segítségével, a Felemelkedés ceremóniája után Árnyvadászok válhatnak. Ritka, hogy egy mondénből árnyvadász legyen, de nem lehetetlen. A hosszú kiképzés helyszínéül szolgál az Árnyvadász Akadémia Idrisben, ahol nephilimek és mondének együtt készülnek és tréningeznek.

Ha egy árnyvadásznak és egy mondénnek gyermeke születik, a gyerek az árnyvadász vonalat örökli tovább. Egy démon és egy ember nászából pedig boszorkánymesterek születnek.

Silent Brothers
❖ admin

avatar
i believe that emotions
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
Hobbi :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
give us power
Felhasználó profiljának megtekintése


Boszorkánymesterek
warlocks, in all their bat-winged, cat-eyed glory

A boszorkánymesterek - úgy is ismertek, mint warlockok, vagy Lilith Gyermekei - démonok és emberek örökéltű gyermekei. A démonok általában erőszakkal szerzik meg vagy különböző trükkökkel csábítják el az embereket, a nászból született gyermek pedig halhatatlanságot és varázserőt örököl démoni felmenőjétől. Az életük egy adott szakaszában egyszerűen megállnak az öregedésben, és onnantól nem fog rajtuk az idő - minden warlock számára máskor jön el ez az időpont.

❖ Különleges ismertetõjegyük

A démoni felmenőjüktől örökölt ismertetőjegyek különböztetik meg őket más fajoktól (például Magnus Bane macskaszeme). A testük valamelyik része torz vagy egyedi, például színes vagy pikkelyes a bőrük, több ujjuk van, farokkal vagy szarvval rendelkeznek stb. Vannak, akik képesek elrejteni az ismertetőjegyüket, és vannak olyanok is, akik nem. Pontosan a démoni jegyük miatt képtelenek utódot nemzeni. Egyetlen egy kivétel akadt az egész történelem során, akinek mégis sikerült: Tessa Gray, ő azonban a boszorkánymesterek közül is egy külön fajtát testesít meg, mivel neki nincsen semmilyen démoni ismertetőjegye, így aztán képes volt életet adni két gyermeknek is.

❖ Mágiahasználat

A boszorkánymesterek képesek egész tág spektrumon használni a mágiát, kedvük szerint formálva és fejlesztve azt. Minden varázslatnak megvannak a maga határai és az ára, és a boszorkánymesterek általában tisztában vannak ezzel. Vannak, akik a Klávé tiltása ellenére kifejezetten a sötét mágiával foglalkoznak. Varázserejük és hatalmuk lévén jóban vannak a többi fajjal, gyakran kérik fel a boszorkánymestereket különböző varázslatok elvégzésére, de még az alvilágiak közt sem örvendenek nagy tiszteletnek. Az igézetek démoni nyelveken zajlanak, melyeket a boszorkánymesterek jól ismernek felmenőiknek köszönhetően. Van azonban egy közös nyelv, a Chthonian, amit szinte mindannyian beszélnek.

❖ Ifritek

A boszorkánymesterek egy speciális alfaja az ifritek, azon boszorkánymesterek, akik képtelenek varázsolni. Általában könnyű felismerni őket vörös bőrükről és karmos kezükről, habár előfordul, hogy más boszorkánymester segítségével leplezik ezen külsőségeket, és teljesen átlagos, emberi alakot viselnek. A fokozott érzelmek hatására azonban könnyen elővillanhat valódi énjük.

Silent Brothers
❖ admin

avatar
i believe that emotions
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
Hobbi :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
give us power
Felhasználó profiljának megtekintése


Vérfarkasok
i'm a werewolf, not a golden retriever

A vérfarkasok, vagy más néven lükantrópok, a Hold Gyermekei, démonvérrel fertőzött emberek, akik képesek természetfeletti erővel rendelkező, megtermett farkassá változni. Az idősebb farkasok függetlenek a teliholdhoz kötött átalakulástól, kedvük szerint képesek váltogatni az alakjukat, a fiatalabbakat viszont még köti az égi jelenség, ahogy egy-egy érzelmi kiborulás is rögtön felszabadítja a bennük élő fenevadat. Ezért a vérfarkasok elsődleges leckéje fegyelmet és önkontrollt tanulni, irányítani az érzéseiket - amint ezt sikerre vitték, normális emberként élhetnek a mondének közt, habár a telihold még a legedzettebbeket is farkasbőrbe kényszeríti. A Praetor Lupus rendelete szerint minden vérfarkas, aki nem képes kezelni az átváltozását, veszélyesnek minősül, függetlenül a szándékaitól. Ezzel a rendelettel igyekeznek arra ösztönözni a farkasokat, hogy tanulják meg irányítani az átváltozásaikat.

Egyes feljegyzések szerint a lükantrópia először Közép-Európában jelent meg a 13. században. Új vérfarkasok többféle módon teremthetők: ha egy vérfarkas megmar egy embert, az esetek majdnem felében az illető átváltozik. Az átkot örökölni is lehet két vérfarkas szülő esetén, illetve az átváltozást varázslat is kiválthatja.

❖ Jellemzõik

A démonvérnek köszönhetően a farkasok erősek és gyorsak, a szemük színe megváltozik az átváltozás során. Gyorsabban gyógyulnak, mint az emberek, köszönhetően a fejlett regenerálódó képességüknek. Emberi alakban azonban nem sokban különböznek az egyszerű emberektől, erősebbek és strapabíróbbak, de nem rendelkeznek természetfeletti tulajdonságokkal. Nem örökéltűek, ugyanúgy megöregednek, mint az emberek. A vérfarkasok nem bírják az angyali tüzet, a szeráfpengét, és különösen halálos számukra a tiszta ezüst, és a belőle készült fegyverekkel mért támadás. Már kis mértékben is hatalms fájdalmat okoz, nagyobb dózisban viszont könnyen halálos lehet, mert az ezüst gátolja a farkasok regenerálódását.

❖ Falkák

A legtöbb vérfarkas falkákba tömörülve él, bár akadnak magányos farkasok, úgynevezett omegák, akik egyik falkához sem kötődnek, vagy épp a világot járják. Létezik egy szövetség, a Praetor Lupus, vérfarkasok által alapított társaság, amit Woolsey Scott hozott létre az 1800-as években. Feladatuk, hogy minden újonnan átalakult alvilági megtalálja a helyét a társadalomban, legyen szó frissen megharapott vámpírról vagy vérfarkasról, az erejével kísérletező boszorkánymesterről, illetve ők gondoskodnak az árván maradt vérfarkasok kitanításáról és falkába helyezéséről is. Segítenek klánokat, mentorokat találni a fiatal alvilágiaknak, és megtanítják nekik, hogyan kontrollálhatják az erejüket.

A falkák élén az alfa áll. Bármelyik vérfarkas, aki megöli az alfát, automatikusan átveszi a helyét. Az alfa köteles minden kihívást elfogadni. Az alfa mellett áll egy lupa, egy nőstény, akit az alfa élete párjának választott. A lupa jogai hasonlóak, mint az alfáé, de nem képes irányítani a falkát. Az alfa jobb keze és legfőbb bizalmasa a béta, aki az alfa távolléte esetén átveszi a falka felett a vezetést. További rangok a falkán belül: felderítő, őrszem, vadász, kölyök.

❖ Kapcsolatuk más fajokkal

A vérfarkasok és a vámpírok örökös harcban állnak egymással, ellenségeskedésük a két faj születése óta tart. Maia ezt azzal magyarázza, hogy a két démon, aki teremtette a vámpírokat és a farkasokat, halálos ellenségek voltak, és az egymás iránt érzett gyűlöletük a két fajon keresztül öröklődik tovább.

Silent Brothers
❖ admin

avatar
i believe that emotions
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
Hobbi :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
give us power
Felhasználó profiljának megtekintése


Vámpírok
the Night Children are a wise and careful people

A vámpírok, más éven az Éjszaka Gyermekei, démonvérrel fertőzött, örökéltű emberek, akik a halálból tértek vissza, így aztán nem dobog a szívük, alacsony a testhőmérsékletük, nincs illatuk és lélegezniük sem szükséges - ennek ellenére képesek rá, a kifinomult szaglásukhoz például elengedhetetlen. Érdekesség továbbá, hogy nem tudnak sírni, könnyek helyett vér csorog a szemükből.

❖ Eredetük

Az árnyvadászok írásos feljegyzései szerint Hecate, egy nagyobb démon teremtette őket, akit tömeges véráldozattal idézték meg még 1444-ben, Wallachiában, a mai Románia területén. Wallachia akkori uralkodója a háborús foglyok feláldozásával kedveskedett a démonnak, akit annyira lenyűgözött az áldozat, hogy átváltoztatta az uralkodót és az udvara népét az első vámpírokká.

