descensuc averno facilis est

the descent into hell is easy


Share | 
A rúnákról
if i cannot move heaven, i will raise hell
Silent Brothers
❖ admin

avatar
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
foglalkozás :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖
all the stories are true
Felhasználó profiljának megtekintése


A rúnákról
the most common runes

❖ Clear Voyance - Látás

Az első rúna, amellyel az árnyvadászokat felruházzák egy ünnepély kerete közt az a "Voyance" rúna. Ezt a rúnát általában a Néma Testvérek egy tagja rajzolja fel a körülbelül 10-12 éves, kiképzését kezdő árnyvadászra. Általában a domináns kéz hátoldalára rajzolják eme rúnát. Ez a rúna azt a célt szolgálja, hogy fokozza és összpontosítja a látást, így a viselő számára telepatikus észlelést ad, ami engedi az árnyvadász számára, hogy lássa, érzékelje azokat a dolgokat, amelyeket normával esetben nem is láthat. Ez segíti számukra, hogy átláthassanak az álcákon, amely az embereket könnyedén megtévesztheti. Gyakorlással pedig odáig fejleszthető, hogy már rögtön első látásra kiszúrható egy alvilági.

❖ Angelic power (Enkeli)  - Angyali erõ rúna

Az Enkeli néven ismert, azaz Angyali erő rúna az egyik legerősebb, amelyet Raziel adott a nephilimeknek. Az elsők között szerepel, amelyeket megkapnak az árnyvadászok, ezzel is jelezve az angyali köteléket. Gyakran arra is használják, hogy a fegyvereiket angyali tulajdonságokkal ruházzák fel, amelyek hatástalanítják a démonok gyógyulási képességét.

❖ Alliance  - Szövetség rúna

A szövetség rúna engedélyezi az árnyvadásznak és az alviláginak, hogy biztonságos módon megosszák egymással a képességeiket. Ezáltal a nephilim hozzáfér az alvilági erejéhez, sebességéhez és mágikus képességeihez, eközben pedig az alvilági hozzáférést kap a nephilim harcos képességeihez. A rúna ebben az esetben egy páros rúna, amely mindkét félen kell szerepeljen, hogy a két fél közötti köteléket szimbolizálja. Mint a legtöbb rúna ez is használat után elkopik, eltűnik.

❖ Agility - Gyorsaság rúna

A gyorsaság rúna egyike a hosszú élettartamú jeleknek, amely nem csak az árnyvadász testére, de az elméjére is hatással van. Minden nephilim megkapja ezt a rúnát még a kiképzésének kezdeti szakaszában, lehetőséget adva arra, hogy gyorsan feldolgozzák a tanultakat és könnyebben reagáljanak egy-egy támadásra edzések közepette. Természetesen gyakorlással erre is jobban lehet támaszkodni a jövőben.

❖ Courage in combat - Bátorság a harcban rúna

Aki ezt a rúnát viseli, azt olyan bátorsággal ruházza fel, amely túlmutat a szimpla vakmerőségen. Az árnyvadászok részben emberek, ezért a félelem beléjük is néha belemar, de ennek a rúnának köszönhetően felülkerekedhetnek rajta.

❖ Deflect - Hárítás rúna

A hárítás/blokkolás rúna segít az árnyvadásznak abban, hogy megvédje a bejövő csapásoktól. Habár hasznos vad és erőszakos összecsapások során, és gyorsan, könnyedén felvihető, gyakran hasztalannak tűnik egy harc közepette. Azonban, ha a védekezésről van szó, akkor talán az egyik leghasznosabb rúna. Folyamatosan újra kell rajzolni, hogy hatékony legyen, azaz nem örök rúna.

❖ Equilibrium - Egyensúlyi rúna

Az egyensúlyi rúna tökéletes egyensúlyt biztosít a viselőjének. Ez különösen hasznos szemtől szemben lefolytatott harcok során, mert ezáltal az árnyvadászt sokkal nehezebb ledönteni a lábáról. Állandó rúna és általában a végtagok valamelyikén helyezkedik el.

❖ Fireproof - Tûzálló rúna

A tűzálló rúna, más néven pyr rune, egy olyan jel, amely a viselője számára bizonyos mértékű sérthetetlenséget biztosít a tűzzel szemben. Elveszíti a hatását, amikor a tűz úgymond legyőzi, túlterheli. Először fehérré halványul, majd pedig végleg eltűnik a bőr felszínéről.

❖ Fearless - Rettenthetetlen rúna

A rettenthetetlen rúna teljes mértékben kiküszöböli a viselőjénél a félelmet. A szó szoros értelmében azt jelenti, hogy a használója nem fél semmitől. Ez lehetővé teszi a viselője számára, hogy immunis legyen Agramon erejével szemben, ugyanakkor már-már túlzott mértékben, ami akár halálos is lehet.  

❖ Fortitude - Bátorság, lelki erõ rúna

A bátorság, lelki erő rúna felruházza a viselőjét rendíthetetlen határozottsággal, akarattal és belső erővel, amely lehetővé teszi a nephilimek számára, hogy bátran szembenézzenek a veszéllyel és elviseljék a fájdalmat.

❖ Parabatai - Testvériség rúna

Eme rúna két árnyvadász közti szoros kapcsolatot jelképezi. Róluk részletesebben itt olvashatsz.

❖ Healing - Gyógyító rúna

Az ilyen rúnák meggyógyítják a súlyos, esetleg halálos sebeket, amelyek lehetővé teszik a gyógyulást anélkül, hogy bármilyen maradandó kárt hagynának. Ez a második rúna, amelyet Raziel angyal ajándékozott az nephilimeknek és egyaránt a második legerősebb rúna.
Az első legegyszerűbb gyógyító és fájdalomcsillapító rúna az iratze, ami bezárja a nyílt vágásokat az árnyvadászokon. Ez enyhíti a fájdalmat, meggyógyítja a vágásokat és a sebeket, ideiglenesen felemeli a hőmérsékletet. A fertőzéseket olyan módon égeti ki, mint a láz. Kisebb egészségügyi problémák vagy betegségek, például fejfájás esetén alkalmazható. Ez a rúna aranyszínűvé válik, amikor először használják, mielőtt a bőrbe süllyedne, és nem is hagy heget, mint a többi átlagos rúna. Azonban az iratze legtöbbször hatástalan a démonmérgek, vagy olyan sérülésekkel szemben, amit démoni rúnák és fémek okoztak. Nem tekinthető a legjobb kezelésnek súlyos sérülések esetén, mint például olyan sérüléseknél, amikor valami van a sebben. Ilyen esetben, ha az iratze rúnát aktiválná az árnyvadász, akkor a seb becsukódna a testben lévő tárgy felett. Ilyen esetekben a gyógyítást inkább a Néma Testvérek végzik.
A súlyos sebeket átmenetileg orvosolhatják más gyógyulási rúnákkal is, mint például a mendelin rúna, amely három átfedő körhöz hasonlít, ez pedig megerősíti az áldozat fizikai állapotát. Alkalmazható még az amissio rúna, amely lassítja a vérveszteséget és megnöveli a természetes vérpótlást. A mendlein rúna részleges és ideiglenes láthatatlanságot is ad, lehetővé téve számukra, hogy elrejtőzzenek a mondénok elől, és bizonyos esetekben a démonoktól is. A legtöbb rúnához hasonlóan a leghatékonyabb, minél közelebb kerül a szívhez. Ugyanúgy, mint más rúnák, felrajzolhatók egészként, vagy csak egy részletét először, és akkor kiegészíteni teljesre, amikor a viselője használni kívánja.

❖ Heightened Speed  - Fokozott sebesség rúna

A fokozott sebesség rúna, vagy egyszerűen csak sebesség rúna, olyan jel, amely lehetővé teszi a viselője számára, hogy nagy sebességgel haladjon, amikor szükséges, bármilyen környezetben vagy állapotban. Az idő múlásával elhalványul ez a rúna.

❖ Loyalty  - Hûség rúna

A hűség rúna egy örökéletű rúna, amely az adott árnyvadászt a felrajzoló személyhez köti egy életre. Valentine egyszer egy ultimátumot adott a Klávénak, amelyben szerepelt eme hűség rúna viselése, amellyel együtt az engedelmességüket is követelte önmaga irányába.

❖ Marriage  - Házasság rúna

Számos ismert házasság rúna van, amelyek természetesen mind örökre szólnak. Az egyik a Wedded Union rúna, amely a házasodó árnyvadász kézfején helyezkedik el, és ez összeköti őket, ezáltal házasság köttetik. Egy másik pedig az esküvői ceremónia közben cserélődik a páros által a gyűrű helyén. Egy a karon helyezkedik el, egy pedig a szív fölött. Bár többnyire állandóak, a rúnák feloldódhatnak és elhalványodnak, ha a pár különválik. Válás esetén a Vasnővérek egyike fájdalmasan kettévághatja a jelöléseket.

❖ Mnemosyne  - Memória rúna

Mnemosyne egyike a sok memória rúnának, mint például az Eidetic Memory. Ez egy állandó memória rúna, amely általánosságban rendkívüli emlékezést biztosít az árnyvadászok számára.

❖ Mourning  - Gyász rúna

A gyász rúnák az árnyvadászok által viselt jelek, hogy egy halott szeretettjük előtt tisztelegjenek. Ezek a gyászt, a bánatot és a fájdalmat fejezik ki. Pusztán szimbolikusak, nem tesznek semmit a szenvedés enyhítése érdekében. Néhány ilyen gyász rúna lehet állandó. Bár az árnyvadászok között a gyász színe a fehér, a rúna ezzel szemben vörös, ruhákra és tárgyakra pedig ezüst színnel lehet őket felrajzolni. Egy ismert gyász rúna az emlékrúna (remembrance).

❖ Precision  - Precíziós rúna

A precíziós rúna lehetővé teszi a nephilim számára olyan feladatok elvégzését, amelyek nagy pontosságot igényelnek. Amikor aktiválódik a rúna, engedélyezi az erős fókuszálását, a részletekre való odafigyelést és hogy képes legyen pontosan újra meg újra megismételni feladatokat. Felhasználója rendkívül kifinomultan céloz.

❖ Quietude  - Csendes rúna

A csendes rúnát a Néma Testvérek használják, hogy megnémítsák önmagukat, amikor csatlakoznak a testvériséghez.

❖ Recall  - Visszahívás rúna

A visszahívás rúna egyszer használatos rúna, amely lehetővé teszi az árnyvadász számára, hogy emlékezzen olyan eseményekre, amelyek egyébként el vannak zárva az emlékezetükben. Annak ellenére, hogy elég erős ahhoz, hogy még a távoli gyerekkori emlékeket is felidézze, ez csak olyan eseményeket tud felidézni, amit a használója személyesen átélt, vagy a tanúja volt.

❖ Speak in Tongues  - Nyelveken beszélõ rúna

A nyelveken beszélő rúna lehetővé teszi adott árnyvadász számára, hogy ne csak beszéljen és megértsen bármilyen nyelvet, hanem elérhetővé válik az az opció is, hogy az árnyvadászok úgy kommunikáljanak egymással, hogy azt a démon ne tudja megérteni.

❖ Soundless  - Hangtalanság rúna

A hangtalanság rúna egy rövid életű jel, amely lehetővé teszi az árnyvadász számára, hogy hangtalanul mozogjon, és amennyire szükséges, észrevehetetlen maradjon. Lehet az árnyvadász bőrére rajzolni, illetve a cipőjének a talpára is.

❖ Stamina  - Állóképesség rúna

Az állóképesség rúna lehetővé teszi a viselője számára, hogy növelje az állóképességét, nehezebben fáradjon el, avagy éppenséggel a betegségekkel szemben is védelmet nyújt. Ezen rúna esetében az általa adott hatalom nem időhöz van kötve, hanem az alapján halványul el, hogy az árnyvadász mennyire hagyatkozik rá.

❖ Strength  - Erõ rúna


Az erő rúna az árnyvadász számára egy rövid, de intenzív löketet ad a fizikai erejéhez. Rendkívül rövid élettartamú és minden egyes használat után újra fel kell rajzolni.


Eme leírás forrásául szolgált a shadowhunters wiki, ahol további rúnák is megtalálhatóak.  

1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pulvis et umbra sumus :: kezdetek :: Tájékoztatás-
Ugrás: