Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo

If I cannot move heaven, i will raise hell

Lindian Road-i panelház
TO LOVE IS TO DESTROY, AND THAT TO BE LOVED IS TO BE THE ONE DESTROYED

Silent Brothers
adminisztrátor
ranggal rendelkezem
Silent Brothers
all the stories are true

Lindian Road-i panelház Empty

szabad játéktér
dust & shadows

Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Vendég
all the stories are true

Aelin&&Josie
Éktelen ricsaj zendül fel, otrombán kirángatva a békés, süppedős sötétségből a rideg valóságba; a fogaskerekek akadozva indulnak működésnek elmémben, csupán annyit szűrnek ki a hirtelen rám törő ingerhullámból, hogy valami eszméletlenül fáj. Arcomat ösztönösen a kezembe akadt ruhaneműbe temetem, remélve, hogy megment a fülemet ostromló vijjogástól, s migréntől, mely egyre élesebben váj bele koponyámba.
Az emberek nem tudnak békében meghalni? Vagy legalább engem hagynának…
Örökkévalóságnak tűnik az idő, míg végre átverekedi magát a mentő a forgalmon, s végre megszűnik a sziréna agysorvasztó zaja, így legalább már hallom saját, kusza gondolataim, valamint óvatos lépések neszét valahonnan. Nem sok minden dereng az előző éjszakából – már ha nem aludtam át több napot -, mindenesetre hálás vagyok a kisagyamnak, hogy képes volt biztonságos helyre juttatni, nem arra kellett kelnem, hogy szénné égek a napsugarak által - noha fogalmam sincs, egyáltalán milyen is az a bizonyos „biztonságos hely”, melyet családom helyi rezidenciájának tudtam be az éjjel. Hosszú, kínokkal teli percekbe telik, mire erőt tudok venni magamon, s miután némi szenvedés után felülök, résnyire nyitva szemeim tekintek le, forgatva, vizsgálva a kezembe akart ruhaneműt.  Viszonylag gyorsan, tíz másodpercen belül beazonosítom azt; nem rémlik, hogy életem során bármikor is találkoztam volna ezzel a melltartóval, így újabb támpontot keresve emelem fejem, hogy felmérjem a terepet.
 Nem ismerős a helyiség, a szagok, de tekintve, hogy sosem jártam itt, nem lep meg - az már sokkal inkább, mennyire szegényesebbnek tűnik annál, mint amit elképzeltem. A nappali túl kicsi, a bútorok régiek és megviseltek, a bejárati ajtó pedig félig letépve csüng a kereten, mintha csupán a kötelességtudat tartaná a helyén. Az apró, óvatos léptek hangja pedig olybá tűnik, egy törékeny alkatú ismeretlentől származnak.
Hunyorogva veszem szemügyre alaposan a lányt tetőtől talpig; gyermeki bájával nálam fiatalabbnak tűnik, de túl szép ahhoz, hogy átlagos mondén legyen, így szinte lehetetlennek tűnik ránézés alapján meghatározni korát. De legalább nem szükséges úgy tennem, mintha az egyszerű emberek közé tartoznék, valamiért sosem sikerült elhitetnem velük, hogy közéjük tartozom, szinte minden egyes szavamra zavart tekintettekkel válaszoltak.
- Gondolom, nem a tiéd… -közlöm kertelés nélkül a pusztán megfigyelésre alapuló hipotézisem, ahogy nyújtom felé a fehérneműt, melyet nem szándékoztam megtartani, hogy eltehesse, ha szeretné, majd felszabadult kezemmel hajamba túrok, látatlanban próbálva rendezettebb fizimiskát varázsolni magamnak. Így talán három helyett csak egyhetes vízihullának tűnhetek.
- Mit keresel itt? – sandítok rá inkább értetlenül, mintsem gyanakodva… nem rémlik, hogy a szüleim valaha is említették volna, kiadták a new yorki apartmanunkat, vagy külön személyzetet alkalmaztak volna azért, hogy épen tartsák az ideiglenes hajlékukat -ami, be kell valljam, nem igazán sikerült neki, de ki is vagyok én, hogy pálcát törjek a feje felett emiatt-, szóval jelenléte rejtély számomra.

Silent Brothers
adminisztrátor
ranggal rendelkezem
Silent Brothers
all the stories are true

--- szabad játéktér ---

Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Vendég
all the stories are true

