A családom mindig is fontos volt számomra, az édesanyám, Céleste Amboise útravalóul rengeteg leckét adott, órákig tanultunk angolul, míg az édesapám, Berle Amboise makacsul ellenezte indulásomat az utolsó pillanatig. Megállítani viszont képtelenek voltak, tudták, hogy ha én döntöttem, akkor már senki és semmi sem állhat az utamba, így teljes szívükből támogatnak otthonról. Hetente felhívom, és mindenről értesítem őket, ami itt történik. Ők is árnyvadászok, így érdeklődnek a helyzet iránt, de az öcsém, Chante Amboise miatt, aki még csak 15 éves, képtelenek otthon maradni.
❖ pozitív tulajdonságok
Kedves, vidám, élettel teli, optimista, határozott, társaság kedvelő.
Szálfegyverek, utána a szeráfpengék, majd a távolsági fegyverek, főleg íjak.
look deeply into my eyes
Amint híre ment a New York-i eseményeknek a világon, nem csak Franciaországból, de más országokból is kezdtek Amerikában csoportosulni az árnyvadászok. Ki a dicsőségért, ki ellenérzetből, és voltam én, aki csak harcolni akart. A családunk ősi árnyvadász család, büszkén mondhatom, hogy a legnagyobbak között voltunk mindig is. Ehhez képest, még ha álmaimban én magam is nagy tetteket hajtok majd végre, attól még két lábbal a földre neveltek engem. Kiskoromtól kezdve tanították nekem az árnyvadászok történelmét, képeztek ki, amiről talán felesleges is mesélnem, hisz mindenki tudja, min kell keresztülmennie egy árnyvadásznak. A franciáknál sem más, mi is szakosodtunk fegyverek terén, én pedig kimagasló tehetséget mutattam a dárdákkal való harcban. A tanárom szerint szinte már táncoltam a gyakorló téren, hát még a csatamezőn! Ámbár, a nevem hiába nagy, maguk a tettek nem követték. A démoni aktivitás stagnál, aminek felettébb örülünk, a mi népünknek egy békés időszak adatott, de mi érhet ez egy olyan forróvérű lánynak, mint én? Úgy táncolok a lándzsával, mintha művészet lenne maga a harc is, így a háború híre rögtön magához csábított. Amint át tudtam jelentkezni a New York-i intézetbe, első dolgom volt felkeresni a vezetőt: Alexander Lightwood-ot. Pontos információkat akartam a jelenlegi helyzetről, az eddig történtekről, valamint a tervekről és nem mellesleg az itt tartózkodó árnyvadászokról. Tudni akarom, kikkel kell majd csapatot alkotnom, ha kirendelik a társaimat, előtte pedig mindenképpen örülnék, ha lenne beleszólásom. Az intézetvezetőnek már jeleztem az igényemet, miszerint egy rendezett, minimum három fős csapat tagja akarok lenni, két közelharci és egy távolsági harcos pozícióival. Nem mellesleg az írásos kérvényben még feltüntettem, hogy lévén szó arról, én magam is jól teljesítek távolsági fegyverekkel, így a csapattársaimnál is minimum követelmény a változatos fegyver kezelés, hiszen ha valaki lesérül, akkor tudni kell igazodni a másikhoz. Jelenleg még nem kaptam visszajelzést arról, hogy egyáltalán továbbítva lett-e, ahogy csapat sem lett kijelölve számomra. Az érkezésemet követő hetekben mondhatni továbbra is csak növekedett a zűrzavar, így önkényesen indultam meg az éjszakában tisztogatni. Ez idő alatt pedig sikerült hasonló aspektusú árnyvadászokkal megismerkednem. Az egyikük, aki Idrisből utazott ide, elég gyorsan megkedveltette velem a mondén világot. Nem mintha valaha elítéltem volna őket, de a velük született gyengeségük mindig egyfajta falat húzott közénk. Corliss viszont megmutatta, nem mind olyan esetlen és gyenge, mint ahogy gondolni véltem. Első körben olyan mondéneknek mutatott be, akik látók voltak. Csoportosultak, hogy megvédjék egymást. Hatan voltak, Sylvester, Noah, Emily, Chad, Iris és Oliver. Én is megláttam bennük a lehetőséget, akár árnyvadászok is lehetnének. Főleg Oliver, Iris és Noah. Kiemelkedőek, akár szó-, akár egy fegyveres csatában. Nem is bírtam ki, hogy ne kezdjek bele már most a kiképzésükbe, Corliss segítségével pedig fel is lehetne terjeszteni őket a Klávé elé. Szinte már mániákus módon, egyiküket sem kímélve készítem fel őket, legalább arra, hogy magukat meg tudják védeni. Nem avathatom be őket a titkainkba, de amit ők maguk is látnak, arról korlátok nélkül mesélek nekik. Noah fogékonysága pedig elképesztő... Mondén, mégis kiváló ökölvívó, hibátlan stratéga, nem véletlenül vezeti ő a csoportot. Engem teljesen elbűvölt, de először csak azt hittem szakmai téren. Viszont ahogyan az események zajlottak, Sylvester kivált a csoportból, hatalmas zűrzavart okozva, úgy Noah rátermettsége, amivel ismét rendbe szedte a többieket ráébresztett, beleszerettem egy mondénba. Sokként ért, eddig még mint egyenlő felekként sem voltam képes kezelni a mondénokat, most pedig... Ki sem merem mondani hangosan. Nem tudom, még csak ötletem sincs, hogy mit gondolnának a szüleim, de akár csak a többi árnyvadász. Eddig még, legalább is a mi családunkban nem volt rá precedens, hogy bárki is árnyvadászon kívül választott volna bármilyen párt magának...
you can see the war inside
lojális
ranggal rendelkezem
Dorothy Greenwood
all the stories are true
Tárgy: Re: Mabel Amboise Szer. Május 09 2018, 21:22
gratulálunk, elfogadva!
dust and shadows
❖ beautiful shadowhunter ❖
Drága Mabel!
Már a karakter meghirdetésének a pillanatától tudtam, hogy sokáig nem fog ez a hölgyemény porosodni, hiszen megannyi lehetőség van benne és bevallom már akkor is kíváncsi voltam rá, amikor Théo előtörténetében volt lehetőségem egy keveset olvasni róla. Kíváncsi voltam miképpen fog elérkezni a köreinkbe a karakter és be kell vallanom, hogy nekem nagyon tetszett ez az egész határozott, komoly tervekkel rendelkező árnyvadász, aki pontosan tudja, hogy milyen embereket akar maga mellé. Határozottan szimpatikus. Nagyon tetszik a szál, amit megalkottál vele és az is, ahogyan fogalmazol és már nagyon várom, hogy ez a szál kettőtök között beinduljon, kiforrjon a maga módján, úgyhogy nem leszek az a kegyetlen némber, aki ennek az utjában áll, hiszen minden a helyén volt és rendben volt és határozottan egy igen csak érdekes karakterrel gazdagodik az oldalunk, szóval nyomás előre kedvesem és ne enged senkinek, hogy megállítson. Gyorsan foglalózz egyet körbe, keress pajtit még az uraság mellé, ha belefér az idődbe, úgyhogy.. Nincs más hátra, mint előre a játéktérre!