❖ Jellemzõik

Terméketlenek, nem lehet gyermekük, ezért a vérvonalukat úgy tartják fent, hogy vámpírrá változtatnak embereket. A Klávé ezt szigorúan tiltja, de vannak bizonyos kiskapuk, például ha az emberek betörnek a területükre, vagy ha önszántukból beleegyeznek az átalakulásba - a vámpír, aki átváltoztatta őket, a teremtőjükké, nemzőjükké válik, és kötődni kezdenek hozzá. Némelyik halandót amolyan vérbankként használják, megbűvölik és a szolgájukká teszik, így az ember hűségesen követi őket bárhová, és megengedi, hogy a gazdája alkalmanként a véréből igyon. A Klávé ezt sem nézi jó szemmel, de mivel mindkét fél kölcsönösen beleegyezett a dologba, és a vámpírok túléléséhez szükséges a vér, szemet hunynak felette, amíg az áldozatuk életben marad.

Akárcsak a vérfarkasok, a vámpírok is emberfeletti erővel és gyorsasággal rendelkeznek, és gyorsan gyógyulnak. Az érzékszerveik különösen kifinomultak, remek a szaglásuk, a látásuk és a hallásuk. Remekül látnak a sötétben. Különleges képességük az encanto, mellyel képesek megbűvölni és irányítani másokat. Képesek denevérré és patkánnyá is változni, viszont különösen sebezhetőek a tűzzel szemben, illetve nem bírják a napfényt vagy egyéb mesterséges fényeket, mint mondjuk a boszorkányfényt. A szentelt víz és egyéb szentelt tárgyak szintén ártalmasak rájuk nézve, égési sérüléseket okozhatnak, ezekből azonban könnyedén felépülnek. A vámpírok eleinte képtelenek kimondani Isten vagy bármelyik szent nevét, idősebb korukra azonban elsajátítják ennek módját. A karó illetve a lefejezés szintén megöli őket, ellenben az ezüsttel, amely mérhetetlen fájdalmat okoz ugyan, de nem halálos rájuk nézve.

A vámpírokat nem lehet sima varázslatokkal lenyomozni, sem démoni, sem angyali eredetűvel, viszont kötődnek a sírjukhoz, ahová eltemették őket, és érzik, ha valaki megszentségteleníti vagy piszkálja azt. A sírjuk által üzenni is lehet nekik.

❖ Átalakulásuk

Ahhoz, hogy valaki vámpírrá változzon, először is vámpírvért kell innia, majd emberi halált kell halnia. Utána eltemetik, és csak akkor válhat igazi vámpírrá, ha képes puszta kézzel kiásni magát a saját sírjából; máskülönben örök kárhozatra ítéltetett. Az átváltozás befejezéséhez 24 órán belül emberi vért kell inniuk, különben legyengülnek és meghalnak. A vér kulcsfontosságú egy vámpír étrendjében, muszáj vért inniuk ahhoz, hogy életben maradjanak - az, hogy állati vagy emberi vért fogyasztanak-e, teljesen mindegy. Az emberi ételeket képtelenek megemészteni. Ha egy vámpír megharap valakit, a nyálában lévő méreg enyhítheti a fájdalmat és izomlazító, euforikus érzést válthat ki, ráadásul megerősíti és felfrissíti az emberi szervezetet.

❖ Kapcsolatuk más fajokkal

A vámpírok és a vérfarkasok örökös harcban állnak egymással, ellenségeskedésük a két faj születése óta tart. Maia ezt azzal magyarázza, hogy a két démon, aki teremtette a vámpírokat és a farkasokat, halálos ellenségek voltak, és az egymás iránt érzett gyűlöletük a két fajon keresztül öröklődik tovább.

Silent Brothers
❖ admin

avatar
i believe that emotions
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
Hobbi :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
give us power
Felhasználó profiljának megtekintése


Démonok
demons are beings that serve the Devil

A démonok gonosz, manipulatív, rosszindulatú teremtmények, amelyek képesek különböző dimenziók között utazni és mindent elpusztítanak, ami az útjukba kerül. Amikor meghalnak, csak a testük pusztul el, a lelkük visszatér a saját dimenziójukba, ahol idővel - többnyire évszázadok alatt - újra testet öltenek, ilyen értelemben tehát elpusztíthatatlanok. A Pokol lakóiként és a Sátán szolgáiként hivatkoznak rájuk. Rendkívül sokfélék lehetnek és rengetegen vannak.

Úgy hiszik, a démonok Lucifer leszármazottai, akinek feltétlen hűséggel tartoznak. Lilith az első démon, akit Lucifer teremtett, és ő hozta létre az összes többi démont, így hát kettejüket tartják számon a Pokol királya és királynőjeként - egyesek szerint azonban Lilith az Édenkertből kitaszítván összejött a bukott angyallal, Sammaellel, és így lett ő az első démon.
(Felhasználónként maximálisan EGY démon alkotható.)

❖ Megjelenésük

A Földön a démonok különböző alakokban képesek megjelenni, eredeti formájuk általában ismeretlen. Hacsak nem alakváltók, könnyű felismerni őket. Emberi külsejük ellenére körüllengi őket egyfajta sötét aura, a halál borzongató érzete, és általában mindig pusztulást hoznak magukkal, bármerre járnak. Mások fájdalma és szenvedése élteti őket, illetve boldog emlékek elszipolyozásával táplálkoznak.

A démonok testében úgynevezett ichor kering, amely színre, állagra és tapintásra is különbözik a sima vértől. Ez az inchor démoni energiával ellátott, savas és kifejezetten mérgező, ha a sebeken keresztül az emberi szervezetbe jut. Felhasználása azonban számtalan módon lehetséges. Az árnyvadászok gyógyító rúnája hatástalan a démonméreggel szemben.

❖ Elpusztításuk

Gyengeségeik közé tartozik, hogy képtelenek elviselni az angyali energiákat vagy a mennyei tüzet. A szeráfpenge szintén hatásos ellenük. A megszentelt tárgyak és az erős napfény legyengíti őket, de egyik sem okoz komolyabb sérülést. A démonok képtelenek megkülönböztetni az árnyvadászokat a mondénektől, és nem érzékelik az angyali energiákat sem, ezért aztán könnyen megtéveszthetőek.
Silent Brothers
❖ admin

avatar
i believe that emotions
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
Hobbi :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
give us power
Felhasználó profiljának megtekintése


A tündérek népe
do not eat or drink anything a faerie gives you

Tündérfölde, vagy más néven a Dombok alatti vidék a tündérek népének földalatti birodalma, melynek felosztása nem ismert. A tündérek különböző Udvarokba szerveződve élnek, mint a Tündérek Udvara vagy a Tündérek Ellenudvara. Akadnak azonban olyan magányos, szabad tündérek is, akik nem tartoznak sehova. Ilyen csoportosulás például a Vadűzés.

❖ A Tündérek Udvara


A Tündérek Udvarába számtalan bejárat nyílik a világon, a legismertebb például a New York-i Central Parkban található, ezek azonban annyira jól védettek, hogy illetéktelenül senki sem léphet be Tündérföldére - ha a bejutásod könnyű, tudd, hogy figyelnek.
Az Udvar vezetője a Tündérkirálynő, aki jelenlegi állás szerint hűséges a Klávéhoz. Az Udvar tündérei kedves, szívélyes népként ismertek, ugyanakkor köztudottan kapzsik, manipulatívak, önelégültek és csalók. Képtelenek hazudni, de úgy csűrik-csavarják a szavaikat, hogy nem lehet bízni abban, amit mondanak.
A tündérek közt máshogy telik az idő, sokkalta lassabb folyamban. Ami a való világban egyetlen hét csupán, az Tündérföldén éveket jelent. Épp ezért nagyon lassan öregszenek, de nem halhatatlanok, csupán olyannyira lelassult számukra az idő, hogy évszázadokat is elélhetnek. Köztudottan a tündérek az összes alvilági közül a legidősebb faj.

A tündérek népe hiú, elvárják, hogy ugyanazt a kedveskedést és tiszteletet kapják vissza másoktól, mint amit ők nyújtanak. Ugyanakkor kötelességtudóak és mindig betartják az adott szavukat, ezt a becsületességet pedig elvárják a másik féltől is. Ellenkező esetben megharagszanak az illetőre, egy tündér haragját pedig sosem ildomos kivívni - más kérdés, hogy a tündérek képesek bármilyen üzletet a javukra formálni úgy, hogy hűek maradjanak az adott szavukhoz, mégis teljesen kiforgassák azt. Imádnak játszani az emberekkel, az emberi érzésekkel, imádják a tréfákat, trükköket és a rejtvényeket.

Egyes legendák szerint a tündérek bukott angyalok, akiket büszkeségük miatt kitaszítottak a Mennyekből. Más históriák azt mondják, a tündérek az angyalok szépségének és a démonok kegyetlenségének, rosszindulatának keresztezéséből születtek. Az angyalokon túl ők a legkiismerhetetlenebb és legtitokzatosabb faj, kilétüket és szokásaikat misztikumok övezik. Bár angyalok és démonok gyermekei, úgy tartják, hogy a lelkük emberi. Híresek természetfeletti szépségükről, pasztellszín árnyalatokban játszó, ragyogó bőrükről. Fülük hegyesebb az átlagnál, arcuk finom, nemesi vonású, szemük pedig tiszta, akár az üveg.

Egyelőre féltve őrzött titoknak számít, hogy a féltündérek képesek a hazugságra. A tündéreknek további alfajai különböztethetők meg, mint például: nixi, prixi, brownie, selkie, szatír, sellő, kelpie, goblin, dzsinn, elf, ogre. Róluk azonban nagyon keveset tudni, és mindannyian emberi külsőt viselnek. Néhány tündérnek van pici, pillangószerű szárnya. A varázslat, amit használnak, egyedülálló a világon, a Szürke Könyv rúnái sem védhetnek meg teljesen tőle, habár akad olyan rúna, ami részben semlegesíti. Mágiájuk főként a ley vonalak erejéből táplálkozik.

A tündérek képesek gyermeket nemzeni, de nagyon nehezen esnek teherbe, ezért általában ritkán születik csak új gyermek. Épp ezért, hogy erősítsék a vérvonalukat, a tündérek gyakran csábítanak embereket Tündérföldére vagy különböző varázslatokkal, vagy például mondén gyermekek elrablásával. A felnőtteket addig bűvölik, míg meg nem feledkeznek korábbi életükről, hogy tündérként éljenek tovább és segítsék a vérvonal fenntartását.

A tündérek köztudottan remek harcosok. A vas mérgező számukra, az acél viszont csak legyengíti őket, akár a szentelt víz. Álneveket használnak, ám ha valakinek felfedik az igazi nevét, az hatalmat ad az illető kezébe a tündér felett, épp ezért sosem árulják el valódi nevüket.

❖ A Tündérek Ellenudvara
 

Nem sokat tudni az Ellenudvarról, mivel nem avatkoznak külsős ügyekbe, és nem is igyekeznek jól kijönni a többi alvilágival. Az Udvaruk hátborzongató hely, és állítólag sokkal utálatosabbak, gonoszabbak a többi tündérnél, a sötétséget részesítik előnyben. Ha egy tündért az Ellenudvarból választás elé állítasz, előbb fog bántani, mint hogy segítsen. Míg a Tündérek Udvara a nyár és a tavasz Udvara, addig az Ellenudvarra a tél és az ősz birodalmaként szoktak hivatkozni.

❖ A Vadűzés


A Vadűzés olyan szabad és független tündérek illetve holtak csoportosulása, akik nem tartoznak egyik Udvarhoz sem. A halál hozói, vadászok, akik saját szigorú törvényeik szerint élnek. Nem kötik őket más szabályok, nincsenek szövetségben az Árnyvadászokkal és nem követik a Klávé utasításait sem.

A Vadűzés tagjai éjszakánként lóháton járják az eget vagy a földet, halott lelkekre vadásznak. Csatákat keresnek, kivárják, míg azok véget érnek, majd begyűjtik a halottakat és a haldokló férfiakat, akikből vagy szolgák lesznek, vagy vadászok. Aki egyszer a Vadűzés tagja lett, az sosem léphet ki. Más tündérekkel ellentétben a Vadűzés tagjai immúnisak a vasra és egyéb tárgyakra, amik egy sima tündért legyengíthetnek. Nem egyszerűen csak halhatatlanok, sokkal inkább élők és holtak közt állnak.

Csak férfiak lehetnek a Vadűzés tagjai. Akiből hivatalosan vadász lesz, annak az egyik szeme színe megváltozik.
Sponsored content

i believe that emotions
give us power

1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Előtörténet sablon, fajok, kasztok, előnyök, hátrányok
» Fajok, kasztok, ereklyék
» Fajok listája
» Faj: Természetfelettiek (angyal, ördög, démon, stb)

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pulvis et umbra sumus :: kezdetek :: Tájékoztatás-
Ugrás: