descensuc averno facilis est

the descent into hell is easy


Share | 
Julian Atticus Blackthorn
if i cannot move heaven, i will raise hell
Vendég
Vendég

avatar
all the stories are true


Inialos

Julian Atticus Blackthorn
Lex malla, lex nulla - A rossz törvény, nem törvény
Colin Ford Árnyvadász12Újonc
the devil is in the details

❖ Becenév:
Jules
❖ Születési hely, idõ:
Los Angeles, 2005. január 18.
❖ Családi állapot:
Egyedülálló
❖ Szexuális beállítottság:
Hetero
❖ Foglalkozás:
Tanuló árnyvadász
❖ Ismertetõ jel:
Temérdek testvére, és a Blackthornokra jellemző, kékeszöld szeme.
❖ Átváltozás:
-
❖ Rang:
Újonc
❖ Család:
Julian családja brit gyökereknek örvend. Apja még Londonban született, de azóta Los Angelesbe költözött, és idővel az ottani intézet vezetőjévé vált. Megannyi gyermek büszke édesapja, szám szerint hétnek, ebből ketten, a legidősebbek; Mark és Helen tündér anyától származnak. Livia(Livvy) és Tiberius(Ty) ikrek, tíz évesek, Drusilla(Dru) nyolc és fél, míg a legifjabb, Octavius(Tavvy) csupán kettő. Édesanyjuk nem sokkal a születése után, két évvel ezelőtt hunyt el.
Angliában akadnak még rokonaik, például a nagybácsijuk, az antik világért rajongó Arthur, vagy Marjorie néni, aki az árnyvadászoktól szokatlanul már a kilencvenes éveit tapossa.
look deeply into my eyes

5 pozitív tulajdonság
Kitartó, védelmező - főként a családját tekintve -, hűséges, felelősségtudatos és humoros
5 negatív tulajdonság
Csínytevő, sokszor magába fojtja az érzelmeit, makacs, néha a világ összes terhét a vállára tudná pakolni, nem nyílik meg könnyen idegeneknek
5 dolog, amit szeretsz
A családomat, hiszen ők a legfontosabbak. A tengert, a számszeríjamat, a művészetet, és természetesen Emmát (igaz, ő is a család része)
5 dolog, amit nem szeretsz
Helytelen írást és beszédet, ha bántják a szeretteimet, ha Emma kritizálja, hogyan fogom az irónt, amikor nem tudom, mit kezdjek Tavvy sírásával, és ha be akar lépni valaki a festőszobából nyíló titkos szentélyembe
Legnagyobb félelmed
Bántódása esik a családomnak
Legnagyobb vágyad
Hogy anya ismét velünk legyen
Legnagyobb gyengeséged
A családom
Legnagyobb titkod
Bosszant, amiért Emma folyton Jace Herondale-ről ábrándozik, vagy amikor éppen Markot bámulja 
Rejtett tehetséged
Az Emmával kifejlesztett kódnyelvünk használata
Fõ fegyvered
A szeráf pengék és kések, de a számszeríj a kedvencem
Hobbi
Festéssel és rajzolással ütöm el a szabadidőmet
Kedvenc étel
Palacsinta
Kedvenc ital
Nincs különösebb
Kutya vagy Macska
Van egy macskánk, Oscar, de mindkettőt szeretem
Allergia
Az igazságtalanságra eléggé allergiás vagyok
Bal vagy jobbkezes
A jobb kezemre kaptam a Voyance rúnát
Fura/Idegesítõ szokás
Rágom a körmeimet
Szervezett vagy rumlis
Inkább szervezett
Dohány, alkohol, drog
Egyik sem
you can see the war inside4 évvel korábban

"- Pszt, Emma! Elhoztam a kék festéket anya dolgozószobájából - suttogom oda a lánynak, aki egyúttal a legjobb barátom is. Sok testvérem van, de úgy egyikükkel sem tudok szórakozni, mint Emmával. Talán Mark, aki jobban megért, ám ő sokszor érthetetlen, felnőttes dolgokról szokott beszélni, én pedig nem szeretem, ha fölényeskedik.
Szóval Emmával azt találtuk ki, hogy kicsit kicsinosítjuk Oscar bundáját. Ő a családunk perzsa macskája, és éppen olyan fehér, mint anya festővásznai.
- Kikeverem, láttam, hogyan kell - magyarázom halkan, mégis önbizalomtól telve, miközben a festékes vödröt a földre „ejtve” elszaladok egy lavórnyi vízért. A kiengedéssel nem ütközök problémába, viszont a cipelés már komoly akadályokat gördít elém. Azért nem mutatom ki Ems előtt a gyötrelmeimet, férfias méltósággal, összeszorított fogakkal és szájjal topogok pingvinléptekkel a festékhez, amibe aztán minden teketóriázás nélkül beleöntöm a vizet. A hevesen kifröccsenő maradék azt jelzi, hogy kissé félresikerültek a számításaim, de nem törődök vele igazán, a szőnyegtől amúgy sem látszik. A dolog végeztével félreteszem a lavórt, és az előre elcsent konyhai fakanállal kezdem kevergetni az elegyet.
- Hoztad az ecseteket? - tekintek fel egy pillanatra Emmára, aki egy cinkos mosollyal bólint a kérdésemre. - Csak mert szerintem kész… - motyogom, bizonytalanul méregetve a híg, kék löttyöt.
Hát, biztosan jó lesz, így nem várakozok tovább, elveszem az egyik, felém nyújtott művész eszközt, és alaposan beletunkolva a keverékbe, már lopózok is oda a gyanútlanul alvó Oscarhoz. Teljesen ki van terülve a kedvenc, elnyűtt matracán, és az sem zavarja különösebben, hogy Emmával lelkesen elkezdjük pingálni a bundáját. Szeretnék olyan szép és érdekes mintákat mázolni rá, mint amilyeneket anyától láttam, de hiába forgatom úgy az ecsetet, ahogyan ő szokta, felismerhetetlen massza lesz az egész. Meglehet, hogy Oscar szőre sem a legjobb felület az alkotáshoz, nyilván erről lehet szó.
- Jaj felkelt… - állapítom meg aggodalmasan, mivel még nem vagyunk kész vele teljesen, viszont a macskát nem lehet megállítani, a bundáját rázva leszökken a matracról, majd sértődötten nyávogva kiszalad a padlásszoba ajtaján.
Néhány pillanatig kétkedve méregetem a hűlt helyét, majd Emmára nézve, széles vigyor terül el az arcomon."

Napjainkban

- És amikor Drusilla meglátta szegény, kék Oscart, felsikított! - mesélem elmosolyodva a kiságyában fekvő Tavvynak, akinek ez az egyik kedvenc története. Amolyan szokássá vált anya halála óta, hogy én próbálom elaltatni Octaviust, és amióta megérti a beszédet, azóta többnyire az Emmával megélt, vicces történeteinkkel szórakoztatom lefekvés előtt. - Apáék nagyon dühösek voltak, de aztán közösen megfürdettük Oscart, és már nem is haragudtak - pillantok le rá, és csupán ekkor tűnik fel, hogy már régen elaludhatott. Hiába, nem csak az ő kedvenc története ez, én is szívesen emlékszem vissza arra, milyen bolondságokat műveltünk Emmával. Oscar, Mark, Helen, Livvy, Dru, mindenkit utolértek a tréfáink, egyedül Ty és a szüleink maradtak ki belőlük. Ty kicsit máshogy látja a világot, sokszor felzaklatja, ha valami a nem megszokott módon zajlik, így vele nem viccelődtünk annyit.
Bár azt hiszem, anya halála óta kicsit mindannyian máshogy látjuk már a világot...
- Persze magamra vállaltam, a mi szüleink hamarabb elfelejtik a csínytevéseket, és Emma családtag. Őket pedig mindig megvédjük - motyogom el neki a történet befejezését, és óvatosan felkelek az ágya mellől. - Jó éjt, kistesó - simogatom meg utoljára Tavvy barna, göndör fürtjeit, majd halkan kiosonok a színes állatokkal díszített szobájából.

dust and shadows

Vendég
Vendég

avatar
all the stories are truegratulálunk, elfogadva!
dust and shadows  

❖ Julian Atticus Blackthorn  ❖
Szerbusz kis prücsök!

Nagyon örülök, hogy egy újabb gyermek érkezett sorainkban, hisz az ilyen fiatal egyedek olyan ritkák, mint a fehér holló, szóval igazi kincsnek számítasz a másik kis barátoddal együtt  ballon
Kimondottan örülök annak, hogy számodra megadatik a nagy és terjedelmes család, elvégre egy ilyen fiatal serdülő gyermeknek szüksége van arra, hogy a családja összes tagja mellette legyen. Nem csoda ez, hisz nagyon erős családból származol így kétségkívül, hogy minden rossztól megtudjátok magatokat védeni. Wink
Tetszett a két kis szösszenet az előtörténetedben. Személy szerint odáig vagyok a macskákért és megvallom sokkot kaptam, amikor olvastam azon mondatot amely utalt arra, hogy két kis csíntevő épp arra készül, hogy valami új külsőt fessenek szó szerint a lusta jószágnak tűnő Oscar-ra. Tipikus gyermeki csíny, hisz az állat az, aki nem igazán tud a gyermekek ellen kibújni így az szinte szabad préda. Miket túl nem élt az a macsek, ejj Very Happy
Örülök, hogy ennyire élénk és üde történettel rendelkezel, ez kimondottan feldobja a kedélyeket. De nem akarlak tovább fent tartani, hisz várnak már rád és egy bohóc is  olajbogyo Vigyázz magadra, hisz az árnyvadászok hiába erősek, ők vannak a legnagyobb veszélynek kitéve Wink Jó szórakozást kívánok, érezd jól magad, és rosszalkodj sokat  

1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pulvis et umbra sumus :: Régi karakterlapok-
Ugrás: