be careful who you trust

the devil was once an angel

Share | 
Világleírás
If I cannot move heaven, I will raise hell
Silent Brothers
❖ admin

avatar
i believe that emotions
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
Hobbi :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
give us power
Felhasználó profiljának megtekintése


A Pokol
home of the demons

❖ Története és keletkezése

Ahogy a Menny, ugyanúgy a Pokol is évezredek óta részese az emberek életének, ezért rengeteg legenda és monda keletkezett már róla. Lucifer volt az első olyan Isten által teremtett angyal, aki nem volt hajlandó a Mindenható előtt letérdelni és őt szolgálni, ennek fejében több hozzá hasonló angyalt felbátorított a leendő Pokol ura, hogy letaszítsák Istent a trónról. Ám a merényletet nem sikerült beteljesíteniük.
A Pokol eleinte Lucifer és annak követői számára lett kialakítva, ahová Isten letaszította őket az ellene való fellázadás miatt, már a világ teremtése előtt. Ez a hely aztán a világ megszületését követően a bűnös lelkek börtönévé vált, elvégre amikor az élőlények a Földre tették a lábukat, a gonosz azonnal kivetette bosszúból a hálóját Isten teremtményére: az emberre.
Ennek köszönhetően Lucifer újabb, hűséges követőket toborzott magának, akiknek nem csak hogy kárhozat nélküli életet ígért, hanem olyan örök életet is, ahol a léleknek nem kell szenvednie többé. Ennek a függvénye a feltétlen hűség a Pokol urához és a többi bukott angyalokhoz.

❖ Amit tudnod kell róla

A Pokol teljesen eltérő az általunk ismert és lakott Földtől. Más dimenzióként foglalja el magát a tudatban, ahol démonok illetve halottak számára kiépített birodalom jött létre. Itt végződhet be egy bűnös lélek élete, de akár itt születhet újjá. Ezt mind a szellem dönti el, hogy szenved a halottak folyójában vagy behódol a Sátánnak és örökéltű, hű szolgája lesz. De mint tudjuk: amit Isten ad, azt Isten el is veszi. A Pokol ura megadja az oda tévedő léleknek az új életet, és csak akkor fosztja meg tőle, ha árulóvá lesz Ura ellen. Minden démon eldöntheti saját maga, hogy mely Pokol hercegének akar szolgája lenni, ám Lucifernek akkor sem mondhatnak nemet, bármely más herceget szolgálnak.

❖ Elhelyezkedés

Akinek eszébe jut a Pokol, felelevenül lelki szemei előtt az a terület, ahol a füves pusztákból lávatakaró képződik, a kék ég helyett pedig vöröslő felhők sorakoznak fel, s mindezek felett ott ül az Ördög óriási szarvakkal, miközben az odasorolt lelkeket bünteti az emberi életükben elkövetett bűneikért. A valóság az, hogy a Pokol tornácán dönti el maga a lélek, hogy mit szeretne. Dönthet afelől, hogy mi legyen a lelkével. Kerülhet abba a folyóba, ahol a szellemek keringenek az örökkévalóságig szörnyű kínok között, vagy dönthet amellett, hogy szolgálja a Pokol Urát és a Hercegek valamelyikét a végtelen időkig. A Pokol tornáca kevésbé veszélyes a betolakodók számára, mint a Pokol belseje. A tornácnál már hallani a bűnös lelkek sikolyait, akik a folyóban keringenek. A tornác tere sötét, kopár, rideg és zajos.
Ahogy belépünk a Pokolba, azonnal megnyílik előttünk az összes Pokol hercegének a birodalma, melyek azidáig sötétségbe burkolóztak. Ezeket a területeket övezi körbe a folyó, mely a halottakat keringeti. A legelső birodalom, mely elénk tárul, az Edom, amit Asmodeus és Lilith hozott létre maguknak és más démonoknak. Ezt a birodalmat övezi körbe a többi birodalom, mely más-más hercegnek a tulajdona. Ezek között sötét erdők találhatóak alaktalan démonokkal, különböző szörnyekkel. Ám a Pokol teljesen kiszámíthatatlan, homogén űr; képes a beteljesülhetetlen álmaidat mutatni magad előtt. Az egész látszatkép, mind illúzió. A Pokol mutathat számodra gyönyörű, békés mezőt, ám a valóság teljesen mást tükröz.

❖ bejárás

Élő egymaga nem tud belépni, hacsak meg nem idéz egyet a Pokol hercegei közül, avagy maga Lucifert, de egy fiatal démon is képes élőt bevinni a Pokolba. A kulcs a démoni vér. A kijutás is szintén Pokolbéli lény segítségével történik, különben az oda nem tartozó lélek bent ragad.

❖ A Sátán szárnyai

Született egy mendemonda Lucifer szárnyairól. Úgy gondolják, hogy az Istenek megkínozták, s mikor letaszították őt a Pokolba, hófehér szárnyait kitépték a helyéről és elátkozva azokat elrejtették a világ egy ismeretlen pontjára, ahol Ő maga nem fogja soha többé meglelni azokat. Mikor Lucifer magához tért véres háttal, akkor szembesült azzal, hogy a szárnyaiból mindössze egyetlen egy tolldarab maradt meg, mely látszólag teljesen véletlenül hullt le vele együtt. Az átok arról szól: Lucifer sohasem találhatja meg a szárnyait, hiszen amíg ő nincs tulajdonában azoknak, addig ő maga nem tud a Mennybe feljutni, hogy bosszút álljon. Szárnyak nélkül az ereje sem teljes. Ám a tollat, amely lehullt mellé akkor, megtartotta abban reménykedve, hogy az majd segít neki megtalálni a szárnyait. Ám időközben rájött, hogy a toll neki nem engedelmeskedik, és aki megtalálja Lucifer szárnyait, annak az Ördög örök hűséget kell, hogy fogadjon, így a Sátán elveszíti hatalmát mindenek felett. Lucifer sóvárog a szárnyai után, ám Ő egymaga nem tud rálelni, s ha mástól kér segítséget, akkor végérvényesen elveszíti birodalmát. Ez az Isten egyik büntetése az ő általa teremtett, mostanra már bukott angyalának. Vannak, akik a lehullt tolldarabot keresik, hogy megtalálják az elveszett ereklyét és átvegyék az uralmat a Sátán felett. Ám, hogy a monda valós tényeken alapul-e, máig is rejtély, hiszen akadnak olyanok, akik úgy vélik, hogy Lucifer önnön magának tépte ki a szárnyait, ezzel aztán megszakítva a kapcsolatot az angyalok és ő közte.

Silent Brothers
❖ admin

avatar
i believe that emotions
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
Hobbi :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
give us power
Felhasználó profiljának megtekintése


New York
city of dreams

❖ Epilógus

Az élet nem más, mint egy nagy, kalandos utazás szerteágazó ösvényeken ugyanazon végállomás felé: a halálba. A halál csak azok számára veszteség, akik még nem érték el a célt, akik még az útjuk közepén bóklásznak, és abban a tudatban kell tovább menniük, hogy elvesztettek valami nagyon fontosat. Egy darabot önmagukból. Valentine Morgenstern halott. Jace Herondale halott. Sebastian Morgenstern halott. Max Lightwood halott. A háborúnak vége, a győzelem mégis keserédes, hiszen mindenkitől megfosztott valamit, amitől az életük már nem lehet többé ugyanolyan. Ezért hát a Mennyek és a Pokol úgy döntött, még egyszer utoljára beleszólnak a halandók harcába: Raziel angyal jóvoltából feltámadt Jace, Lilith ördögi mesterkedése pedig Sebastiant hozta vissza. A mérleg két nyelve, az egyensúly két pólusa, a yin és a yang újból szemben állnak egymással, hogy bevégeztessék a sorsukat.
Az újjászületés azonban eltörölte a születésekor Jace-re rótt áldások óvó hatásait, aki így most védtelen az összes démoni befolyással szemben. Rémálmok gyötrik, képtelen aludni az éjszakánként szeme elé vetülő, borzalmas látomásoktól, melyekben brutálisabbnál brutálisabb módon végez szerelmével, Claryvel. A játék Cassandra Clare: Bukott angyalok városa cselekményétől indul, és csakis rajtatok múlik, a szereplők sorsa milyen végzetbe torkollik majd...

❖ Az álmok városa

New York, az álmok és az álmodók városa, az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb városa, ahol bármi megtörténhet. Öt nagyobb kerületből tevődik össze: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens és Staten Island. A városban az egyszerű, halandó emberek annál is egyszerűbb, hétköznapi élete vegyül a sötét alvilági ügyletekkel és a tiltott fekete mágiával. Ha eléggé nyitva tartod a szemed, te is megpillanthatod a kardokkal mászkáló fiatalokat, akik az éjszaka leple alatt démonokra vadásznak...
A New York-i árnyvadászok otthona kívülről csak egy elhagyatott katedrálisnak tűnik, pedig valójában az egyik legrangosabb Intézet a világon. A vezetője Alec Ligthwood, aki büszkén viszi tovább a családja által kikövezett úton. A város legnagyobb vérfarkas falkája Luke Garroway keze alatt működik a Kínai negyedben, gyorsétteremnek álcázott főhadiszállásuk, a Jade Wolf alatt. A várost uraló vámpírklán vezetője Raphael Santiago, akik a Dumort Hotelt választották otthonuknak. A boszorkánymestereket Brooklyn fő boszorkánymestere, Magnus Bane fogja össze, Brooklynban található lakásából irányítva ügyes-bajos dolgait. A Central Park Teknős tava átjáró a Tündérek Birodalmába. Manhattan egyik temetője pedig egyenesen a Néma Városba vezet, ha jó helyen keresed a bejáratot. Ha pedig mindannyiukat egy helyen szeretnéd látni, keresd fel a Pandemonium Klubot sötétedés után - garantáltan nem fogsz unatkozni...

Silent Brothers
❖ admin

avatar
i believe that emotions
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
Hobbi :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
give us power
Felhasználó profiljának megtekintése


Idris
city of nephilims

❖ Az angyalok városa

Idris az árnyvadászok otthona, egy láthatatlan kis ország Közép-Európában, Németország és Franciaország határán. Adamantinból készült démontornyai védelmet nyújtanak a démonokkal szemben, épp ezért a fővárosát és egyetlen városát, Alicantét, Üvegvárosnak is nevezik. Alicante olyan szigorúan védett, hogy csupán egyetlen portálon keresztül lehet bejutni, ami a Gardban található. Más portált nem lehet nyitni a városba, csakis Idris határán kívül.
Itt tartózkodik a Klávé és a Tanács, azon magas rangú árnyvadászok gyülekezete, akik a nephilimek életét irányítják és az egész alvilágra vonatkozó törvényeket hozzák. Amint egy árnyvadász betölti a nagykorúságot (18 év), el kell döntenie, hűséget esküszik-e a Klávénak és teljesértékű taggá válik, vagy maga mögött hagyja az árnyvadászok életét. A Klávé tagjai kisebb csoportokra bontva élnek a világ minden pontján, de végül minden szál a Klávéba fut vissza.
Az itt tartózkodó, nagyobb árnyvadász családok nagyobb birtokkal is büszkélkedhetnek. Idrisben található például a Fairchild birtok, a Blackthorn birtok, a Herondale birtok, a Morgenstern birtok és a Penhallow birtok is. Ha a családok tagjai nem is tartózkodnak állandóan otthon, szolgálók gondoskodnak róla, hogy a birtok mindig naprakész legyen.
Alicantét meseszép táj veszi körbe, mint például a Brocelind fennsík, ami összeköti a Lyn tavat a Brocelind erdővel, annak túlsó felén pedig Alicantéval. A Lyn-tó vize mérgező az árnyvadászok számára, nem olyan rég pedig kiderült, hogy a tó maga a harmadik ereklye, mégpedig a Végzet Tükre.

❖ Az Árnyvadász Akadémia

Az Akadémia az árnyvadászok kiképzőhelye, egyfajta elvont, speciális bentlakásos iskolának felel meg, ahol a növendékek 12 éves koruktól kezdve elsajátíthatnak minden elméleti és gyakorlati tudást, ami ahhoz szükséges, hogy megfelelő árnyvadász váljon belőlük. Egyszerű mondének és árnyvadászok is jelentkezhetnek tanulónak, az oktatók pedig az árnyvilág legkülönbözőbb alakjai közül kerülnek ki. Vannak olyan árnyvadászok, akik sosem jártak az Akadémián, mert nem feleltek meg bizonyos elméleti vagy fizikai kritériumoknak, vagy pedig úgy döntöttek, hogy a saját Intézetükben, saját mentorok által sajátítják el az alapokat. Az iskola nem kötelező, viszont annál szigorúbb teljesítményt követel azoktól, akiket felvesznek.
A haladó órákat olyan árnyvadászok számára találták ki, akik rendelkeznek már bizonyos harci alapképzettséggel a szüleik és családjuk lévén. A mondének, vagy gúnynevükön a resztlik, teljesen az alapoktól indulnak: a harci órák mellett a démoni nyelvekről, az árnyvadászok történelméről és a rúnákról is tanulniuk kell. Éles ellentét figyelhető meg a két osztály között: bár a céljuk egy és ugyanaz, az árnyvadászok lenézik a mondén diákokat, akik ezért megvetik őket a nagyképűségük miatt. A két osztály egymástól elkülönített órákra jár, ezért csak a reggeli edzéseken és az órákon kívül érintkeznek.
Az Akadémián tanított tárgyak: alvilági történelem (Catarina Loss), mondén történelem, árnyvadász történelem, démonismeret, kardforgatás, íjászat, közelharc stb.

Sponsored content

i believe that emotions
give us power

1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Világleírás
» Világleírás
» Általános világleírás
» Kirigakure Shinobi Kódex
» Elhagyatott város

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pulvis et umbra sumus :: kezdetek :: Tájékoztatás-
Ugrás: