Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo

If I cannot move heaven, i will raise hell


A vasnõvérek
TO LOVE IS TO DESTROY, AND THAT TO BE LOVED IS TO BE THE ONE DESTROYED

Silent Brothers
❖ admin
ranggal rendelkezem
all the stories are true
Keresem :
new members
Tartózkodási hely :
❖ between the topics ❖
foglalkozás :
❖ hobby? this page is my life ❖
Karaktered arca :
❖ faceless helper ❖

Felhasználó profiljának megtekintése

A vasnõvérek Empty

vasnõvérek
Ignis aurum probat.  - Fire tests gold.

A vasnővérek azon női árnyvadászok, akik a fajuk számára készítik el a különböző fegyvereiket. A vasnővérekre úgy is tekintenek, mint a Néma Testvérek női megfelelőjére. Az Adamant Citadellában laknak, ahol szinte teljes magányban élnek és csak nagyon ritka esetben beszélnek más, női árnyvadászokkal.
❖ leírásuk

A vasnővérek egyfajta szerzetes rend csak úgy, mint a Néma Testvérek. Misztikus rúnákat viselnek, amelyek hozzáférést biztosítanak nekik a Szürke könyv rejtett, mélyebb szakaszaihoz. A jeleiknek köszönhetően képesek az angyali adamasszal dolgozni, amelynek köszönhetően ők az egyetlenek, akik képesek azt átformálni azt különböző eszközökké, fegyverekké avagy páncélzattá. Bármivé, amire a nephilimeknek szükségük lehet.
Ezen jelek elnyomják, semlegesítik a parabatai és az összes többi szokásos rúnát.
A vasnővérek sokkalta eltávolodottabbak a nephilim társadalomtól, mint a Néma Testvérek. Nem szeretik, ha zavarják őket és jobban kedvelik, ha elszigetelődve végezhetik a munkájukat. Leginkább a férfi árnyvadászokkal szeretik fenntartani a távolságot. Ritka esetben hagyják el a szokásos területüket. Mivel elég távol esnek mindentől ezért igencsak pontos információs hálózatuk van, hogy tisztában legyenek mindennel, ami a citadellán kívül történik.
A vasnővérek pecsétje egy pengével átszúrt szív. A mottójuk "Ignis aurum probat", amely annyit jelent, hogy "Tűz teszteli az aranyat". Ez nem csak a kovácsi szerepükre tesz utalást, de ugyanakkor a vasnővéreket is leírja? kemény, hajthatatlan és erős. Arra is utal, hogy a balsors miként teszteli valakinek az erősségét.
❖ feladatuk

A vasnővérek felelnek többek között a fegyverek, páncélok és szerszámok készítéséért, kovácsolásáért, tervezéséért és javításáért, amelyek segítenek a nephilimeknek a démonok elleni küzdelemben.  A Citadella vulkán szívéből szerzett tűzzel kovácsolják eszközeiket adamaszt és más anyagokat használva kreálnak szeráf pengéket, irónokat és különleges bőrüket a nephilim harci felszerelésekhez és még sokkalta többet.
A vasnővérek felfrissítik a kimerült szeráfpengék erejét. Kivonják a boszorkányfényeket az adamasz kőből, hogy izzó funkciót biztosítsanak, amikor egy árnyvadász megérinti. A vasnővérek ugyanakkor az angyali egzotikus fegyverek őrzői is, ritka tőrök, amelyeket angyalvérben áztattak, amelyeket vonakodva odaadnak annak, akinek szüksége van rá.
A Néma Testvérekhez hasonlóan a Vasnővérek sem harcolnak, férjhez sem mennek, illetve a Tanács ülésein sem vesznek részt. A Néma Testvérek mellett a Vasnővérek a felelősek az újszülött árnyvadászokat érintő védelmező varázslatokért is. A hagyomány szerint ilyenkor egy-egy Néma Testvér és Vasnővér is jelen van, hogy elvégezze a saját feladatait. Egyaránt fenntartják a nephilimek kapcsolatát a mondén vallásokkal és szerzetes rendjeikkel az egész világon.
A vasnővéreknek látszólag különös kötelességeik vannak egymás között is. Néhányan, mint például Cleophas nővér, aki készítőnek tartja magát és az adamaszt formálja mások számára, hogy azok faragják. Nem ismeretes, hogy a készítő egy olyan cím, ami tényleg a feladataikhoz tartozik, vagy csak a nővérek egy alternatív megnevezése.
❖ kinézetük

A vasnővérek mindegyike sápadt, hosszú fehér köpenyt visel, a csuklóját és a derekát szorosan megkötözve démon huzallal, hogy megvédjék a ruhájukat a szent tüzektől, amelyekben az általuk megdolgozott anyagokkal dolgoznak. A köpenyek beleolvadnak az Adamant-fellegvárt elárasztó ködbe, tehát amikor valakihez beszélgetni érkeznek úgy tűnik, mintha a semmiből tűntek volna elő. Kortalannak tűnnek, egyszerre ősinek, mégis ránctalannak és a szemük ugyanolyan narancssárga színnel ragyog, mint a lángok, amelyekkel dolgoznak.
❖ történelmük

A testvériség alapítója Abigal Shadowhunter volt, Jonathan idősebbik nővére. Amikor idősebb lett rájött, hogy már nem képes felvenni a harcot a démonokkal szemben, mint fiatalkorában, ezért a szürke könyv ezoterikus ismereteihez fordulva ő lett az első Vasnővér. Hat másik nephilimmel együtt, megépítette az első adamas kovácsműhelyt és a legkorábbi megtestesülését az Adamantin Citadellának a vulkáni síkságon.
A felkelés idején az egyik vasnővér - Magdalena nővér - fegyvereket készített a Kör számára. Amikor a felkelés kudarcot vallott, elmenekült a fellegvárból és a testvériségből, mielőtt a testvériség felfedezhette volna a felkelésben játszott szerepét.
Sebastian feltámadása után nem sokkal Isabelle és Jocelyn eljöttek a Vasnővérekhez annak reményében, hogy találnak egy fegyvert, amely elpusztíthatja Sebastian-t anélkül, hogy ártana Jace-nek. Azt mondták nekik, hogy ilyen fegyver nem gyártható, vagy található a földön, de tájékoztatták őket, hogy a Menny vagy a Pokol egy fegyvere elválaszthatja egymástól a két fiút. Időközben Sebastian Magdalena nővér segítségét kérte egy új Végzet Kehely gyártásában, amelyben az Ő és Lilith vérét keverné, amely átváltoztatná az árnyvadászokat.1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
pulvis et umbra sumus :: kezdetek :: Tájékoztatás :: Világunk kiegészítései-
Ugrás: