Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo

If I cannot move heaven, i will raise hell

Lena Foy
TO LOVE IS TO DESTROY, AND THAT TO BE LOVED IS TO BE THE ONE DESTROYED

Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Vendég
all the stories are true

Lena Foy Empty

Catarina Loss
Geneva Lena Treadway
Egyetlen történetnek sincs vége, amíg élünk.
Deborah Ann Woll Vámpír300+Vámpír
the devil is in the details

❖ Becenév:
Eva, Lena
❖ Születési hely, idõ:
1700-as évek eleje, New Amsterdam, ami ma már New York néven ismeretes
❖ Családi állapot:
Vénlány
❖ Szexuális beállítottság:
Biszexuális
❖ Foglalkozás:
Kóborló lélek
❖ Ismertetõ jel:
Vörös haj, tűéles fogak, elbűvölő tekintet.
❖ Átváltozás:
Az 1700-as évek elején történt, a mostani Hartford területén. A volt jegyesem, Lord Griffin egyik szolgálója rabolt el, majd tett magához hasonlóvá
❖ Rang:
Vámpír, egy kóborló lélek, még élete során nem volt tagja egyetlen egy klánnak sem
❖ Család:
Thornton Floyd Treadway, az édesapám, aki vasmarokkal uralkodott nem csak a környékbélieken, de családja felett is. Kötelességből házasodott, és amint az első gyermeke lánynak született, csalódott a feleségében. A másik alkalom után, amikor egy halott fia született, elutasította a háztól az anyámat, Elvera Lena Treadwayt. 5 éves koromban láttam utoljára őt, azután egy mostohaanyám lett, Bernadette Hilda Treadway, tőle pedig egy féltestvérem, ifjabb Thornton Floyd Treadway. A születése után apám hamar meg akart válni tőlem, amint pedig az öcsém túlélte a gyermekkort és férfivé kezdett válni, jegyest kerített nekem, hogy én is elkerüljek a háztól. A jegyesem, Lord Elliot Myles Griffin, egy meglepően melegszívű úr volt, mégis előle Darrell Foy karjaiba menekültem…
❖ pozitív tulajdonságok
Egy kalandor lélek vagyok, minden új képes magához édesgetni, képtelenség kétszer is egy helyen érni. Élvezem az életet, azt az örökké valót, amiről mindenki más is álmodozik. Soha nem voltam segítőkész, de bármikor, bárkit magammal rántok, hogy éppen az ő estéjét tegyem szebbé. Talán nevezzük jóindulatnak? Ötletem sincs, nem szeretem a felesleges őrlődést, vagy stresszelést, 300 év után már megtanultam, hogy ha valami rossz is, akkor is el fog múlni. Néha egyszerűen felesleges bizonyos dolgokra energiát pazarolni.
❖ negatív tulajdonságok
Emiatt pedig néha túlságosan eleresztem a dolgokat. Darrell szerelme is, talán csak egy lobbanás volt, de engem védett. Illett volna gyászolnom őt, és én mégis inkább a saját kis világomban toporzékoltam elégedetlenül. Önző voltam, egy igazi úri kisasszony, és a mai napig nem bántam meg semmit. Minden legyilkolt lélek emléke épen él az emlékezetemben, minden kővé dermedt szempár, minden sikoly, és nem tudok mást, képtelen vagyok másra, mint élvezni.
❖ legnagyobb félelmed
A halál.
❖ legnagyobb vágyad
Már beteljesült, örökké élhetek.
❖ legnagyobb titkod
Nyílt lapokkal játszom.
❖ legnagyobb gyengeséged
Karó, szenteltvíz, és más botor hívő eszközök.
❖ fõ fegyvered
-
look deeply into my eyes

Az első száz év nehéz volt, mindent meg kellett tanulnom, egyedül. Akkor még egyszerűen csak élveztem, amint a vér végigcsúszik a torkomon, halálra vágytam. Vérfagyasztóra, darabolósra, horrorszerű látványra. A második század gyengédebb volt, nem öltem kedvtelésből, helyette mindent rituálé szerűen végeztem el. Csábítás, szerelemi fellángolás, szex, gyilkosság. Kerestem a módját, hogyan is lehetne a legélvezetesebb ez az egész. De erre is túl könnyen ráuntam. Művészetet akartam varázsolni ebből az egészből, tovább akartam kiélvezni a pillanatot, amint láthatom, ahogy a szemeik megdermednek, ahogy az utolsó lélegzetvétel bennragad a tüdejükben... Hiába visszhangzott még percekig a fülemben halálsikolyuk, én kielégítetlen maradtam. Nem volt elég a vérük, vagy az életük, valami többre vágytam. Láttam, amint boszorkánymesterek lelkeket idéznek, kötnek meg. Megbántam, átkozni kezdtem a szüleimet, anyám miért nem lépett félre? Soha nem kérdeztem meg tőle, és nem csak mert nem tehettem. Megtehettem volna, hogy utána menjek, hogy vele éljek, vagy akár csak meglátogassam, és mégsem tettem. Jól éreztem magamat a kastélyban, szolgákkal és hódolattal körbevéve. A semmiért tiszteltek, hiszen senki voltam, névtelen, és mégis a legnevesebb... Mulandó embernek születtem, s hálát sem éreztem, hiába áldozta fel értem magát Darrell. Hiába adott oly' sok szép éjszakát, hiába dobbant olyan hatalmasat minden pillanatban a szívem, amikor láthattam, már tudom. Fellángolás volt, könnyen múló szerelem, és mégis ezerszer jobb volt, mint Lord Griffin mellett. Soha nem kényszerítettek semmire, minden mindig az ölembe hullott, aztán elém állt. Elálltam a rivaldafényt, nem hullott tovább virágeső a lábaim elé, miatta menekülnöm kellett. A házasság szóba sem jöhetett, nem ilyen formában és nem ilyen emberhez. Csupa báj, küllem, könnyed elegancia, szinte eltörpültem mellette. Én nem akartam olyan lenni, mint a többi asszony, árnyékként élni, majd meghalni. A vámpírlét ajándék volt, Darrell öröksége, a tiszteletére felvettem a nevét. Menekülés közben szükséges volt egy másik. Az anyámról kapott nevem is, talán senki sem sejtette, az elüldözése után tilos volt kiejteni a nevét. A mai napig az örökségükből élek, hála és visszafizetés nélkül. Hiába tudom már kiejteni Isten nevét, sohasem hittem, az imát csak mímeltem, a könnyek mindig is hamisak voltak. Túl önző vagyok, túlságosan emberi, és a legerősebben gyengéd. Mostanában nem gyilkoltam, pszichikai terror, ha éppen a szükség rám tört, de talán megtörtem. Minden új, elég csak egy évtizedet várnom, míg visszatérek, hát még háromszáz év múltán. Egy hete érkeztem, ott kellett hagynom a boszorkánymestert, túlságosan megszelídültem mellette. Csak belőle táplálkoztam, elkísértem mindenfelé, és ráébredtem, hogy mennyire megszoktam mindent mellette... Hiába volt keserű a vére, mégis élveztem, és ez volt a legundorítóbb az egészben. Nem akartam kötődni, talán volt bennem valami félsz, ami még így az évszázadokkal sem kopott ki. Talán csak túl makacs voltam, és nem akartam egy helyben maradni. Már régen eldöntöttem, világot kell látnom, ízeket éreznem, több ezer naplementét és felkeltét élveznem. Mert nem lehet hiábavaló, hogy akkor, amikor leginkább vágytam izgalmakra és kalandokra az életemben, felbukkant előttem. Nem lehet véletlen, hogy pont azt adta nekem, amire vágytam, és csak át kellett lépnem a kastély kapuját hozzá. A kezemnél fogva vezetett el egy olyan útra, ahonnan nem volt visszaút. New Amsterdam, vagy York, ahogy neked jobban tetszik kedves olvasóm, háromszáz év múltán is kíváncsian, tárt karokkal fogadott. Leszel te is ilyen kegyes velem?
you can see the war inside

Iron Sisters
adminisztrátor
ranggal rendelkezem
Iron Sisters
all the stories are true

Lena Foy Empty

gratulálunk, elfogadva!
dust and shadows  
❖  Lena Foynak nagy, vörös és elálló füle van. Nekem tetszik a nagy, vörös és elálló fül. ❖

Szia Lena!

Ma valami rettentően szerencsés napom lehet, hiszen te vagy a második vörös arcocska, akivel ilyen keretek között találkozok. Persze szeretem én a feketéket, szőkéket, barnákat, őszeket, de azért egy vörös? Ejh!

Viszont nem azért gyűltünk mi most itt össze, hogy hajszínekről és a hozzájuk kapcsolható vonzalmamról beszéljünk, hanem rólad, jobban mondva a lapodról. Elég volt egyetlen pillantást vetnem a lapra, és már tudtam, hogy itt bizony bajok lesznek. Rettentő összehasonlító képességem rakétát lőtt fel, hogy Lena Foy =/= Geneva Lena Treadway. Szóval nyomozni kezdtem, tényeket és bizonyítékokat állítottam sorba, téziseket és antitéziseket disszertáltam, de végül rájöttem: nevet változtattál! Előttem semmilyen rejtvény nem marad rejtély!

Azt is kiderítettem, hogy életed meghatározó mozzanatait férfiaknak köszönheted, hiszen apád, a lord és Darrell mind-mind hatalmasat alakítottak azon, ahogyan a világot szemléled és ahogyan a nemléted megéled. S talán az a boszorkánymester is csavart még egy-kettőt a személyiségeden, de úgy tűnik, idejében észrevetted, hogy rossz hatással volt rád és a nagy kényelmesség csak elnyomta benned a valódi éned. Vajon visszatér a háromszáz évvel ezelőtti Lena, aki csak halálra vágyott? Vagy a kétszáz évvel ezelőtti művészlélek, aki tökélyre próbálta fejleszteni a gyilkolás művészetét? Esetleg valami teljesen új és az eddigiek keveréke lép be New York kapuján, hogy borzolja a kedélyeket? Mindenképpen érdekes és izgalmas kérdéskör!

Detektív munkám arra is kiterjedt, hogy rendszerbe szedjem a belső tulajdonságaidat, s igazat kell adnom neked, tényleg nyílt lapokkal játszol, hiszen komplex bensőt ismerhettem meg: az önző embert, a kielégíthetetlen művészt, az életet élvező vámpírt, az újra izgalmakra és kalandokra vágyó nőt, a fellángoló érzelmeitől megbabonázott szerelmest. Külön-külön mindegyik megér egy misét, még akkor is, ha nem hiszel Istenben, de így együtt elragadó egyveleget alkot, s már sajnálom is a múltad szellemeit, akik nem foglalkoztak veled vagy látták a benned rejlő lehetőséget.

S még tudnám folytatni, de biztos vagyok benne, hogy inkább már a játéktérre vágysz, így nem állok az utadba és engedlek, hogy újra felfedezd magadnak a világot és benne azt a sok-sok csodálatos ütőeret, amik azért vannak, hogy a fogaddal felszakítsd mindegyiket. Azonban egy dologra figyelmeztetlek: a napfelkeltét túlértékelik, s neked még káros is az egészségedre! Maradok őszinte híved,

Leviathan

1 / 1 oldal