Asmodeus & Hell
Playing with magic, it's automatic

Attól még, hogy a rám kiszabott idő nem olyan korlátozott, mint az átlagos halandóké, az még nem jelenti azt, hogy ne válnék egy cseppet idegessé, ha megváratnak. Pete pedig pont azt próbálgatta, hogy melyik az a pont, amitől kezdve már nem tolerálom a felém tanúsított tiszteletlenségét. Értem én, hogy sebezhetetlennek érezte magát és hogy a mindenkit lekenyerező dumájával úgy vélte nálam is kibeszélheti magát az összes szar helyzetből, de… ami sok, az azért mégis sok.
Lehetőségem lett volna a tömegközlekedési eszközök összességét használnom ahhoz, hogy eljussak a lakásához, de ezt senki se várhatta el tőlem két óra várakozás után. Minél előbb túl akartam esni a „nehezén” és kérdőre vonni az ostoba boszorkánymester, elvégre… nem kis pénzzel lógott nekem. Rendben, annyira nem viselt meg, hogy odaadtam neki azt az összeget, de ebből nem akartam rendszert csinálni, főleg, hogy kamatot, hozamot, meg minden isten nyilát ígért nekem a támogatásomért. Aztán mikor meg perkálnia kellene, akkor nem tűnik fel a megbeszélt helyen, ami nem tett túlzottan boldoggá. Már akkor is volt egy olyan gondolatom, hogy ez az „eltűnés” nem vall rá, mert általában ha gáz helyzetbe is került, akkor is vette arra a fáradtságot, hogy oda tolja az ember elé a képét, megpróbálva lyukat beszélni a hasába. Nálam ez általában nem ért célt és addig rugdostam, amíg meg nem kaptam azt, amit ígért… vagy legalább egy részét. Bizonyos helyzetekben nem lehet csodát tenni, akármennyire erősen vágunk pofán valakit, vagy akármilyen csúnya átkok kapcsán használjuk őket kísérleti nyúlnak. Áááá, nem, dehogy beszélek tapasztalatból! Én, meg az emberkísérletek? Soha.
Jártam már néhányszor a környéken, így tudtam, hova kell portált nyitnom, hogy a lehető legkevésbé legyen feltűnő, de igazából teljesen felesleges volt az aggodalmam. Az utca, amit választottam kifejezetten nyugodtnak tűnt, de ez nem is volt annyira meglepő, mivel elég későre járt már. A normális emberek ilyenkor bekucorogtak a takarójuk alá és tolták a Netflix & Chillt… én meg hajkurászhattam Pete-et. Baromi jó programnak hangzott, de tényleg. Lelki szemeim előtt már szinte láttam, ahogy erőteljesen bokán rúgom és ez a gondolat igen boldoggá tett.
Első körben viszont rá kellett találnom, a legtöbb nyomot pedig a lakásán találhattam meg. Ha meg is lógott, biztosan találtam volna valami személyes tárgyat ott, ami alapján bemérhettem volna, de először még azért bíztam benne, hogy otthon találom. Oké, ő is csak időlegesen bérelte a helyet ha jól tudtam, mert az volt a terv, hogy majd velem együtt tér vissza Los Angelesbe. Félreértés ne essék, nem úgy „együtt”, hogy összebútorozás, meg ilyenek, őszintén, élből letéptem volna az arcom, ha egy olyan nárcisztikus seggfejjel kell együtt élnem mint ő. Ó nem, egyszerűen csak az ő fő támaszpontja is LA-ban volt és miután én letudtam a tiszteletköröket meg a helló-pacsikat a New York-i kollégákkal, neki se sok oka maradt volna tovább maradni, bár fogalmam se volt, mik is a további tervei pontosan. Meg aztán nem is érdekelt. Nem zavart volna, ha itt marad.
Erőteljesen hunyorítva kerestem a megfelelő házat, amelyikben ő lakott, nem pontosan emlékeztem már a számára, de biztos voltam benne, ha meglátom, csak elér a Heuréka élmény, vagy mi. Hála a jó égnek nem kellett sokat barangolnom, miközben nagyokat szürcsöltem a nagy doboznyi epres shake-emből, amit kikértem a cukrászdából, ahol elvileg az eredeti találkánk lett volna. Oké, annyi előnyöm már volt a dologban, hogy kifejezetten menő műanyag poharat adtak hozzá, volt rajta darkos unikornis, ami tüzet hányt, meg ilyenek. Kicsit ellentétesen hatott a jeges shake-kel, de komolyan, legyen ez életem legnagyobb problémája! Bárcsak ez lenne, baszki…
Ahogy felnéztem oda, ahol nagyjából az ő lakását sejtettem mintha valamiféle fényt meg mozgolódást láttam volna. Sajnos akkor épp nem voltam eléggé paranoiás ahhoz, hogy bármiféle mágikus letapogatást küldtem volna oda, felmérve, mivel is van dolgom. Ha egyáltalán sejtettem volna, hogy mi fogad majd ott, nagy eséllyel vettem volna egy száznyolcvan fokos fordulatot, de hát… ez túl egyszerű lett volna, nem de?
Első körben még jó fej akartam lenni, így csak ráfeküdtem Pete kapucsengőjére, hátha beenged. Persze, volt az a pont, amikor már én magam is rájöttem, hogy ide bizony nagyobb körmönfontság kell a bejutáshoz, de hát, még mindig nem egy bank széfébe akartam betörni, így nem aggódtam túl a dolgot. A „barátomat jöttem meglátogatni, órák óta hívom és nem veszi fel, nagyon aggódom, kérem, engedjen be!” című műsor általában bevált, most se történt másképp. Hála a jó égnek a drága nő nem akart Pete lakásáig kísérni, igazából ki se jött a saját kis helyéről, de ez csak az én malmomra hajtotta a vizet.
Felkészültem arra, hogy az ajtón való bejutás is kisebb problémába fog ütközni, de úgy véltem, azt majd csuklóból megoldom mágiából – bár azért úgy gondoltam csak rámarkolok a kilincsre, hátha nem kell egyéb furmányos tetthez folyamodnom. Hát, én lepődtem meg a leginkább, mikor a kilincs mindenféle akadály nélkül engedett, az ajtó pedig nem tartóztatott fel tovább. Komolyan, már ebben a pillanatban érezhettem volna, hogy valami nagyon nem oké… hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem motoszkált bennem valami, mindez mégse tartott vissza. Hiba. Hatalmas nagy hiba.
Talán pont az csábított be, hogy éreztem… valamit. Tudod, az a bizonyos hatodik, hetedik, százhetvennyolcadik érzék, ami ott kattog a fejedben, hogy hé, valami nem oké, de te mégis mész, mégis kíváncsi vagy… meg aztán Pete még mindig tartozott nekem jó sok pénzzel, ez pedig elég nyomós indok volt arra, hogy fokozatosan beljebb sétáljak. Mindez persze nem jelentette azt, hogy ne lettem volna harci készültségben.
- Peeeete! Ennyi idő után tudhatnád, hogy nem éppen a legnagyobb életbiztosítás, ha nyitva hagyod az ajtód New Yorkban… de főleg nem akkor, ha nekem tartozol – próbálkoztam először a szólongatással, majd szépen, lassan egyre inkább feltérképeztem a helyet… és ó, egek, bár ne tettem volna!
Mikor beértem a nappalinak titulált szobába, valami olyan látvány fogadott, amit leginkább egy rossz viccbe raktam volna bele. Tudod, ez a… a hulla, a katatón, meg a pentagrammba zárt démon bemennek a kocsába. Sajnos jelen esetben nem ezt tették, hanem mind ott voltak, egy helyen, én pedig álltam a nappali küszöbén és első körben próbáltam befogadni a szemeim elé táruló látványt. Nem a halott látványa viselt meg, hanem leginkább maga a szituáció, ahogy lassan összeállt mi is történt, vagyis történhetett itt. Csak tippjeim voltak, de az kellően elegek voltak ahhoz, hogy újra a számhoz emeljem a shake-et és egy hatalmasat hörpintsek a tartalmából.
- Ha ezt tudom, megérdeklődöm, hogy árulnak-e alkoholos változatot ebből…

Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Vendég
all the stories are true

