descensuc averno facilis est

the descent into hell is easy


Share | 
Fajok
if i cannot move heaven, i will raise hell
Silent Brothers
❖ admin

avatar
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
foglalkozás :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
all the stories are true
Felhasználó profiljának megtekintése❖ Elhagyatottak
the forsaken ones


Az elhagyottak egykori egyszerű halandó emberek, akikre rúnát rajzoltak, melyet egy mondén szervezete nem bír elviselni, mivel a rúnák hatalmas erejét csakis olyan személyek képesek kibírni, kiknek ereiben angyali vér is csörgedezik. A rúna erejének köszönhetően megtébolyodnak, elfelejtik emberi mivoltjukat, életüket és annak hű szolgálóivá válnak, aki rájuk rajzolta a rúnát, végül meghalnak.

❖ Jellemzőik


Parancsokat képesek megérteni és teljesíteni, de se beszélni, se taktikázni nem tudnak, ahogy fegyvert készíteni vagy használni sem. Gyenge és unintelligens katonák ők, akik éppen ennek köszönhetően képesek mindenféle parancsot végrehajtani és nagy galibákat okozni.
Hacsak parancsolójuk nem adja ki feladatként, nem esznek és nem alszanak, valamint sérüléseikkel sem foglalkoznak, így ezáltal elég rövid életű teremtmények, mivel előbb-utóbb vagy éhen halnak, vagy végkimerültségben pusztulnak el, de nem ritka az sem, hogy elfertőződött sebeik okozzák vesztüket.
Az árnyvadászokra leginkább azért veszélyesek, mert míg démon nem teheti be a lábát az intézeten belülre, az elhagyatottak igen, hiszen semmi démoni nincs bennük, ezáltal képesek meglepetéseket okozni. Vadul, gondolkodás nélkül támadnak, nem félnek semmitől és nem érdekli őket, ha meghalnak, így ez még inkább veszélyessé teszi őket.

A néma testvérek az elhagyottaknak is próbáltak már az 1200-as években gyógyírt találni, de nem jártak sikerrel.


Leírásuk érdekességként született, ezen faj nem megalkotható!
Silent Brothers
❖ admin

avatar
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
foglalkozás :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
all the stories are true
Felhasználó profiljának megtekintése


Démonok
demons are beings that serve the Devil

A démonok rendkívül gonosz, manipulatív és rosszindulatú teremtmények, amelyek képesek különböző dimenziók között utazni. Eközben pedig mindent elpusztítanak, ami csak az útjukba kerül. Amikor meghalnak visszatérnek a saját dimenziójukba, ahol megerősödnek - ehhez azonban legtöbbször évszázadok kellenek -, majd ezután térhetnek vissza a pokolba, szülőhelyükre. Többnyire a Sátán szolgálóiként hivatkoznak rájuk, rendkívül sokféle démon létezik, mondhatni végtelen számú létezik belőlük.
Valódi eredettörténetük ismeretlen, bár a közös hit az, hogy a démonok szolgálják az ördögöt. Úgy gondolják, hogy Lucifer a bukott arkangyal létrehozta és szabályozta a démonokat és Lilith-et tette az első démonná. Lilith viszont több démont teremtett. Miközben a mitológia szerint szétszórta a saját vércseppjeit Edom földjén. A konklávé forrásai szerint a démonok azután teremtettek, hogy az első angyal bukása először megjelent a földön, Lilith és Sammael utazása során. A démonokat hamarosan a száműzték a földről a puszta ürességbe.

❖ Megjelenésük

A föld dimenziójában a démonok különböző alakokat képesek felvenni, azonban az eredeti külsejüket rejtély fedi. Könnyű őket felismerni, kivételeket képeznek azonban az alakváltók. Emberi alakjuk ellenére könnyedén érzékelhetők, ahogyan körülöleli őket egyfajta rejtélyes, émelyítő érzésként ható aura, ami a halál illatával párosul.

A démonok testében úgynevezett ichor kering, amely színre, állagra és tapintásra is különbözik a sima vértől. Fekete kicsit zöldes és nyúlós ellentétében az angyalok arany vérével és sokkal hígabb, mint az emberek vére.  Míg az ichor nem feltétlenül veszélyes, valamilyen szinten mérgező és némelyik savas, ezáltal képes felégetni, elmarni amit megérint. Míg a legtöbb védelmező rúna megvéd ettől, még így is rengeteg démon van, amely mérgező ichor-ral rendelkezik és ezzel szemben a gyógyító rúna hatástalan. Az ichor démoni energiával ellátott, savas és kifejezetten mérgező, ha a sebeken keresztül az emberi szervezetbe jut.

A legtöbb démon nem tud emberi nyelveken kommunikálni. Azonban van nagy részük, akik képesek úgymond leutánozni az emberi beszédet, amit hallottak. általában ez annak a jele, hogy a démont megidézték, mintsem saját akaratából érkezett a földre. Vannak különböző démonnyelvek, amelyeket a nephilim-ek és a warlock-ok megismertek és megtanultak ezek például:  Chthonic, Purgatic, Gehennic, és Tartarian.

❖ Elpusztításuk

Gyengeségeik közé tartozik, hogy képtelenek elviselni az angyali energiákat vagy a mennyei tüzet. A rúnákkal felerősített árnyvadász fegyverek szintén komoly sérüléseket ejthetnek rajtuk, míg az egyszerű halandó fegyverek komoly sérüléseket nem okozhatnak a számukra. A megszentelt tárgyak és az erős napfény legyengíti őket, de egyik sem okoz komolyabb sérülést. A démonok képtelenek megkülönböztetni az árnyvadászokat a mondénektől, és nem érzékelik az angyali energiákat sem, ezért aztán könnyen megtéveszthetőek.

Többnyire a démonok bizonyos formában élőlények és fizikailag képesek megsérülni. Ha leesnek egy magas helyről, vagy eltemetik őket egy sziklaszirten, összenyomja őket egy nagyobb tárgy, mint egy zongora, csillár, esetleg a tető rászakad, az akkor megölheti a démont még akkor is, ha ezek a tárgyak nincsenek rúnával megjelölve.
Silent Brothers
❖ admin

avatar
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
foglalkozás :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
all the stories are true
Felhasználó profiljának megtekintése


A tündérek népe
do not eat or drink anything a faerie gives you

Tündérfölde, vagy más néven a Dombok alatti vidék a tündérek népének földalatti birodalma, melynek felosztása nem ismert. A tündérek különböző Udvarokba szerveződve élnek, mint a Tündérek Udvara vagy a Tündérek Ellenudvara. Akadnak azonban olyan magányos, szabad tündérek is, akik nem tartoznak sehova. Ilyen csoportosulás például a Vadűzés.

❖ A Tündérek Udvara

A Tündérek Udvarába számtalan bejárat nyílik a világon, a legismertebb például a New York-i Central Parkban található, ezek azonban annyira jól védettek, hogy illetéktelenül senki sem léphet be Tündérföldére - ha a bejutásod könnyű, tudd, hogy figyelnek.
Az Udvar vezetője a Tündérkirálynő, aki jelenlegi állás szerint hűséges a Klávéhoz. Az Udvar tündérei kedves, szívélyes népként ismertek, ugyanakkor köztudottan kapzsik, manipulatívak, önelégültek és csalók. Képtelenek hazudni, de úgy csűrik-csavarják a szavaikat, hogy nem lehet bízni abban, amit mondanak.
Egyes legendák szerint a tündérek bukott angyalok, akiket büszkeségük miatt kitaszítottak a Mennyekből. Más históriák azt mondják, a tündérek az angyalok szépségének és a démonok kegyetlenségének, rosszindulatának keresztezéséből születtek. Az angyalokon túl ők a legkiismerhetetlenebb és legtitokzatosabb faj, kilétüket és szokásaikat misztikumok övezik. Bár angyalok és démonok gyermekei, úgy tartják, hogy a lelkük emberi. Híresek természetfeletti szépségükről, pasztellszín árnyalatokban játszó, ragyogó bőrükről. Fülük hegyesebb az átlagnál, arcuk finom, nemesi vonású, szemük pedig tiszta, akár az üveg.

Egyelőre féltve őrzött titoknak számít, hogy a féltündérek képesek a hazugságra. A tündéreknek további alfajai különböztethetők meg, mint például: nixi, prixi, brownie, selkie, szatír, sellő, kelpie, goblin, dzsinn, elf, ogre. Róluk azonban nagyon keveset tudni, és mindannyian emberi külsőt viselnek. Néhány tündérnek van pici, pillangószerű szárnya. A varázslat, amit használnak, egyedülálló a világon, a Szürke Könyv rúnái sem védhetnek meg teljesen tőle, habár akad olyan rúna, ami részben semlegesíti. Mágiájuk főként a ley vonalak erejéből táplálkozik.

A tündérek képesek gyermeket nemzeni, de nagyon nehezen esnek teherbe, ezért általában ritkán születik csak új gyermek. Épp ezért, hogy erősítsék a vérvonalukat, a tündérek gyakran csábítanak embereket Tündérföldére vagy különböző varázslatokkal, vagy például mondén gyermekek elrablásával. A felnőtteket addig bűvölik, míg meg nem feledkeznek korábbi életükről, hogy tündérként éljenek tovább és segítsék a vérvonal fenntartását.

A tündérek köztudottan remek harcosok. A vas mérgező számukra, az acél viszont csak legyengíti őket, akár a szentelt víz. Álneveket használnak, ám ha valakinek felfedik az igazi nevét, az hatalmat ad az illető kezébe a tündér felett, épp ezért sosem árulják el valódi nevüket.

❖ A Tündérek Ellenudvara
 
Nem sokat tudni az Ellenudvarról, mivel nem avatkoznak külsős ügyekbe, és nem is igyekeznek jól kijönni a többi alvilágival. Az Udvaruk hátborzongató hely, és állítólag sokkal utálatosabbak, gonoszabbak a többi tündérnél, a sötétséget részesítik előnyben. Ha egy tündért az Ellenudvarból választás elé állítasz, előbb fog bántani, mint hogy segítsen. Míg a Tündérek Udvara a nyár és a tavasz Udvara, addig az Ellenudvarra a tél és az ősz birodalmaként szoktak hivatkozni.
Silent Brothers
❖ admin

avatar
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
foglalkozás :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
all the stories are true
Felhasználó profiljának megtekintése


Vámpírok
the Night Children are a wise and careful people

A vámpírok, más éven az Éjszaka Gyermekei, démonvérrel fertőzött, örökéltű emberek, akik a halálból tértek vissza, így aztán nem dobog a szívük, alacsony a test-hőmérsékletük, nincs illatuk és lélegezniük sem szükséges - ennek ellenére képesek rá, a kifinomult szaglásukhoz például elengedhetetlen. Érdekesség továbbá, hogy nem tudnak sírni, könnyek helyett vér csorog a szemükből.

❖ Eredetük

Az árnyvadászok írásos feljegyzései szerint Hecate, egy nagyobb démon teremtette őket, akit tömeges véráldozattal idézték meg még 1444-ben, Wallachiában, a mai Románia területén. Wallachia akkori uralkodója a háborús foglyok feláldozásával kedveskedett a démonnak, akit annyira lenyűgözött az áldozat, hogy átváltoztatta az uralkodót és az udvara népét az első vámpírokká.

❖ Jellemzõik

Terméketlenek, nem lehet gyermekük, ezért a vérvonalukat úgy tartják fent, hogy vámpírrá változtatnak embereket. A Klávé ezt szigorúan tiltja, de vannak bizonyos kiskapuk, például ha az emberek betörnek a területükre, vagy ha önszántukból beleegyeznek az átalakulásba - a vámpír, aki átváltoztatta őket, a teremtőjükké, nemzőjükké válik, és kötődni kezdenek hozzá. Némelyik halandót amolyan vérbankként használják, megbűvölik és a szolgájukká teszik, így az ember hűségesen követi őket bárhová, és megengedi, hogy a gazdája alkalmanként a véréből igyon. A Klávé ezt sem nézi jó szemmel, de mivel mindkét fél kölcsönösen beleegyezett a dologba, és a vámpírok túléléséhez szükséges a vér, szemet hunynak felette, amíg az áldozatuk életben marad.
Akárcsak a vérfarkasok, a vámpírok is emberfeletti erővel és gyorsasággal rendelkeznek, és gyorsan gyógyulnak. Az érzékszerveik különösen kifinomultak, remek a szaglásuk, a látásuk és a hallásuk. Remekül látnak a sötétben. Különleges képességük az encanto, mellyel képesek megbűvölni és irányítani másokat. Képesek denevérré és patkánnyá is változni, viszont különösen sebezhetőek a tűzzel szemben, illetve nem bírják a napfényt vagy egyéb mesterséges fényeket, mint mondjuk a boszorkányfényt. A szentelt víz és egyéb szentelt tárgyak szintén ártalmasak rájuk nézve, égési sérüléseket okozhatnak, ezekből azonban könnyedén felépülnek. A vámpírok eleinte képtelenek kimondani Isten vagy bármelyik szent nevét, idősebb korukra azonban elsajátítják ennek módját. A karó illetve a lefejezés szintén megöli őket, ellenben az ezüsttel, amely mérhetetlen fájdalmat okoz ugyan, de nem halálos rájuk nézve.
A vámpírokat nem lehet sima varázslatokkal lenyomozni, sem démoni, sem angyali eredetűvel, viszont kötődnek a sírjukhoz, ahová eltemették őket, és érzik, ha valaki megszentségteleníti vagy piszkálja azt. A sírjuk által üzenni is lehet nekik.
Silent Brothers
❖ admin

avatar
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
foglalkozás :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
all the stories are true
Felhasználó profiljának megtekintése


Vérfarkasok
i'm a werewolf, not a golden retriever

A vérfarkasok, vagy más néven lükantrópok, a Hold Gyermekei, démonvérrel fertőzött emberek, akik természetfeletti erővel rendelkező, megtermett vérfarkassá képesek átváltozni. Az idősebb farkasok már függetlenné váltak a teliholdhoz kötött átalakulástól, kedvük szerint képesek váltogatni az alakjukat, a fiatalabbakat viszont még köti az égi jelenség, ahogy egy-egy érzelmi kiborulás is rögtön felszabadítja a bennük élő fenevadat. Ezért a vérfarkasok elsődleges leckéje fegyelmet és önkontrollt tanulni, irányítani az érzéseiket - amint ezt sikerre vitték, normális emberként élhetnek a mondének közt, habár a telihold még a legedzettebbeket is képes farkasbőrbe kényszeríti.
A Praetor Lupus rendelete szerint minden vérfarkas, aki nem képes kezelni az átváltozását, veszélyesnek minősül, függetlenül a szándékaitól. Ezzel a rendelettel igyekeznek arra ösztönözni a farkasokat, hogy tanulják meg irányítani az átváltozásaikat és igyekezzenek elsajátítani a teljes mértékű önuralmat.

Egyes feljegyzések szerint a lükantrópia először Közép-Európában jelent meg a 13. században. Új vérfarkasok többféle módon teremthetők: ha egy vérfarkas megmar egy embert, az esetek majdnem felében az illető átváltozik. Az átkot örökölni is lehet két vérfarkas szülő esetén, illetve az átváltozást varázslat is kiválthatja.

❖ Jellemzõik

A démonvérnek köszönhetően a farkasok erősek és rendkívül gyorsak, a szemük színe megváltozik az átváltozás során. Gyorsabban gyógyulnak, mint az emberek, köszönhetően a fejlett regenerálódó képességüknek. Emberi alakban azonban nem sokban különböznek az egyszerű emberektől, erősebbek és strapabíróbbak, de nem rendelkeznek természetfeletti tulajdonságokkal. Nem öröklétűek, ugyanúgy megöregednek, mint az emberek. A vérfarkasok nem bírják az angyali tüzet, a szeráfpengét, és különösen halálos számukra a tiszta ezüst, és a belőle készült fegyverekkel mért támadás. Már kis mértékben is hatalmas fájdalmat okoz, nagyobb dózisban viszont könnyen halálos lehet, mert az ezüst gátolja a farkasok regenerálódását.

❖ Falkák

A legtöbb vérfarkas falkákba verődve él, bár akadnak magányos farkasok, akik nem tartoznak egyik falkába sem. Ők az úgynevezett omegák, akik egyik falkához sem tartoznak hűséggel, vagy éppen a világot járják. Létezik egy szövetség, a Praetor Lupus, vérfarkasok által alapított társaság, amit Woolsey Scott hozott létre az 1800-as években. Feladatuk, hogy minden újonnan átalakult alvilági megtalálja a helyét a társadalomban, legyen szó frissen megharapott vámpírról vagy vérfarkasról, az erejével kísérletező boszorkánymesterről, illetve ők gondoskodnak az árván maradt vérfarkasok kitanításáról és falkába helyezéséről is. Segítenek klánokat, mentorokat találni a fiatal alvilágiaknak, és megtanítják nekik, hogyan kontrollálhatják az erejüket.
A falkák élén az alfa áll. Bármelyik vérfarkas, aki megöli az alfát, automatikusan átveszi a helyét. Az alfa köteles minden kihívást elfogadni. Az alfa mellett áll egy lupa, egy nőstény, akit az alfa élete párjának választott. A lupa jogai hasonlóak, mint az alfáé, de nem képes irányítani a falkát. Az alfa jobb keze és legfőbb bizalmasa a béta, aki az alfa távolléte esetén átveszi a falka felett a vezetést. További rangok a falkán belül: felderítő, őrszem, vadász és a kölyök.

Silent Brothers
❖ admin

avatar
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
foglalkozás :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
all the stories are true
Felhasználó profiljának megtekintése


Boszorkánymesterek
warlocks, in all their bat-winged, cat-eyed glory

A boszorkánymesterek, avagy még warlockok-ként, esetleg Lilith Gyermekeiként emlegetettek, démonok és emberek nászából születő öröklétű faj. A démonok általában erőszakkal, vagy csellel, különböző trükkökkel csábítják el a halandót, akinek sokszor fogalma sincs arról, hogy mit is hordoz a szíve alatt csak később lesz számára nyilvánvaló. A varázserejét és halhatatlanságát egyértelműen a démoni felmenőjétől örökli. Életük során eljön az a pillanat, amikor egyszer csak megállnak az öregedésben és többé nem fog rajtuk az idő, egyszerűen csak egy szám lesz, amit senki sem köthet a külsejükhöz. Ez a pont minden warlock életébe máskor jön el.

❖ Különleges ismertetõjegyük

A démoni felmenőtől örökölt ismertetőjegyek különböztetik meg őket más fajoktól. (Például Magnus Bane macskaszeme.) A testük valamelyik része torz, vagy egyedi például színes, vagy pikkelyes a bőrük, több-kevesebb ujjuk van, farokkal, szarvval esetleg szárnyakkal rendelkeznek stb. Vannak, akik képesek elrejteni az ismertetőjegyüket és természetesen olyanok is vannak, akik erre nem képesek. A démoni jegyük miatt képtelenek utódot nemzeni. Ez alól egyetlen egy kivétel akadt az egész történelem során, akinek mégis sikerült: Tessa Gray. Ő azonban a boszorkánymesterek közül is egy különleges fajtát testesít meg, mivel neki nincsen semmilyen démoni ismertetőjegye, ami árnyvadász édesanyjának - aki egyetlen rúnával sem rendelkezett -  és a különleges nyakláncnak, -
amelyben Ithuriel angyal lelkének egy darabja volt bezárva - köszönhető, ahogyan az élete is.

❖ Ifritek

A boszorkánymestereknek egy speciális alfaját nevezzük ifritnek. Ők azon boszorkánymesterek csoportja, akik képtelenek varázsolni. Általában könnyű felismerni őket a vörös bőrükről, karmos kezükről. Habár előfordul az is, hogy más boszorkánymester segítségével leplezik ezen külsőségeket és teljesen átlagos emberi alakot képviselnek. A fokozott érzelmek hatására azonban könnyen lehullhat a lepel és felfedhetik a valódi külsejüket.
Silent Brothers
❖ admin

avatar
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
foglalkozás :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
all the stories are true
Felhasználó profiljának megtekintése


Mondének
i'm only human and i bleed when i fall down

A mondének egyszerű emberek, akikről az egész árnyvilág tud, nekik azonban fogalmuk sincs arról, miféle lények mászkálnak körülöttük. Legalábbis a legtöbbjüknek nincs betekintése az őket körülvevő tényleges világba, azonban nagyon ritkán előfordul, hogy valaki betekintést nyerhet az árnyak közé. Emberek lévén halandóak és sebezhetőek, nem látnak át az árnyvadászok álcáin - kivéve, ha látó az illető, de akkor is erős koncentrációt igényel -, bedőlnek az alvilágiak trükkjeinek és könnyű célpontot nyújtanak a démonoknak. Az Egyezmény értelmében sértetlenséget élveznek az árnyvilággal szemben, ennek betartatásáról és a védelmükről az Árnyvadászok gondoskodnak. Tilos őket beavatni az árnyvilág létezésébe.

❖ Típusaik

Az embereknek két különböző csoportját tartjuk számon: az egyszerű, hétköznapi halandókat, akiknek fogalmuk sincs róla, mi folyik körülöttük, nem képesek természetfeletti dolgokra és csak élik az életüket mindenféle beavatkozás nélkül, legalábbis semmit nem érzékelnek belőle és az úgynevezett Látókat, akik képesek átlátni az álcán, amit a természetfeletti lények magukra öltenek és megvan bennük az affinitás, hogy fejlődjenek.

❖ Lehetõségek

Az emberek harapás útján képesek átváltozni vérfarkassá és vámpírrá, illetve elszegődhetnek egy vámpír szolgájának, tulajdonképpen két lábon járó vérbanknak. Az Egyezmény tiltja az emberek átváltoztatását, kivéve, ha az illető saját maga is beleegyezett.
Az arra méltó látókból a Végzet Kelyhének segítségével, a Felemelkedés ceremóniája után Árnyvadászok válhatnak. Ritka, hogy egy mondénből árnyvadász legyen, de nem lehetetlen. A hosszú kiképzés helyszínéül szolgál az Árnyvadász Akadémia Idrisben, ahol nephilimek és mondének együtt készülnek és tréningeznek.

Ha egy árnyvadásznak és egy mondénnek gyermeke születik, a gyerek az árnyvadász vonalat örökli tovább. Egy démon és egy ember nászából pedig boszorkánymesterek születnek.

