| Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo
If I cannot move heaven, i will raise hell
|
|
Christopher White | TO LOVE IS TO DESTROY, AND THAT TO BE LOVED IS TO BE THE ONE DESTROYED | |
| | Vendég ranggal rendelkezem Vendég all the stories are true
| Tárgy: Christopher White Vas. Szept. 03 2017, 20:31 | Christopher White
Everything you know, everything you believe is about to change. Are you ready for that? Paul Wesley | Vámpírok | 357 | | New York-i klántag |
the devil is in the details ❖ Becenév: Chris ❖ Születési hely, idõ: London, 1660. május 2 ❖ Családi állapot: Egyedülálló ❖ Szexuális beállítottság: Heteroszexuális ❖ Foglalkozás: Egyszerű klántag ❖ Ismertetõ jel: Tetoválás a jobb vállán – szomorúság mélyen a tekintetében akkor is, ha mosolyog – általában komoly arckifejezés ❖ Átváltozás: 1685. február első napjaiban történt, amikor II. Jakab király hadseregével útnak indultunk, hogy leverjük a lázadókat, akiket Monmouth herceg, II. Károly fia vezetett. Én ekkor 25 éves voltam, és boldogan harcoltam és adtam volna életemet a királyunkért, mielőtt azonban elérhettük volna az úti célunkat, egyik éjszaka kimerészkedtem a táborunkat körülvevő erdőbe, mert kiáltásokat hallottam. Itt találtam rá az egyik katonatársamra már majdnem félig holtan egy ismeretlen nő társaságában. Ő volt az, aki átváltoztatott, miután a vámpírképességeivel átvette az irányítást az elmém felett. Camille Belcourt volt az. ❖ Rang: Miután Camille átváltoztatott, hosszú-hosszú évekig mellette voltam. Együtt élveztük a vámpírlét adta gyönyöröket, és annyit gyilkoltunk, amennyit csak jól esett. Mikorra már kellőképpen megerősödtem, sikerült eltépnem a kötődésemet Camillehoz, és elhagytam őt. Ekkorra már hatalmas volt a bűntudatom, amiért oly sok ártatlan vérét kiontottam, s igyekeztem jóvátenni a tetteimet, vezekelni akartam. Különböző jótékony szervezeteket kezdtem el támogatni, természetesen nem lopott pénzből, hanem mindenféle éjszakai alkalmi munkából, amit csak szerezni tudtam. Egyébként világot is jártam, így kötöttem ki valahogy New Yorkban az 1900-as évekre. Az ottani klán hamar felfedezett engem, és befogadott. Igaz, amikor Camille lett a vezetőnk, akkor fontolgattam a kilépést, de inkább maradtam, mert meg akartam mutatni a nőnek, hogy többé nem bír hatalommal felettem. Amikor pedig Raphael kapta meg a vezetői pozíciót, én őt támogattam, és támogatom most is, mint egy egyszerű klántag. ❖ Család: Mélyen vallásos, katolikus családban nőttem fel. A szüleim nagyon szerettek, főleg, hogy én voltam az egyetlen gyermekük, aki meg is élte a felnőtt kort. Volt ugyanis két kisebb testvérem, egy húgom és egy öcsém, ők azonban még fiatalon elhunytak egy hirtelen jött betegségben. Épp ezért, amikor 25 éves koromban a szüleim értesültek arról, hogy meghaltam, majd megszakadt a szívem értük. Tudtam, hogy nem jelenhettem meg előttük, hisz eltűntem, mindenki azt hitte, hogy elhunytam, és ha vámpírként láttak volna… az örök heg maradt volna a szívükön. Inkább megkíméltem őket attól, hogy szörnyetegként lássanak, és hagytam, hogy abban a tudatban éljék le hátralévő, rövid életüket, hogy én is meghaltam. Az eltávozásom ugyanis nagyon megviselte őket, teljesen szétestek, azt hiszem, nem látták értelmét annak, hogy tovább életben maradjanak. Így miután édesanyámat egy betegség elvitte, édesapám öngyilkos lett. Mindez pedig az én hibám volt, és soha nem fogom megbocsátani magamnak. look deeply into my eyes 5 pozitív tulajdonság segítőkész, önzetlen, lelkiismeretes, maximalista, barátságos, megbízható, felelősségteljes, megfontolt, soha nem adja fel, hogy másokért küzdjön, nem erőlteti rá másokra az akaratát, kitartó 5 negatív tulajdonság önfeláldozó, túl komoly olykor, nehezen enged magához közel igazán bárkit, mások bűneit is hajlamos magára venni, másokkal megbocsátó, de magával nem, nincsenek komolyabb céljai, leginkább csak tengődik, mindig mások érdekeit helyezi előtérbe 5 dolog, amit szeretsz komolyzenét, klasszikus irodalmat, világot látni, másokon segíteni, túrázni 5 dolog, amit nem szeretsz ha kihasználják az önzetlenségét, meg úgy összességében, az ok nélküli, felesleg gyilkolást és kegyetlenkedést, Camillet, az igazságtalanságot, ha a gyengéket és védteleneket bántják Legnagyobb félelmed Hogy egyszer én is véglegesen olyan szörnyeteggé válok, mint amilyen Camille volt. Legnagyobb vágyad Hogy még egyszer találkozhassak a szüleimmel, elbúcsúzhassak tőlük, megmondhassam nekik, hogy szeretem őket, és a bocsánatukért esedezhessek. Ezen kívül csak szeretném jóvátenni a múltbéli hibáimat. Legnagyobb gyengeséged Hogy nem tudok nemet mondani egy bajba jutottnak sem. Legnagyobb titkod Amikor Camille mellett voltam, én magam is élveztem azt az életvitelt – az erőt, a hatalmat, azt, hogy senki nem tudott felül kerekedni rajtam. Ma már inkább szégyellem, hogy egyáltalán ilyen megfordult a fejemben. Rejtett tehetséged Könnyedén képes vagyok elnyerni mások bizalmát, de persze eddig nem éltem ezzel vissza. Hobbi Szívesen hallgatok zenét, olvasok, illetve jótékonykodni is szoktam Kedvenc étel Amíg még ember voltam, akkor a vadakat kedveltem, amióta vámpír, nos, azóta csak vért ihatok, de ha bárkit érdekelne, a 0-ás vércsoport a legfinomabb szerintem Kedvenc ital Ugyanaz, mint az ételnél Kutya vagy Macska Inkább kutya, bár a vámpírokat egyik állat sem szívleli Allergia Nincs Bal vagy jobbkezes Mindkettőt másra használom (például írni jobb kézzel írok, de ha valamit hirtelen el kell kapni, mindig a balt használom) Fura/Idegesítõ szokás Mindenki sorsát a szívemen viselem, és olykor mártírkodásnak tűnhet az önfeláldozásom Szervezett vagy rumlis Inkább szervezett Dohány, alkohol, drog Az alkoholt nem vetem meg, de a másik kettőt soha nem használtam, és soha nem is tervezem kipróbálni | |
you can see the war inside Drága szüleim!
Tudom, hogy régen írtam már, s hogy bizonyosan aggódtatok már értem, de biztosíthatlak bennetek afelől, hogy erre nincs semmi okotok. Levelem késlekedésének oka mindössze annyi, hogy az utóbbi hétben nagyon feszített tempóban haladtunk a sereggel, így mire tábort vertünk, addigra a fáradtság annyira elhatalmasodott felettem, hogy egyből nyugovóra tértem. Másnap reggel pedig korán folytattuk az utunkat, így lehetőségem sem adódott arra, hogy papírra vethessem nektek a fejleményeket. Ma azonban sokkal korábban táboroztunk le, melynek oka az volt, hogy több katonatársunktól búcsút kellett intenünk, véglegesen. Ők nem bírták annyira a folyamatos, kemény menetet, a kevés pihenést és a kényelmetlen körülményeket, így megbetegedtek, és többet nem keltek fel. A parancsnokunk, hogy elkerülje még többünk kihullását az ütközet előtt, megengedte nekünk, hogy a mai nap hátralévő részét pihenéssel tölthessük, így én is pennát ragadhattam.Elemeltem az író eszközömet a papírtól, majd ismét a tintába mártottam azt, s már készen is álltam volna arra, hogy folytassam a szüleimnek szánt élménybeszámolót, melynek rendszeres küldésére megeskettek, ám mielőtt akár még egy betűt is a papírra vethettem volna, a kezem megállt a levegőben. Az este csendes volt, mindenki korán lefeküdt aludni, hisz a hajnal hamar eljött mindig, egyedül a lovak prüszkölése és néhány tücsök ciripelése törte meg az éjszakát, mindehhez azonban már hozzá voltam szokva. Nyugalommal árasztott el engem is a természet békéje, most azonban valami megváltozott. A lovak prüszkölése nyugtalan, ideges lett, s rajtuk kívül minden más hallgatott. Mint amikor egy nagyobb ragadozó jelenlétét érzik az állatok. Ezért hát én is felemeltem a fejemet, és körbetekintettem, hátha ki tudok venni valamit vagy valakit, ám a tábortüzek és a hold fénye ellenére sem láttam semmit. Az is nehezítette a dolgomat, hogy nem tudtam megmondani, mi után kutatok, s mivel eredménye nem lett a keresésemnek, már épp újra hozzáfogtam volna a levelem folytatásának, amikor az erdő széle felől ágak reccsenését hallottam. Határozottan ember okozta zajnak tűnt, ezért megijedni nem ijedtem meg, de a kíváncsiságomat felkeltette, hogy mégis ki akart az erdőben bóklászni éjnek évadján, ráadásul a parancsnokunk kifejezett utasításával szembe szegülve. Gondolkodás nélkül álltam fel, tettem le az íráshoz szükséges eszközeimet az ülőhelyemre, és indultam meg a hangforrás felé. Hunyorogtam, hogy minél jobban és többet ki tudjak venni a környezetemből, de annak ellenére, hogy biztosra vettem, valaki járt erre, nem láttam senkit. A csend kísérteties volt, és ha babonás lettem volna, akkor biztosan sarkon fordultam volna, és úgy tettem volna, mint aki nem hallott semmit, de én katona voltam, és a harctéren is fogok látni szörnyűségeket, annyi különbséggel, hogy ott nem lesz esélyem a megfutamodásra. Egyébként sem az a fajta voltam, aki ennyitől berezelt volna. Az erdő széléhez érve azonban megtorpantam. Nem a félelem miatt, hanem azért, mert nem akartam szabályt szegni, főleg nem úgy, hogy abban sem volt már biztos, tényleg járt itt valaki, és nemcsak az elmém űzött velem valamilyen rossz tréfát. Ám amikor a következő pillanatban, mélyebben az erdőből, egy tompa kiáltás hallatszódott, egyből futásnak eredtem. Nem volt időm megfontolni azt, hogy helyesen cselekszem-e, vagy hogy a tulajdon vesztembe rohanok-e, csak azt tudtam, hogy valaki bajban volt, és hogy nekem segítenem kellett. Kikerültem az utamba kerülő fákat, lehajoltam az ágak elől, amik egyébként homlokon vágtak volna, és volt egy-két gyökér, ami szintén kigáncsolni akart volna, de ezt leszámítva akadálytalanul értem el egy kis tisztáshoz, ahol két alak tartózkodott – ezt már távolról láttam. Lépteimen lassítottam, ahogy közeledtem feléjük, és a kinézetüket kezdtem el tanulmányozni. A hold szerencsére jól megvilágította őket, így az első, ami feltűnt, az a nő volt. Lélegzetállítóan szép és vonzó volt, ugyanakkor éreztem a belőle sugárzó veszélyt is, ami miatt kétszer megfordult a fejemben, hogy tényleg jó ötlet-e őt bámulni. Tekintetem végül lesiklott a rejtélyes idegen nő lábai előtt heverő testre, amelyen a mi egyenruhánk díszelgett. Nem értettem a jelenetből semmit, s már épp kérdőre is vontam volna a nőt, hogy mit tett a társammal, amikor megállva tőlük pár lépésnyire, felfedeztem a vért, ami a férfi nyaka köré gyűlt. Eltátottam a számat értetlenségemben, hirtelen azt sem tudtam, hogy mit mondjak vagy tegyek, amit látva a nő gúnyosan felkacagott. Talán ez volt az, ami kirántott az önrévületemből, és arra ösztönzött, hogy szedjem össze magam. Megkeményítettem a vonásaimat, és parancsolóan a nőre néztem, akinek ruháján még csak most vettem észre a vörös foltokat. Nem kellett sok ész ahhoz, hogy rájöjjek, ő volt a tettes. - Megölte? – kérdeztem tőle felháborodva, mire ő csak egy leereszkedő pillantást küldött felém, mintha akkora ostobaságot kérdeztem volna. – Azt kérdeztem, megölte-e! – kiáltottam most már rá erélyesebben, és még jobban megkeményítettem a vonásaimat, hogy a nő tudtára adjam, jobban teszi, ha válaszol nekem. Nem fűlött a fogam asszonyok bántásához, de a társam vesztét sem hagyhattam megtorlatlanul. Ezért a kezemet óvatosan a derekamhoz szíjazott kardmarkolat felé csúsztattam, s ujjaimmal rászorítottam arra, hogy a nő bármely hirtelen mozdulatát látva cselekedni tudjak, habár ő nem igazán úgy nézett ki, mint aki távozni készült volna. Pont ellenkezőleg. Mintha szórakoztatta volna a jelenet, amit tapasztalva csak még jobban összeráncoltam a homlokom. - Nem, még nem öltem meg – húzta feszes mosolyra az ajkait, mire én egyből a fegyvere után kezdtem el kutatni a tekintetemmel. Azonban bármennyire is kerestem egy kést, kardot vagy bármit, nem találtam semmit. A nő ismét felnevetett. – Ostoba fiú. Nekem nincs szükségem fegyverre ahhoz, hogy másoknak ártani tudjak – magyarázta, miközben lassú léptekkel megindult felém. - Ne jöjjön közelebb! – rántottam ki a pengémet és szegeztem felé, hogy ezzel gátoljam meg őt abban, hogy akár egy lépéssel is közelebb jöhessen hozzám, de ez őt mintha meg sem hatotta volna. Csak gúnyos mosolyra húzta az ajkait, majd a következő pillanatban már nem volt előttem. Értetlenül engedtem le a kardomat, mielőtt azonban bármit tenni tudtam volna, szúró fájdalmat éreztem a nyakamban, mintha valami megharapott volna. A történésekből ugyan nem értettem sokat, de a reflexeim jól működtek, így már készültem volna megragadni az engem támadó élőlényt, hogy átdobhassam a testét a fejem felett, mielőtt azonban egy ujjal is hozzáérhettem volna, már megszűnt a nyomás, és a nő ismét előttem állt gúnyos mosolyával és vérrel borított szájával. Azt hiszem, ennél jobban elképedni se tudtam volna, főleg amikor kivillantak a hegyes szemfogai is. Igyekeztem nem hagyni, hogy a rémület eluralkodjon felettem, de a fenébe is! Milyen lény volt ez?! Vámpír?! De hisz azok nem léteznek!Mégis, tudtam, hogy mit láttam, éreztem a nyakamba nyilalló fájdalmat is, így nem tudtam meggyőzni az elmémet arról, hogy ez nem a valóság. Összeszűkítettem a szemeimet, miközben szaporábban vettem a levegőt, és ismét neki szegeztem a kardomat, nem mintha azzal meg tudtam volna védeni magam tőle. - Tudod – indult meg ismét felém lassú, kecses léptekkel, ezúttal azonban nem parancsoltam rá, csak követtem tekintetemmel az útját, arra várva, hogy mikor támad meg ismét – , épp átváltoztatni akartam a barátodat. Olyan magányos egyedül – biggyesztette le szomorúan az ajkait, amit hallva sem reagáltam semmit, csak csendben fürkésztem az arcát, miközben azon gondolkodtam, hogy mennyi igaz mindabból, amit mondott. – De ahogy most végig nézek rajtad… - jelent meg olyan hirtelen előttem, hogy én még reagálni sem tudtam semmit, csak nagyra nyílt szemekkel bámultam őt, miközben szépen lassan, mintha valami köd ereszkedett volna az elmémre. Leengedtem a karomat, és eldobtam a fegyveremet. Nem tudom, hogy miért cselekedtem így, de hirtelen már nem éreztem magam veszélyben. – Olyan izmos és férfias vagy – súgta, miközben végig simított a mellkasomon – , hogy úgy döntöttem, inkább téged választalak – távolodott el tőlem egy huncut mosoly kíséretében. – Mit szólsz? Szeretnél velem lenni? – kérdezte kéjesen, miközben várakozóan nézett rám. Nem akartam, persze, hogy nem akartam! Hisz ez egy szörnyeteg volt! Meg akartam őt ölni, kiontani az életét, és hogy ha még nem késő, akkor megmenteni a társamat. De a végtagjaim mintha ólomsúlyúak lettek volna, képtelen voltam megmozdulni. - Igen – feleltem, hiába súgta minden idegszálam, hogy csak utasítsam vissza, nem tudtam parancsolni a nyelvemnek, sem az elmémnek. - Tudtam, hogy te is erre vágysz – húzta róka mosolyra az ajkait, majd megharapta a csuklóját, és magához intett engem. A lábaim öntudatlanul indultak meg, s amikor felém nyújtotta a nő a karját, hogy igyak a véréből, bármennyire is támadt hányingerem és undorom ennek a gondolatára, megtettem. Nem ittam sokat, csak pár kortyot, pont ahogy ő azt a fülembe búgta, majd amikor elhajoltam tőle, ő elégedetten, már-már büszkén végigsimított az arcomon, majd kezét lejjebb csúsztatta a nyakamon állapodtak meg ujjai. Aztán a következő pillanatban egy hangos reccsenés kíséretében eltörte a nyakamat, én pedig holtan zuhantam a földre. Vagy, legalábbis, azt hittem, hogy meghaltam… dust and shadows |
| Vendég ranggal rendelkezem Vendég all the stories are true
| Tárgy: Re: Christopher White Hétf. Szept. 04 2017, 22:11 | gratulálunk, elfogadva!
dust and shadows ❖ Christopher White ❖ Drága Chris! Elnézésedet kérem, hogy így az éjjeli órákban kerültél elfogadásra, holott megtörténhetett volna mindez előbb is, de én makacs módon ragaszkodtam hozzád. Egyrészt, mert én egyébként nagy rajongója vagyok a választott arcodnak, és így utólag jöttem rá, hogy nemcsak az arcod nyert meg engem, hanem az előtörténeted is amit megírtál. Számítottam arra, hogy valami különlegeset fogunk tőled kapni, és valóban így is lett. Ehhez az archoz kimondottan megy a hidegvérű szerep, de ezzel egyetemben valahogy mindig társul hozzá valami emberi is, így a te karaktered is osztozkodik mindegyik jellemzőben. Az előtörténeted elég sok mindent elárult rólad. Többek között azt, hogy mennyire mély bűntudatot érzel a szüleid halála végett, ami talán jogos is. Azt akartad, hogy ne lássanak téged hidegvérű gyilkosnak, aki ráadásul már nem is emberi lény. Azonban a legtöbb szülő -köztük talán a tieid is-, biztosan azt szerették volna, ha a háborúból hazatérsz; teljesen mindegy milyen állapotban. A szülői szeretet az, ami nem tesz különbségeket egy gyermekben, csak az a lényeg, hogy tudják mi történik a gyermekkel. Azonban te félelemből nem mertél eléjük állni, még akkor sem, ha az átváltozással kapcsán egyáltalán nem te tehetsz. Mit gondolsz? Ha az akkori gátlásaidat legyőzöd, akkor most mivel lenne másabb az életed? Egyébként kimondottan felkeltette az érdeklődésemet az általad említett hölgy, aki minden bizonnyal az életed keserűségét okozta. Látszólag tartasz tőle, de mi van akkor, ha azért maradsz távol tőle mert újra képes lenne téged megbolondítani és megmérgezni megannyi rosszal? Kész rejtély és érdekesség vagy, főleg majd a jövőd ami történni fog veled. Minden egyes apró részecske tetszett benned, egyszerűen faltam a szavaid és a történeted. Tökéletes lett minden, és ettől ne nagyon térj el De, nem is tartalak fel tovább, így is húztam az idődet... foglald le az arcodat, aztán irány a játéktér és hamarosan mi is megtudhatjuk, hogy mi is lesz a folytatás ebben a 'mesében'. Jó szórakozást kívánok!
|
|
| |
|