Hell & Asmodeus
you thought you could go free

- Untatsz. – jegyzem meg egyszerűen, csak úgy foghegyről dobom a szavakat a sarokban kuporgó warlock irányába. Igazán szánalmas látványt nyújt, ahogy térdeit ölelve fel-alá hintázik a szoba legtávolabb eső végébe húzódva. A tébolyult vinnyogása legalább csendes nyöszörgéssé szelídült a tovasuhanó órák sokaságában, szavakat viszont még így sem sikerült kikényszerítenem a cseresznyepiros ajkai közül, legnagyobb bánatomra. A kis halandó persze könnyen adta magát, az ostoba. Azt hinné az ember, aki szánalmasan rövidke évei alatt elég bátorságra tett szert ahhoz, hogy megidéztesse és alkuba kényszerítse a pokol hercegét magát, némi józanésszel is gazdagodott mellé. Buta kis mondének, azt a kevés beléjük vetett hitem is mind sorra eljátsszák. Abba pedig belegondolni is rossz, milyen jóízű mosolygást fog kiváltani Solomonból, ha megtudja, megint hagytam magam csapdába ejteni. Nem teszi majd szóvá ugyan, annál sokkalta okosabb, a mellettem elszenvedett évezredek menthetetlenül éles elméjéhez idomították bölcsességét is. Nem, egyetlen árva szava sem lesz, mikor haragom végig perzseli Edom kopárságát, pusztítva mindent, ami útjába kerül, ám szája sarkában ott fog bujkálni az a szórakozott káröröm, hogy mindez – még ha esetünkben csak közvetve is ugyan – az Ő érdeme. Mindegy, hány ártatlan vérét ontom bosszúból, minden cseppje kevés hozzá, hogy letöröljem azt a bizonyos mosolyt az arcáról a bosszantó kis boszorkánymesternek.
- Te elvégezted a dolgod, a halandó megkapta, ami neki járt. – jelentőségteljes pillantást vetek a mellette heverő nő élettelen testére. A warlock tekintete nem követi az enyémet, így is komoly küzdelem árán tudta csak elszakítani róla a rettegő szempárját, és biztos voltam benne, hogy lehunyt szemhéjai mögött még így is igen sokáig fogja kísérteni a látványa. Nevetséges, hogy évszázadok után még mindig képes terrorban tartani gyenge kis elméjét a halál látványa. – Küldj hát vissza, avagy engedj szabadon, ahogy kényelmes, de ne várass tovább, mert az időm ugyan végtelen, a türelmem nem.
Arra ügyelek, hogy a szavaim mögött búvó jeges fenyegetést enyhítsem, a hangom élén viszont már meg sem próbálok szelídíteni. Felesleges is lenne, ezen a pontom már majdnem biztos, hogy a legédesebb hangszínen elbúgott ígéretek is csak újabb kétségbeesett nyafogást kényszerítenének elő az idézőm torka mélyéről, amit már a felesleges hanghatások előtt is legszívesebben összeroppantottam volna. Rettegjen csak, már úgyis mindegy neki, mindketten tudjuk. Nem segítene rajta az sem, ha együttműködne, Ő pedig, mintha csak tudná, nem is erőlteti meg magát túlzottan. Egyre csak kisebbre gömbölyödve gubbaszt, érdekes kontrasztot adva a nem sokkal mellette heverő, mozdulatlan testtel, akit – lévén, hogy halott – már igazán nem zavar, hogy minden irányba nyújtózó végtagjai elfoglalják az egyébként méretes helység nagy részét. Tényleg igazán szánni való látványt nyújtanak ott azok ketten, mily’ kellemetlen, hogy én mégis ilyen jelentéktelen férgek foglya vagyok.
A halandót közelebb csábítgatni igazán nem okozott komolyabb erőfeszítést, úszva minden hamis ígéretemben könnyendén libbent át az idézőkör szépen ívelő vonalán, vakbuzgó bizalommal dőlve bele egyenesen a végzete ölelésébe. El sem kellett vennem tőle a szabad akaratát, tálcán kínálta nekem, akkor sem tiltakozott, mikor fagyos ujjaim a légcsöve köré fonódtak. Ott nyomban kitörhettem volna a nyakát, és a nő utolsó szavaival még meg is köszönte volna nekem. Így visszagondolva azt kellett volna tennem. Ehelyett, én botor, kiengedtem a fojtó szorításom börtönéből, ki egyenesen a boszorkánymester irányába, hogy ölje meg Őt, és szabadítson fel engem. És ez a jelentéktelen kis parazita akart a szolgálatomba szegődni, ez a erőtlen senki, aki még a vénái mélyén perzselő vágyakozás átkával sem bizonyult elégnek ahhoz, hogy hasznos legyen. Így helyettem ölhette meg az az istenverte boszorkánymester, aki – azok után, hogy a rémisztően hosszú karmok percekkel azelőtt még vadul szántottak az arca irányába és mindenáron a vérét követelték – még képes volt megsemmisülve összezuhanni a fal tövébe, miután végzett vele. Nem nyújtott szép látványt ugyan, ez tény, sikítva, rúgkapálva karmolt és tépett mindent, amit csak ért, s mikor a boszorkánymesterhez nem fért hozzá, magában tett kárt – ki tudja miért. A vágy ereje igazán sokrétű, a mondén legnagyobb vágya úgy látszik egészen beteges földben gyökerezett, és habár tiszteletreméltó is lehetne buzgósága, sokkal inkább tűnt ostobaságnak, aminek következtében én itt ragadtam a pentagramma közepén egy megtépázott halott nő és a támadás sokkjának utórengéseit szenvedő boszorkánymester társaságában. Ó, ti lélekkel rendelkező, szerencsétlen teremtmények, sosem fogom megérteni, atyám mit látott bennetek.

Silent Brothers
adminisztrátor
ranggal rendelkezem
Silent Brothers
all the stories are true

-- szabad játéktér --

Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Vendég
all the stories are true

Bates &  Rora
A félelem is olyasmi, mint a fájdalom: ha túl vagyunk rajta, gyorsan elfelejtjük.
Ha csak sejtené, hogy mit szabadított rá szerencsétlen hölgyre, és az ikrekre, nem nézelődne annyit a boltban. Habár sietősen indult neki, a friss szendvicseket árusító résznél lecövekelt. Éhes gyomra legszívesebben mindent felfalna ami hús. Ha egy rendes farkas akár napi 4 kilónyi húst képes eltűntetni, és még éhes, egy vérfarkas vajon mennyit? Sosem számolja igazán mennyit is eszik egy nap, de az éhség, mióta nem vadászik, csak kötelező pofaviziten a falkával, folyton mardossa belül. Kiválaszt végül három húsgombócos szendvicset, és a kassza felé még felkap egy-egy nyalókát az ikreknek. Amelia néni nem nagyon szereti, ha édességgel eteti a már amúgy is hiperaktív lurkókat, de amit nem tud meg az öreg hölgy abból nem lehet baj, nemde? A mise közbeni édesség mindig is az ő, Ben és Marcus kis titka volt. Hosszú a sor, ahhoz épest milyen nap van túl hosszú is. Az ácsorgás közben van ideje végignézni, mindent megvett-e ami a kis papír fecnin van. Közben tudatába, bestiája által újra visszatér a rosszérzés. Még most sem tudja megmondani miért, vagy hogy mégis mit érezhet farkasa a srácon akivel találkoztak. Csak annyit tud biztosan, hogy mióta elváltak, az amúgy követelőző szörnyeteg már nem az éjsége csillapításával van elfoglalva. Megérzés. Mondogatta mindig Fenris. Az ösztön az, ami életben tart, és figyelmeztet. Nyugtalanul pakolja fel a szalagra a termékeket, idegesen topog a lábával, amit az előtte álló idős hölgy csupán egy rosszalló nézéssel díjaz. Bocsánatkérő mosolyt villant felé, és próbál úrrá lenni az érzésein. Biztos csak félreérti, és majd ha eszik valamit kicsit jobb lesz. Lehet, hogy inkább amiatt ennyire ideges, mert az üres lakásba kell visszamennie, és ki tudja Nefarith mikor tör rá….semmi védelme nincs a démon ellen, még ha hirtelen istenhívő szentté lépne elő, az sem lenne elég. És a kialakult helyzetében egyébként is álszentnek érezné magát, ha egy nem létező valamihez fohászkodna, aki ráadásul - ha létezik – elég fanyar humorral rendelkezik.
Kiérve a boltból már a szatyorban matat, de nem áll meg a bolt előtt, hogy türelemmel kivegye az ételt magának. Hiába próbálja tagadni, nem teljesen tudja elnyomni magában a rosszérzés magvát. De nem is rohan. Mint minden halandó abba a hibába sem akar esni, hogy egy buta belső késztetés miatt hazarohan, mint akinek ég a ház, és kiderül: reggel bizony jól emlékezett, lekapcsolta a vasalót, és kihúzta a konnektorból. Semmivel sem tudná kimagyarázni magát Bates előtt, amikor rárontana a lakásban amint épp az ikrekkel játszik. Túl sok a kellemetlen helyzet az életében jelenleg, és irtózik még egytől. Nem mintha nagy valószínűsége lenne a további találkozásoknak közte és a srác közt a közeljövőben, mégis…. Szereti úgy gondolni, hogy az életét ordában tudja tartani, és csak pillanatnyi megcsúszás miatt siklott ki minden a kezei közül. Nagyot harap a húsba, és nőiesnek cseppet sem mondható – hörcsögre sokkal inkább hasonlító – stílusban falja az ételt, csillapítva ezzel legalább a gyomra követelőzését. Mire a házhoz ér, már mindhárom csomagolása egy-egy kukában van elsüllyesztve az ide vezető úton, s ajkai közt egy nyalókapálca áll ki, miközben ujjai már a kódot pötyögik. Kettesével véve a lépcső fokokat siet fel az emeletre, nem törődve ismételt zúzódásai és izomláza gyötrésével. Most, hogy belépett a lépcsőházba megint felszínre bukott benne a rossz érzés, és így más kevésbé esik neki jól az az eltüntetett kajamennyiség. Súlyként húzza le a gyomrát, ami a stressztől émelygősen fordul egyet.
Kopog. Bentről nem hallatszik semmi nesz. Amelia néni biztos már a templomban van…de az ikreknek minimum szét kéne szedniük a berendezést, hogy a felügyelő elment….Akkor mi lehet a baj? Idegesen kopog ismét, torkába gombócként gyűlt félelmet egy nagy nyeléssel küldi vissza a gyomrába.
- Ben! Marcus! Én vagyok az, nyissátok ki az ajtót! – nem meglepő, hogy nincs nyitva, az idős hölgy gondosan ügyel erre, épp ezért szerelt fel egy a gyerekek által is könnyen mozgatható zárat, amit kívülről kulccsal, belülről csak egy elfordítható gombbal kell kinyitni és zárni. Azok a pimasz kis mitugrászok előszeretettel húzzák mindig Aurora agyát azzal, hogy csattogtatják, mintha kinyitnák, és a lány ezáltal mindig fennakad az ajtón…. 
❖ Megjegyzés: x ❖ Zene: x ❖ Szószám: x

Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Vendég
all the stories are true

Aurora & Bates
601 szó
A démon szájüregét belepte a közismert emberi nyelvben használt nyál, mialatt a csíntalan ikrek üdvrivalgásba kezdtek előtte. A gondos nagymama természetesen továbbra is a fiatalemberen süttette árgus szemeit a védő okulár szemüvegében. Nem tudta miként szóljon közbe az unokái nagy örömteliségében, így a démon egy terhet levéve kezdeményezett helyette.
- A múlt heti fesztiválon találkoztam Marcussal és Bennel. - majd eképpen fordult egyenest feléjük, a székről görnyesztve még így is távlatos magasságát.
- Emlékeztek a bohócra, ugye? - a kérdés költői, s pontosan azt váltja ki, amivel a démon hízelegni akart előttük.
- Igen, EAT! EAT! - hangzik el, szinte egy azon pillanatban mindkettőjükből. De a következő kérdést, megelőzi a nagymama szívélyes - mégis ünneprontó - érdeklődése.
- Teát? Köszönöm nem. Éppen Bishop kávézójából jöttem. - vágja rá elrettentő spontán hazugsággal, miután visszahelyezkedik a székre, ahogy azt egy méltóságos férfi halandónak kell. Az a röpke csend csak arra adott indokot az öreg hölgynek, hogy ismét fogós kérdés tegyen fel. Rougheat most az egyszer hagyta, hogy megtörténjen, kihívást állítva problémamegoldó és kiváló hazudozó készségének.
- Nekem nem üzenték a szülők hogy ma látogatást tesz -
- Bizonyára! - vág hirtelen a szavába, persze némiképp illemtudó csöndbe bocsátkozva, hogy ne érezze úgy a nagymama, hogy azonnali kibújóval akarja leállítani jogos kíváncsiságát.
- Úgy értem, az ikrek szülei által vagyok most itt. Megkértek, hogy bármely szabadidőmben tegyek látogatást, és öltsem ismét magamra a bohóc jelmezemet hogy elszórakoztassam őket. - a nagymama sandítva húzta fel a szemöldökét, a bohóc jelmez hallatán, míg az unokák nagy viháncolásba kezdtek.
- Szóval bohóc?
- Igen, az volnék.
- EAT a neve! - hangzott el hirtelen, korlátozhatatlan türelemmel Marcusból.
- Eat? - a jelentés érhetetlenségét hangsúlyozva, ismételte meg az öregasszony, kétkedve.  - Igen, nagyi! EAT, aki gyerekeket eszik!! - s ez a leplező gondolatmenet immáron Benből távozott. Fordulatpont, mert a démon első "kínos" helyzetét élte most meg. Egyszerre érezte a feszengést, s a látszólagos önuralmat az arcán, de ebből egyiket sem lehetett tisztán leolvasni róla. Valójában nem is adott rá okot, hisz azonnal adott rá magyarázatot.
- Tudja, annyira édesek, majd meg eszem őket! - feleli miközben tettlegességből megcsípi a kotnyeles Ben kis orcáját, mire az, testvérét karöltve befutnak a gyerekszobájukba. A nagyi arca mely kissé ráncosan eltorzult Ben elszólásán ismét nyugodtan simává vált az arcán. Rougheat a legkényesebb helyzetben mentette ki magát, elsöprő sikerrel. Bár tudhatta volna előre, hogy Ben elszólja a titkát, amit közösen a bohóc jelenlétében megfogadták, hogy senkinek nem mondanak el. De Ben személyisége örökletes, s ezt bizony egy ördög szültének is nehéz lenne befolyásolnia.
- Nos akkor ha látogatásba jött, akkor szívesen látjuk önt. De még érkezése előtt, már hívtam egy kedves lányt, hogy amíg templomba megyek addig vigyázzon az unokáimra. - jelenti be Bates számára, aki érdeklődést szimulálva képed el a halaltokon, miközben tótágasban a jelenlétét nem befolyásolja egy cseppet sem az idegen meghívása.
- Ohhh, értem. - jelzi meglepettségét, színpadiasan leemelve szemét a földre, mintha egy adott pillanatra várna.
- De ha gondolja nyugodtan maradhat, s akkor kettejük nagyobb eséllyel fékezi meg az én kis unokáim fékezhetetlenségét. - erre a megszólalásra várt, pontosan erre. A nagymama önként és mosollyal tarkítva kérte az idegent maradásra. Talán ennél jobb lehetőség nem is adatott volna Rougheat számára.
- Akkor ha megbocsát megyek is a templomba. - majd azzal a kijelentéssel az öreghölgy a táskaárkáért nyúlt, s mielőtt magára húzta volna a bejárati ajtót, ennyit szólt.
- Nyugodtan szolgálja ki magát fiatalember míg távol leszek. - tette hozzá merő kedvességből az ajtófélfában, miután a kulcs kattant egyet a zárban.
- Erről ne legyen kétsége. - majd azzal az ördögi vigyorral, mi az arcára fagyott, emelkedett fel a székről, s vezetett hosszas lépteit az ikerek szobája felé.

Készítette Hector

Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Vendég
all the stories are true

Bates &  Rora
A félelem is olyasmi, mint a fájdalom: ha túl vagyunk rajta, gyorsan elfelejtjük.
Nem tulajdonít nagy jelentőséget a furcsálló pillantásnak, és a pillanatnyi fürkészésnek, elméje épp el van foglalva a saját éhsége csillapításával, és azzal, minél hamarabb megtegye a bolt és a lakás közti utat. Egyébként is megszokta már a furcsálló pillantásokat még a kortársai felől is. Hisz termete inkább már mélység, mint magasság a maga 156 centijével, kislányos arca miatt minimum 3 évet letagadhatna, és öltözéke sem épp az évszaknak megfelelő. De mégis hogy öltözzön valaki aki nyáron is a mínuszokhoz szokott? Azt azért mégsem várhatják tőle, hogy nagybundában rohangáljon! Teste amúgy is magasabb hőmérsékletű, s mintegy szigetelésként működik a fenevadja által képzett belső bunda, ami mintha még emberi alakban is melegítené. Az előtte álló, persze ahogy az amerikaiak többsége már kabátban közlekedik. Tekintete és magassága nem rémiszti meg Rorát, annyira megszokta már hogy  - a mai generációnak köszönhetően – még a gyerekek is magasabbak olykor mint ő, hogy aligha tölti el kisebbségi komplexussal, vagy félelemmel egy magasabb ember megjelenése.  Barátságos, saját lendületétől amivel az ajtóhoz ékezett kissé zavart mosolya tehát hamar feltűnik az arcán, elhessegetve belső szörnyetege gyanakvását, aki a termetet mint olyat állatként ellenségnek fogja fel. Hisz a vadonban az eszik előbb aki nagyobb és erősebb, s az igázza le a másikat is. Aurorának azonban nincs oka egyenlőre bizalmatlannak lenni, pláne nem egy látszólag kora béli fiúval. Tud az eltűnésekről, az iskolában is egyre csak ezt hangoztatják, sőt ami még több, egy évfolyamtársa is eltűnt nyom nélkül. Magát viszont nem félti. Valószínűleg csak egy ember az elkövető, bár amennyit ért a démonok, és más természetfeletti lényekhez, nem tuja biztosra megmondani, annyit tud amennyit a hírekben közölnek. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz, a gyerekekre különösen oda kell figyelni, s kijárási tilalom van a környéken. Ámbár ő már jó párszor jött haza sötétedés után, jóval a tilalomba foglalt időkorláton kívül, és semmi baja ez idáig nem esett. Farkasától pedig nyer annyi magabiztosságot – vagy épp emberségétől a naivitást? – hogy nem fél. Mint mindenki ő is abba a hitbe ringatja magát hogy „vele ez nem történhet meg”. Hisz egy alkut már kötött egy démonnal, mi rosszabb várhat még rá a sötétben? Aligha tudna rá példát felhozni hirtelenjében.
- Bates. – ejti ki a nevét, mintegy memorizálva, és kissé zavarba is jőve a kézcsók végett. Nem igen találkozott még olyan fiúval, aki ilyen fiatalon hódolt volna ennek az idő koptatta illemnek. De nyilván jó nevelést kapott. Kissé talán imponál is neki, egyszerűen nem tudja megérteni a mostani lányok miért a jellem nélküli gyenge illemet még csak a szótárból is homályosan ismerő srácokra buknak. Farkasa ismét fordul egyet a bensőjében, az érintés ismét felzaklatja, karja végigborzong, és egészen lúdbőrös lesz a lehelettől. Bestiájának nem tetszik Bates, épp olyan ellenségesen viselkedik felé, mint John felé. Aurora nem érzi hát meg a leheletnyi finom különbséget – annyi ideje nyomja el magában az ösztönöket, és a vadat – amit a két férfi közt a farkas tesz. Míg előbbit fenyegetőnek érzi, addig utóbbit csak idegesítő nyűgnek. Zöldjeit nem szakítja el – talán nem is tudná – a sajátjába fúródó tekintettől. Valamiért…a férfi kedvesnek tűnő, mégis inkább szuggeráló, mélyén pedig hideg tóként tükröződő pillantására a sajátja pillanatnyi fellobbanó vággyal reagál. Bensője érzi a kisugárzást a másik felől, azt a fajtát amitől sok nő irtózik, de Aurora épp azon kevesek közé tartozik, akinek…inkább otthonos, kellemes, behódolást keltő. Lényéből eredő mazochizmus ha fel is ismerné sem tudná igazán félelemmel kezelni azt ami valójában Bates. Mint minden emberi érzésekkel bíró lény, azt lát amit látni akar a szíve legmélyén. Épp ezért farkasával ellentétben ő nem kezeli gondként az amit szervezete, s ösztönei felismernek, inkább önmagát is tagadó, egészen halandó viselkedésűként félreértelmezi azt.
- Azért szerencsére a tényleges ütközést elkerültük. - nevet fel röviden, életvidáman.
De nem időzhet tovább itt, hisz Amelia néni számít rá, ahogy az ikrek is nyilvánvalóan már az idős hölgy fülét rágják a görkorcsolyázást illetően. A szimpátián kívül egyébként sem lobban benne más érzés, ami további maradásra bírja, egy év alatt kellően meggyőzte már saját magát azt illetően, hogy a – tévesen megítélt – fiú felől áradó dominancia ne dobogtassa meg túlságosan is a szívét. Szabadkozva hát, útjára indul, még viszonozva élénken, őszinte vidámsággal az idegen mosolyát. Az ismételt érintést követő rossz előérzetét egy emberekre oly’ jellemző fejrázással, és mély sóhajjal adja ki magából, és kocogva indul a bolt felé, mert ahogy az ismeretség pillanatnyi öröme lelohadt úgy horgadt fel gyomrában az éhség okozta sürgetés. Jelenleg képes lenne felfalni egy egész csirkét, és még repetázna utána, így léptei egyre sietősebben viszik, habár légzése nem gyorsul túlzottan. Egy kis rohanás cseppet sem meríti ki, hisz a mély hóban szokott a szervezete a középhosszú kitartást igénylő hajszákhoz. Végül lassít, kiűzve a fejéből ismételten, erőszakkal az idős asszony és az ikrek képét. Valamiért belső vadja nem hagy nyugvást neki, így felkapva egy kosarat megérzése ösztönözte sietős léptekkel vonul végig a bolton, s kezdi bepakolni a listán szereplő dolgokat, valamint a saját éhségének behódolva mindent ami kellően kalóriadús, és aminek a felét a haza felé úton már el is lehet tüntetni a feneketlen gyomorban.
Közben a panelház emeletein az ikrek rajongva ugrálják körbe a civilben is felismert jópofa bohócfiút, egymást túlharsogva s túllicitálva törekedve a kizárólagos figyelmére.
- Kér egy teát fiatalember? – az illem itt sem hagy a mélyen még meglévő gyanakvás ellenére nyugtot a nagymamának, s az ikreket látva még egy barátságos ráncos mosoly is feltűnik az arcán, bár szeméig még nem jut el.  
❖ Megjegyzés: x ❖ Zene: x ❖ Szószám: x

Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Vendég
all the stories are true

Aurora & Bates
736 szó
Furcsán nézett végig rajta. Távolról sem olyan indiszkrécióban mint egy utca szülte lányra. Sokkal inkább közelebb állt ahhoz, mint mikor egy bizarr látványt pillanthatott. Bates, szemmel láthatóan nem erre a reakcióra számíthatott, mikor elővette emberséges énjét. S nem a rossz értelem okoz édes ízt a nyelve hegyén, hanem épp az öröm. A vártnál jobb lehetőség adódott számára, hiszen az idegen szívélyesen még tárva nyitva hagyta előtte az ajtót. Ráadásul egy bemutatkozást is indít az ádáz démon felé, ami Rougheatmek minden eddigi negatív előrejelzéseit elűzi. Abban hitben bízott, hogy az idegen konokságából és némiképp helyeslő bizalmatlanságából legalább megkérdezi: „hogy miért keresi őket?” Vagy legalább azt, hogy „mit akar tőlük?” Manapság egyre több „nem érdekel más élete” képviselőbe botlik Bates, olyannyira megsokszorozott számban, hogy már nem is kéne őt zavarnia. Nem is zavarja, inkább csak elindít benne egy felívelő kérdést halmazt, hogy „az emberek évről-évre egyre hülyébbnek születnek?” Bizonyosan. Bár ő ezt biztosra nem tudhatja. Számára gyümölcsöző az emberek ostobasága, mi több ez hozza számára a legtöbb tápanyagban gazdag bevételt. Aurora? Így mutatkozott be előtte. Bates közhelyesen rázz kezet az idegen nővel, de a helyzet húzásának – és egy jó pár impulzusos befolyásának – érdekében, csókot lehel a kezére, mint egykor a vénséges időkben. A gesztus alatt pedig szemeit ékként veri a nő zöldellő sajátjaiba. Megnyugvást generálva, hihető jó szándékot sugalmazva. Hogy még véletlenül se kérdőjeleződjön meg, hogy „ez a magas fiatalember rossz szándékkal érkezett!”
Bates Wilkes. – ejti ki, mialatt szája otthagyja a nő meleg, bársonyos bőrét. Így a pillanatnyi érintésben finomnak érezte. De nem fanyalodott rá teljesen. Ő csak előételnek lenne elég ebben a sürgető vacsoraidőben. Az ikerekre fente démonként jellegzetesen látszó lapátfogát.
Örvendek, hogy magába ütköztem. – egészíti ki, hogy sokkal rokonszenvesebbé váljon előtte. Noha a tapasztalatokkal szemben most kivételesen igazat is mondott. Nem szeretett volna olyanba ütközni, aki gyanakvásból rácsukja a ajtót vagy kizárja a panelházból. Pusztán mert, olyannak látszik elsőre, amilyen. Bates ember kinézetében is találtak félelmet. Leginkább a magasságából, és kőkemény empatikus szeméből ítélve. S ezt gyakorta inkább a férfiak látták meg benne elsőre. A nők hol domináltak ennek a gyanakvásnak, hol behódoltak a lehető legszélsőségesebben. De Rougheatot nem kifejezetten érdekelte. Bár nem tagadja, hogy jól eső számára mikor valaki rajongójává válik ártatlan énjének. Sikerélménnyel tölti el. Ahogy ez a helyzet is. Győzelmi táncba azért mégsem kezd. A mulatságot meghagyja az ikereknek.
A nő lelkiismeretessége még arra is kitér, hogy démont ne tartsa fel huzamosabb ideig. Bates mosolya nem csak a látszat kedvéért, de őszintén barátságosabbá válik. Kedvelni kezdi a személyiségét, ami öntudatlansággal hálózza be az egész testét. Nem mellesleg szép arányoknak örvendett. Bates ezt a szépségnek, Rougheat pedig étvágygerjesztőnek nevezné. Szájában fel is halmozódik a nyál, amit egy nyeléssel tűnt el a torkában, mikor a nő körvonalai zsugorodni kezdenek előtte. Így tehát, szabad utat kapva a nő által, tér be a panelházba, aminek egyik luxus tartozéka az időt spóroló lift felvonó. A kaputáblán már kiszúrta magának az emeletet, amin az ikrek családneve szerepelte. Hogy honnan tudta meg? Egy múlt heti cirkusz fesztiválon, ahol saját táncos előadásának nagy rajongója lett a két iker. Az elrettentető smink kellően elég volt Ben és Marcus számára, hogy Rougheat kitűzze rájuk a piros célkeresztet. Mindenképpen a fejébe vette, hogy ma egyikőjüket el is fogyassza. De még hátra van egy leküzdésére váró próba. A nagymama.
Az ajtó tövébe lepett, mihelyst elhagyta a liftet. A kulcslyukra vezette szemét, miközben azon vacillált, hogy egyet vagy a megszokott kettőt kopogjon le az ajtón. Mivel egy idős nőről volt szó, így maradt a határozott két, hangos kopogásnál. Majd várokozásra kényszerült. Bámulatos öröm fogta el, mikor a fülében megszólalt az ikerek játékos zajongása. A bejárat perceken belül megnyílt előtte, s a feltételezett öregasszony jelent meg. Eleinte néma elemzéssel fürkészte az olvasó szemüveg lencsekeretében az ismeretlent, miután a szótlanságnak így vetett véget.
Ismerem önt? – kérdezi azzal a gyanakvással, amivel Bates a panelház bejáratánál találkozott nőtől számított elsőre. S mivel felkészült volt a hétköznapi forgatókönyvere, így válaszolt a kérdésre.
Látogatóba jöttem Marcushoz és Benhez. – feleli, s megnevezésének szerencséjére a két gyerek épp a nappalin keresztül szalad át, mikor újabb szerencse folytán megpillantják a démont az ajtófélfájában.
EAT! – kiáltanak fel önfeledt örömmel, míg a nagymama továbbra sem értve a helyzetet, ránéz az örömködő unokáira.
Sziasztok! – tesz játékos integetéssel üdvözlést az ikerek felé, mikor az öreg hölgy ismét vissza néz rá. Mostanra az előző bizalmatlansághoz képest sokkal barátságosabban.
Térjen be fiatal ember! – kérleli szívélyesen, a démon pedig az utasításnak eleget téve tobzódó éhséggel térbe a lakásba.

Készítette Hector

Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Vendég
all the stories are true

Bates &  Rora
Az emberek többnyire csak azt látják, amit látni akarnak. Leggyakrabban pedig azt, amit mások láttatni akarnak velük.
Minden sajgó porcikája ellenére sietve mássza meg azt az egy emeletet felfelé, ami Amelia néni lakásához vezet. Pár órája ért még csak haza, de már aludt egy keveset és ebéd gyanánt magába lapátolt egy egész doboz müzlit. Csak hogy ne korogjon a gyomra, ami mindig éhes. Rég volt már az utolsó telihold, amikor vadászott. Farkasa ugyan nem érti miért, de nincs rá ideje, és nem is akar olyan gyakran az ösztöneinek hódolni. Mióta ideköltözött erőnek erejével uralkodik magán, vége az ösztönök hajtotta szabadságnak, vége a fékezhetetlenségnek. Épp úgy nem hiányzik már neki mint Svédország. Megtanulta ketrecbe zárni a vadat ebben a nagy panelrengetegben. Egy démon figyelmét már így is magára vonta. Emiatti koncentrációjának hiányát hivatottak megerősíteni a testén található foltok, a az arcán húzódó már halovány zúzódás kék-lila foltja amit gyakorlás közben szedett össze. Felérve hangosan kopog be, hallja bentről a zsivajt.
- Nem engedünk be!-
- Nem veszünk semmiiiit! -
- Benjamin! Marcus! Nem illik ilyeneket mondani, főleg amikor azt sem tudjátok még ki az! –
jön az öreg, kissé már a kortól remegő hang, majd a lassú megfontolt léptek hangzanak fel az ajtó felé tartva.
- Jó reggelt Amelia néni! – mosolyog az öreg hölgyre aki ajtót nyit, s az ránc tarkította arcával viszonozza is azt. – Jöttem a bevásárló listáért. – mint minden héten, hangja kissé siettető, imádja az öreg hölgyet, ám farkas éhes. Mielőbb le akar menni a boltba, hogy magának is nézzen valami táplálóbb ételt mind az otthonában folyton fellehető müzli.
- Ó, persze kedveském, mindjárt hozom! – ereszti el az ajtót, és az idősekre oly’ jellemző csoszogó léptekkel indul a konyha felé. – Addig nekem jól viselkedni, ördögök! – feddi meg a vele szembe rohanó életvidám ikreket, akik felismerve Aurorát virgoncan szaladnak az ajtóhoz.
- Képzeld Rora, Marcus tegnap kapott egy görkorcsolyát, én meg egy rollert! Eljössz majd velünk egyszer kipróbálni? Anyuék sosem érnek rá, Amelia néni meg képtelen tartani velünk a lépést! – csacsogja cserfesen Ben, kezével minduntalan lehurrogva testvérét amikor az is meg akarna szólalni.
- Naa én is el tudom mondani mit kaptaaam! – kiabál közbe minden próbálkozás ellenére a másik göndör hajú, mire Rora ajkai önkéntelenül is vidám mosolyba kunkorodnak. Hiába idegesítőek számára néha a kis lurkók, mikor épp aludna és ez a két kisördög épp akkor talál valami hangos játékot ki idefent, attól még felvidítják akárhányszor személyesen is összefut velük.
- Meglátjuk, de ehhez engedély is kell Amelia nénitől, rendben? Mire visszaérek, győzzétek szépen meg, és akkor holnap elmegyünk. – kacsint rájuk, majd tekintete a már ismét felé tartó hölgyön állapodik meg. Kezét átnyújtja az ikrek felett és elveszi a listát. – Nemsokára akkor jövök! – int, és ugyan udvariatlanság, de meg sem várja az asszony búcsúját, máris robog lefelé a lépcsőkön. Vékony ingébe belekap a menetszél ahogy ugrándozik le a fordulókban. Hiába fáj minden tagja a sok edzéstől teste mégis felpezsdül a mozgástól. Figyelem nélkül tépi fel a lépcsőház bejáratának ajtaját, kis híján neki is durranva az idegennek, aki a csengők felé fordulva áll. Farkasa védekező állásba helyezkedve morog fel, s érzelemvilága bizalmatlan arckifejezéssel Rorára is kiül egy pillanatra. Zöldjei az idegent fürkészik, mintegy beledermedve a mozdulatba pár pillanatig. Nem előítéletes, s nem érti mire fel ez az ellenszenv a farkasa felől, sosem reagált még így emberre. Persze, okozhatja ezt az éhsége is, ami már-már követelőzve csavarja a gyomrát, s pezsdíti fel a vérét hogy igyekezzen. Elnyomja tehát a vadat magában, mielőtt még szemüvege mögött megvillanna a mélyfekete és borostyán szín tekintet.
- Igen, épp tőlük jövök, ma nagyon elemükben vannak. – előítéleteit félretéve vidám mosoly ül ki az arcára, és félre állva hátrébb húzza az ajtót, utat engedve az idegennek. – Aurora Blomquist vagyok, ön pedig..? – nyújtja a kezét udvariasan kézfogásra, ha a másik elfogadja. Ugyan a bizalmatlansága lohadt, most hogy száműzte a mélyre a vadat, de kíváncsisága épp olyan erősen tör fel. Amelia néni nem említette, hogy jönne hozzájuk valaki, bár amennyit engedte beszélni, talán épp erről a félmondatról maradt le. A fiú pedig nem tűnik többnek Roránál, így nem kizárt, hogy csak játszani jött, vagy átvinni őket a saját öccséhez. Elég sok a koruk béli vagy picit idősebb kölyök a környéken, s a kijárási tilalom miatt kísérő nélkül még egymáshoz sem mehetnek át. Ami érthető, és ami még érhetőbb, hogy nem egy idős asszonyra bízzák a kísérgetés feladatát. Hanem egy fiatal fiúra olyanra aki épp előtte áll. – Jaj, bocsánat, de nem tartom fel, nekem is sietős dolgom van, örülök a találkozásnak! – néz fel a másik szemeibe élénken, és ellépve mellette kifelé indul. Csupasz karja a kabátnak simul, amitől kirázza a hideg, de siettében nem igen tulajdonít neki jelentőséget. Ő maga még egy sima pólóban, felette kigombolt ingben és egy rövidnadrágban, tornacipőben mászkál. Svédországban jóval hidegebb van, így ez számára, ami másnak már kabátos idő, még épp hogy csak hűvös. Mégis, amint ellép az idegen mellett mintha máris hűvösebb lenne. Idegesen pillant a becsukódó ajtó felé, majd fel az idős asszony ablakára. Furcsa érzés keríti hatalmába, farkasa mint aki "megmondta" újra felhorgad, s mint aki nem felejt egy le nem zárt vitát feszül a tagjainak belülről.
❖ Megjegyzés: Ide ❖ Zene: Ide ❖ Szószám: Ide

Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Vendég
all the stories are true

Aurora & Bates
713 szó
Láthatlan gőggel tartja, de már az étvágya elillant. Csupán az önzőség készteti arra, hogy kezében tartsa. A szilárd tápanyag leül, mire a csatorna tövében beborul az idő. Rougheat ismét megismerkedett az érzéssel, ami minden alkalommal őrjítő volt számára. Az elmúlással. A kiszemelt igen makacs volt, és védekező szorgalommal szállt szembe vele. Hiába. A túlélő tortúra egy percet sem vett igénybe. Ebédnek volt ítélve.
A bohóc maskara, mely szívből jövő fájdalmat fakasztott a halott ifjúra, lassan leválik a bőréről, s helyette a hétköznapiasság illúziója veszi át a helyét. Mr Bates Wilkes Az egyszerű, gyémántra csiszolt halandók képviselője. Az utolsó falat mely megragadt a szájában, kedvtelenül küldi saját poklába. Miközben gyantaszínű pupillái között megörökíti az utókornak a látványt, ami a tizenéves lányból maradt. Bámulása hallgatag, szája üresen eltátva marad, míg a rajta származó vér lassan kiszárad. Nem kezd bele az eltakarításba, túlságosan elnyomta a placebo hatása. Mindez képlékeny időtartamig képes hosszútávúan fennmaradni. Eat esetében majdnem három óráig tart. Azóta, hogy visszafogta magát a bohém életstílusában. Kénytelen volt alkalmazkodni az ínséges időszakokhoz, amit a kijárási tilalom okozott számára. A gyanúsan sokszorozódó esetek nyomát eltüntethette, de ezzel mr Wilkes személyes alibije nap-nap után egyre inkább megkérdőjelezetté vált volna tőle. Egész Manhattan tudta Bates valódi természetéhez specifikus munkakörét. A bohóc, aki elsőre rémületkeltő, az utóbbi években nagy sikernek örvendett, főleg a tinédzserek körében. Rougheat elsőként ebben az évszázadban szembesült azzal az eszmével, ami korábban épp az ellenkezőjeként élt a múltjában. A félelemtől való félelem, mától új formában, a borzongás utáni vágyként ismerős mostanra az embereknek. A pokolban született démon ennek okát, a korai ,,horrorizmus" tanításában látta. Az hogy már nem ismeretlen többé, csupán csak a képernyőre kell meredni, hogy lássuk a halált. Bár a televízió újszerű vívmányként csak az emberek illúzió érzetét elégítette ki, a halál mint elsődleges tagadásban élő jelenség, jelen volt már szinte mindenhol. A házban, az iskolákban, de még a fürdőszobákban is. Elképzelhetetlen az emberiségnek de Rougheatnek jóleső belegondolni, hogy a mai fiatal generáció óvatosságra intő határai életveszélyesen elmosódtak. S erre mi ad hitelesebb mintapéldát? Mint a halott Jessica Minsey. A harmadik évfolyamos gimnazista lány, aki az ártatlan bohócban nem látta meg a vérengző mutánst.
Bates humánus képének eleget téve, húzza el a csatorna elfedőt, precíz elvégzett utómunkálatokkal, hogy még véletlenül se találjanak rá a félig elfogyasztott Jessicára. Hisz kinek is támadna kilométerhiányának levezetése képpen ellátogatni Manhattan külvárosának egyik igen ocsmány csatornahálózatába? Ő maga sem érezte mámorosnak a pöcegödör bukéját az étkezések előtt, alatt és után. Mégis csak átlátszó ostobaság lett volna a bérlakásán elfogyasztania. A rezsi megszerzése épp olyan haláltusa volt számára, mint a kietlen csatornában az áldozataival.
Bérlakás. Bérbe vesz egy olyan haszontalant otthont, ami ténylegesen nem ad otthont. De még inkább kiborítja, hogy ezzel egy halandó, középkorú férfinak jogosul törlesztésre. Egy senkinek, aki még közelében sem jár Rougheat valódi énjének ismeretében. Rougheat, a felhős, nyílt panelrengetegben pontosan ezért dönt amellett, hogy elkerüli a tulajdonost, akivel bosszús afférjai vannak. Másik negyedbe megy, más emberek körébe vegyülve. De mintha kilökné őt a Anya Természet, a majdnem 2 méteres testhosszával, és a mai fehérnépek körében tetszetős kisugárzásával. Hosszú percekig hiteti el a naiv köztudattal, hogy ő is ebbe világba tartózik. Majd miután lassan a járókelők hadserege lekopik a panelnegyed utcáin, engedi el a kényszeres beilleszkedését. Egy tömb előtt záródik gyalogosan a cipője. A csatorna elhagyása óta ez volt az ideiglenes célállomása. A bejárathoz sétál komótosan, mintha semmi sem adna okot arra, hogy leolvassa a lakósok nevét a kapucsengő kiragasztásán. Lenyomná az első alkalommal a hívógombot, de meglepetésére épp előtte nyitnak ajtót. Nem mereng bele a találkozásba, sokkal inkább azt a látszatot nyújtja mintha pont erre a pillanatra várt volna.
Nah végre! Azt hittem sosem engednek fel… – áhítozza miközben hálás mosolyt mutat a kiérkező lakosnak. – Ben és Marcus biztos megint kihúzták a telefont. – teszi hozzá, a gyerekkori csínytevéssel nosztalgikus, jóérzést generálva az idegenben, akinek befogadása már túlságosan beforrt ahhoz, hogy bizalommal bánjon a démonnal. Rougheat azonban, az emberek manipulálásának művészetét kitanulva, pontosan ismerte mikor kell finomítani a betört emberek előítéletein.
Ön biztos ismeri őket, igaz? – biztosnak vélte, már a pillantásából is hogy a két ritka – együtt pedig méginkább gyérebben előforduló – név ismerősen cseng az idegen lány számára. A helyzet nagy ajándéka, hogy ez Batesnek is ritka nagy előnybeszerzésre adott alkalmat. S természetesen amellett kevesebb időt arra, hogy az ikerek valamelyike legyen a mai vacsorájának napi ajánlata.

Készítette Hector

Silent Brothers
adminisztrátor
ranggal rendelkezem
Silent Brothers
all the stories are true

ranggal rendelkezem
Ajánlott tartalom
all the stories are true

1 / 1 oldal