❖ Szekta

New York városában már a sötét háború előtt is gyilkosságok történtek, amelyeknek az elkövetési módszerei vészjóslóan hasonlóak voltak mégis a bizonyítékok alapján nem egy és ugyanaz volt a gyilkos. Mostanra azonban már egyre nyilvánvalóbbak tűnik, hogy egy szekta áll a dolog mögött. Azt azonban nem is tudják, hogy ez a szekta a természetfeletti határait karcolgatja, miközben próbálkozik démonok megidézésével, áldozatokat nyújtanak be és a belépéshez szigorúan egy emberi szív szükséges, amivel bebizonyíthatják az elszántságukat.
Aki érdeklődést mutat a szekta iránt az többnyire vagy csatlakozik, vagy Ő maga is meghal. Meghátrálni lehetetlen, menekülni meg lehet próbálni, de vajon ki kíván egy olyan életet élni, ahol mindig a válla felé kellene pillantson?
Silent Brothers
❖ admin

avatar
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
foglalkozás :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
all the stories are true
Felhasználó profiljának megtekintése


Árnyvadászok
black for hunting through the night

Az árnyvadászok megannyi néven ismertek, nephilimek avagy Raziel gyermekei, az angyalok leszármazottai, ereikben az angyali vér emberivel keveredik. Ennek köszönhetően átlagos külsejük ellenére különleges képességekkel születnek. Testüket különböző rúnák borítják, erejük is ezekből a szimbólumokból fakadnak. A világban az ő feladatuk a béke fenntartása, biztosítása a fajok között, az árnyvilág létezésének titokban tartása a mondénok előtt, illetve a két világ lakóit védelmezik a démonokkal szemben. Égi küldetésük nem csak hatalommal, hanem arroganciával is együtt jár. Habár együttműködésre, békére és harmóniára törekszenek szüntelenül mégis úgy érzik, hogy ők azok, akik az árnyvilág élén állnak. Ezen hozzáállás rengeteg konfliktus gyökere és az alvilágiak többsége emiatt elég rossz véleménnyel vannak róluk, ami miatt az együttműködés sosem zökkenőmentes.

❖ Eredetük, származásuk

A legenda úgy tartja, hogy Jonathan Shadowhunter, az első árnyvadász, több ezer évvel ezelőtt még csak egy átlagos ember volt. A világot démonok lepték el és összefogott egy boszorkánymesterrel együtt és megidézték Raziel angyalt, aki megosztotta a vérét néhány arra méltónak ítélt, kiválasztott egyszerű halandóval, hogy ezáltal természetfeletti erővel ruházza fel őket, hogy felvehessék a harcot a démonokkal. Így jöttek létre az első árnyvadászok.
Raziel angyal három különleges hatalommal bíró tárgyat bízott a nephilimekre, a Végzet Kelyhét, amellyel démonok feletti hatalommal ruházta fel birtoklóját, a végzet kardját és a végzet tükrét. Aki mindhármat egyszerre birtokolja a legenda szerint újra megidézheti Raziel angyalt, aki egyetlen egy kívánságát teljesíti.
Emellett még rájuk bízta a Szürke Könyvet, amely az angyali erejük forrását, azaz az általuk használható rúnákat tartalmazza. Az árnyvadászok azóta is Istenként tekintetenk Raziel-re, legtöbb igéjükben, szava-járásukban az Angyalra hivatkoznak. Amennyiben az Angyalra esküdnek, ígéretüket nem szeghetik meg.  

❖ Idris, az árnyvadászok otthona

Az árnyvadászok otthona, szülőhazája Idris egy láthatatlan kis ország Közép-Európában, Németország és Franciaroszág határán helyezkedik el. Adamantinból készült démontornyai védelmet nyújtanak a démonokkal szemben, épp ezért a fővárost, pontosabban az egyetlen városát Alicante-t, Üvegvárosnak is nevezik.
A Klávé és a Tanács is itt tartózkodik, akik magas rangú árnyvadászok gyülekezete, akik a nephilimek életét irányítják és az egész alvilágra vonatkozó döntéseket, törvényeket hoznak. Amikor egy árnyvadász nagykorúvá válik, azaz betölti a tizennyolcadik életévét, el kell dönteni, hogy hűséget esküszik-e Klávénak és teljes-értékű tagjává válik vagy maga mögött hagyja az árnyvadász életet.
A Klávé tagjai kisebb csoportokra bontva élnek a világ összes pontján. Otthonukként az intézetek szolgálnak, helyi ügyekben mindenképpen saját maguk járnak el, maguk igazgatják a közvetlen környezetüket, de végül minden szál A Tanács kezeibe jut vissza. Beleavatkozhat bármelyik intézet ügyeibe, ha a helyzet úgy kívánja. Ismertebb intézetek: New York, Los Angeles, London, Budapest, Hong Kong, Tokió.
Akik megszegik a Klávé szabályait, legyen az bármilyen képviselője az árnyvilágnak, hamar a Csontvárosban találhatja magát, a Néma Testvérek által őrzött börtönben. Az Egyezmény értelmében szövetségesek minden boszorkánymesterrel, vámpírral és vérfarkassal egyaránt, azonban mint minden béke ez is rendkívül törékeny, hiszen a legtöbb alvilági megveti az árnyvadászokat és nem ismerik el őket magasabb rendű fajként.

❖ A rúnákról

Rúnák másképpen jelek , olyan szimbólumok, amelyek különböző természetfeletti képességgel ruházzák fel a viselőjét. Mind angyali, mind démoni rúnák léteznek. Az árnyvadászok számára a rúnák egyfajta különleges nyelvet képviselnek, amelyet Raziel angyal adott nekik. Ezek pedig olyan erőkkel ajándékozzák meg őket, amely túlmutat minden emberi határon. A rúnákat az árnyvadászok bőrébe égetik bele az irón használatával.  Ezek az árnyvadászok által leggyakrabban használt úgymond eszköz a démonok elleni harcban. A rúnák az árnyvadászokon kívül minden fajra veszélyesek. Lehetnek halálosak, de az őrület szélére is taszíthatja őket. Mindössze csak az árnyvadászok képesek őket viselni. Az összes létező rúnát összegyűjtötték a "Book of the Covenant(A szövetség könyve)"-ban és később átmásolták őket a "Gray Book(Szürke könyv)"-ba.   További információ itt.

Parabatai kapcsolat
demons are beings that serve the Devil

Parabatainak két árnyvadászt nevezünk, akik egy ceremónia keretein belül a Klávé előtt megesküdtek arra, hogy az életük végéig harcolni fognak egymás mellett, hűségesek lesznek egymáshoz, és hogy az életüket is feláldoznák a másikért. Mindennek a megpecsételése pedig egy rúna, amit egymásra rajzolnak fel, s kitart az életük végéig a házasság rúnához hasonlóan.
Parabataiok lehetnek nemtől függetlenül az árnyvadászok, azonban nagyon ritka az ilyen kapcsolat, a legtöbben soha nem is találnak rá a párjukra, s mindössze a 18. születésnapig lehetséges elvégezni a szertartást – amint ez elmúlt, többé már nem lehet végrehajtani.

❖ Szertartás

Az első és legfontosabb dolog, hogy a parabatai kötelék létrehozása egy közös döntésen alapszik, hiszen egy egész életre szóló kötelékről van szó, amit normál esetben nem lehet megszakítani, s minden szempontból hatással van a két árnyvadász életére is, így ebbe belekényszeríteni a másikat tilos.
Amennyiben mindketten komolyan gondolják ezt a döntésüket, és szeretnék mindenképp letenni az esküjüket, hat hónapon keresztül együtt kell edzeniük. Az előbb felsoroltak miatt komoly felelősséggel jár ez a szertartás, így többen is jönnek a Klávétól, hogy biztosra vegyék, a két árnyvadász komolyan gondolja-e a döntését, hiszen ekkor még van lehetőségük meggondolni magukat. Ha azonban nem hátrálnak vissza, akkor sor kerül a szertartásra.
A ceremónia alatt három tűzgyűrű látható a földön, amelyből kettő a két árnyvadászt szimbolizálja, a harmadik pedig a „közös” gyűrű, ami az egyesülésüket képviseli. Ekkor hangzik el a parabatai eskü is, és felrajzolják egymásra a rúnát. Az első parabatai-oknál, Jonathan Shadowhunternél és Davidnél, aki az első Nématestvér lett később, a szertartás még másképp nézett ki – ők még egymás vérét is magukhoz vették, s csak azután mondták el az esküt és rajzolták fel a rúnát.
Ezt követően még ki kell állni egy próbát a 18. születésnapjuk után, s csak ezután lesznek végérvényesen parabataiok.
Amit még fontos tudni erről a kötelékről, hogy minden árnyvadász az életében csak egy parabatait választhat, és a rituálé is csak egyszer végezhető el – így ha a kötelék megszakad valamilyen okból kifolyólag, többé már nem hozható helyre. Maga a kapcsolat alapja a szoros baráti-testvéri viszony, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy más érzések nem léphetnek fel az idők során, mint például az utálat vagy rivalizálás, ezek azonban a kötelék gyengüléséhez is vezethetnek.

"Akárhová mész, veled tartok,
ahol meghalsz, ott halok meg én is,
s ott lesz a sírom.
Az Angyal úgy bánjon velem, mint veled, nem különbül.
Ne válasszon el minket más, csak a halál."


❖ Kötelék

A parabatai rúna segítségével kölcsönözni tudják egymás erejét, emellett azt is érzik, ha a másikkal valami természetfeletti történik, ha pedig meghal az illető parabataia, akkor úgy tartják, az olyan erős fájdalommal jár, mintha éreznék, ahogy elhagyja az élet a társuk testét. A parabatai rúnán kívül a sima rúnák is sokkal erősebbek és hatásosabbak, ha egymásnak rajzolják fel őket, illetve vannak bizonyos rúnák, amiket csak a parabatai társak tudnak használni, hiszen nekik dupla erejük van egy átlagos árnyvadászhoz képest, így a testük is jobban elviseli azt.
A parabataiok számára csak egyetlen tiltott dolog létezik, és ez nem más, mint a szerelem. A Klávé úgy tartja, hogy ennek a köteléknek kifejezetten csak a harcos mivoltukból szabad erednie, és nem alakulhat át annál többe. A legtöbb árnyvadász nem tudja az okát ennek, vagy hogy a Törvénybe milyen okot írtak, úgy tartják azonban, hogy régen a múltban egyszer a két parabatai társ szerelembe esett egymással, amit aztán számos tragikus esemény követett, a Klávé pedig úgy hitte, hogy ez újra és újra megismétlődhet, amint szerelemmé kovácsolódik a parabataiok kapcsolata, így megtiltották. Jem Carstrairs szerint, ha a parabatai kötelék szerelemmé alakul, az olyannyira megerősíti azt, hogy képesek lesznek a varázslat használatára is. Az árnyvadászok azonban soha nem arra voltak hivatottak, hogy mágiát birtokoljanak, így a számukra veszélyes és korrupt – maga az erő az őrületbe kergeti őket, s pusztítást visznek magukkal, amerre mennek, míg ők maguk is meg nem halnak. Hogy a Klávé elkerülje az ilyen eseteket, és tudomást szereznek arról, hogy két parabatai szerelmet táplál a másik iránt, akkor szétválasztják őket.

❖ Kötelék megszakítása

Mint a házasság esetében, úgy a parabatai köteléket is csak az egyikük halála szakíthatja meg, vannak azonban különleges esetek, amikor ez korábban is megtörténhet. Ezek közé tartozik, hogy egyikük alvilági lesz, legyen az vérfarkas vagy vámpír; ha valaki kilép az árnyvilágból azért, hogy egy mondénnel élhessen; ha megfosztják az árnyvadászt a rúnáitól és egyszerű emberré lesz, de ugyanúgy az egyik száműzetése is okozhatja a kapcsolat felbomlását, ami valószínűleg a kettejük közti túl nagy távolság miatt lép fel. Ha valaki leteszi a nématestvéri vagy vasnővéri fogadalmat, akkor a parabatai kötelék szintén megszakad, ugyanis az a rúna, amit ekkor kapnak meg, olyan erős, hogy még a parabatai rúnát is megsemmisíti.
Ha a kötelék valamilyen formában megsebesül, vagy épp túl nagy a távolság a kettejük között, akkor a partnerek feszítő érzést, vagy valami ehhez hasonló erős fájdalmat éreznek a szívükben.

❖ Eredete

A tökéletes harcosi bajtársiasság ideája hosszú időkre nyúlik vissza, egészen pontosan egy bibliai történetig. David és Jonathan két harcos volt, akik mindennél jobban szerették a másikat – olyannyira, hogy a szövetségük után a Menny összekötötte a lelküket. Jonathan Shadowhunter és társa David innen merítették a parabatai ötletét, s végül bele is foglalták azt a Törvénybe.
Maga a parabatai kifejezés az heniochoi kai parabatai (A kocsihajtó és a kísérője) ógörög történetből származik, aminek lényege, hogy a kísérő soha nem hagyhatta el a kocsihajtót, s míg egyikük hajtott, addig a másik a kocsiról harcolt – egyik a másik nélkül haszontalan volt.

Ajánlott tartalom

all the stories are true

1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Előtörténet sablon, fajok, kasztok, előnyök, hátrányok
» Fajok, kasztok, ereklyék
» Fajok listája
» Faj: Természetfelettiek (angyal, ördög, démon, stb)
» Fajok

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pulvis et umbra sumus :: kezdetek :: Tájékoztatás-
Ugrás: