Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo

If I cannot move heaven, i will raise hell

A divatguru
TO LOVE IS TO DESTROY, AND THAT TO BE LOVED IS TO BE THE ONE DESTROYED

Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Vendég
all the stories are true

A divatguru Empty

Emeelia Starlight  
„Világokon át tekintek. Senki sem ismeri igazi lényem, talány vagyok.”
Nina Dobrev Vámpír544Vámpír
the devil is in the details

❖ Becenév:
Redrose
❖ Születési hely, idõ:
Franciaország, 1472. október 12.
❖ Családi állapot:
Egyedülálló
❖ Szexuális beállítottság:
Főleg hetero
❖ Foglalkozás:
Divatdiktátor
❖ Ismertetõ jel:
Gyönyörű
❖ Átváltozás:
1492 nyár elején
❖ Rang:
A csoportodban elfoglalt rangoddal kapcsolatban itt bőven kifejthetsz mindent. Farkasoknak, vámpíroknak a falkában/klánban betöltött helyzetére vagyunk kíváncsiak, hogy milyen szerep hárul a karakterre. Árnyvadászoknál a képzettsége szintjét, hogy miképpen jutott el adott rangra, vagy milyen szinten áll, ha esetleg kezdő. Emberként pedig szintén, hogy mennyire nyitott a világra, vagy egyáltalán nem. Segítség: itt.
❖ Család:
Nem tartom számon.
look deeply into my eyes

5 pozitív tulajdonság
Türelmes vagyok. Minek is rohannék bárhova? Az idő úgy is nekem dolgozik. Hajlamos vagyok a megbocsátásra is, bizonyos szintig. Ezentúl, szép vagyok, jó vagyok, okos vagyok, és nem vagyok beképzelt. Ja, és baromi tehetséges is vagyok.
5 negatív tulajdonság
Nem tudom, hogy létezne olyan.
5 dolog, amit szeretsz
Vér, vér, vér, vér, vér.
5 dolog, amit nem szeretsz
Napfény, szentelt víz, ezüst, kereszt, és a fokhagyma a szaga miatt.
Legnagyobb félelmed
Végleges elmúlás
Legnagyobb vágyad
Nem árulom el.
Legnagyobb gyengeséged
A szépség
Legnagyobb titkod
Ha elmondanám, már nem lenne az.  
Rejtett tehetséged
Még nem gondolkoztam rajta.
Fõ fegyvered
árnyvadászok töltsék csak ki
Hobbi
Van szabadidőm?
Kedvenc étel
Vér
Kedvenc ital
uganyaz
Kutya vagy Macska
Macska
Allergia
Nincs
Bal vagy jobbkezes
Jobbára jobb.
Fura/Idegesítõ szokás
Nem tudok róla
Szervezett vagy rumlis
Hát, zseni vagyok.  
Dohány, alkohol, drog
A minőségi italokat kedvelem.
you can see the war inside

Mindenki ideges. A feszültség szinte kézzel fogható, de mindig így van ez, minden egyes bemutató előtt. Pedig a lányok gyönyörűek és kívánatosak, a fiúk csinosak és…
Nos, talán nem kéne annyira nyalogatnom a számat, még a végén lebukom. Kedvem lenne felnevetni erre a gondolatra, de csak elmosolyodom, és összecsapom a tenyereimet.
-Nyugalom! Nyugalom! Viharból még soha nem lett szivárvány!
„Mindenki nyugodjon le a picsába!” Ugrik be az interneten oly előszeretettel kiposztolt figura gesztusa. Hiába, imádom a groteszk helyzeteket.
-Amie és Lucie mennek előre, ahogy megbeszéltük. Etan és Wade utánuk. Aztán váltás. A délelőtti szabadidős ruhák helyét veszik át a koktél-ruhák, majd az estélyik. Gyerünk fiatalok. Minden menni fog.
Naná! Elvégre én vagyok a divat császárnője, New York az én lábaim előtt hever. Álmodhat bármi borzalmat az asztalra Gucci, vagy Coco Chanel, az amerikai elit a „Redrose” logós címkével jelzett ruhákat veszi.
Kint felcsendül a zene, a beszűrődő halk zsolozsma a semmibe vész. A lányok és fiúk magukra találnak. Tudom, hogy nem annyira az én szavaim hatására, sokkal inkább a zene az, mely elindítja a cirkuszt.
Kezdődjön hát a show!

-És most, Hölgyeim és Uraim! Köszöntsük eme csodás őszi kollekció megálmodóját, Emeelia Starlight-ot, magát a Vörös Rózsát!
A taps kint felzúg a konferanszié hangjára, és én a két ifjú titán modell karjaiba karolva lépek ki a függöny elé, a magam által alkotott kápráztatóan elegáns, és vagyonokat érő ruhában. Nos igen, ez nem szerepelt a kollekcióban, pedig helye lett volna benne a nagyestélyik között. De hát kellett hagyni valami csattanót a végére. A zene elhalkul, az emberek felállnak a székeik elé, a taps zúg. Hallom, ahogy felhördülnek néhányan, és inkább a csodálattól, mint bármi mástól. Nem tagadhatom, hogy élvezem.
De hát mindig is ilyen voltam.
Később a bemutató utáni partin jó néhány gratulációt bezsebelek, s eldöntöm magamban, hajnalig Etan karjai között kívánom az időt tölteni.

„Az évszázadok során számos történészi elgondolás született arról, hogy mi váltotta ki pontosan a rózsák háborúját. A közfelfogásra nagyban hatott az események Tudor-kori értelmezése, amely egyértelműen dinasztikus küzdelemként írja le a Yorkok és Lancasterek csatározását. Később születtek olyan nézetek, amelyek más, társadalmi-politikai szemszögből magyarázzák a történteket, kiemelve a hűbéresi rendszer által elnyomott központi hatalom gyengeségét, vagy a kormányzás irányításáért folytatott harcot. A háború kitörését valószínűleg a problémák együttes jelenléte okozta.” (Wikipedia)

Alig ért véget a százéves háború Anglia és Franciaroszág között, már is belviszály szaggatta ketté a ködös Albiont. Ezúttal a főnemesek keltek birokra egymással. Ezt a három évtizeden át húzódó, az angol nemeseket felére ritkító háborút hívjuk a rózsák háborújának. Ekkor születtem én.
Anyám középnemesi családból származott, apám pedig nem más volt, mint John de Vere, Oxford grófja, aki száműzetését töltötte épp Francia földön, mint a Lancasterek támogatója. Legalább is, anyám ezt mondta tajtékzó nagyapámnak, mikor kiderült, hogy a gróf „megrontotta” anyámat. Vagy ki tudja. Így utólag visszanézve, nagy rontás nem lehetett.
Mindenesetre, 1472. október 12.-én éjfél előtt pár perccel láttam meg a Hold világot. Talán már ennek is egy intő jelnek kellett volna lenni. John de Vere persze, nem ismerte el az apaságot, vagy nem is tudott róla, így aztán a Nagyapámnak meg kellett elégednie egy huszadrangú nemesi férjjel, aki hajlandó volt felvállalni a velem várandós anyámat, és villámsebességgel megtartották az esküvőt. Ennek köszönhetően tűrhető jólétben nevelkedtem fel. Taníttattak, képeztek, már amennyire abban a korban egy nőnek ez megengedett volt. Bár valljuk meg, a már akkor is némileg liberális Francia hon Anglia előtt járt e tekintetben is.
Dél-Franciaország napsütötte tájai adtak hátteret boldog gyermekkoromnak, egészen addig a napig, míg végül az apámként tisztelt férfiú úgy nem döntött, hogy két féltestvér öcsémre hagyva teljes vagyonát, anyámat követi a sírba. Tizenkilenc éves voltam ekkor, idősebb öcsém egy évvel, míg a fiatalabb néggyel maradt le mögöttem. Richárd vette át a család felett az örökséget, s mint erőskezű irányító választás elé állított. Vagy férjhez megyek a számomra kiszemelt aggastyánhoz, vagy vonuljak egész nyugodtan zárdába. Hiába volt anyánk egy, fivéreim tudták miféle „nászból” fogantam. Megvetésük minden napi kenyér volt asztalomon.
Eddigre Angliában lezajlott már a rózsák háborúja, és Tudor Henrik, hetedik ezzel a névvel, uralkodott a trónon. Vér szerint apám birtokain azon oldali féltestvérem szolgálta a királyt. Öcsémnek hála, hirtelen váltam hontalan, kivert kutyává.
Úgy döntöttem, hogy inkább leszek apáca, mint egy kiéhezett francia aggastyán felesége, így pár nap múltán útnak indultam Anglia felé. Áthajóztam a csatornán, hogy innen majd Skócia irányába induljak tovább. Észak Skócia területén egy Clarissa zárdába igyekeztem volna, de soha nem érkeztem meg oda.
Két napja voltam úton, már a Clarissák öltözékét viselve, amikor megálltunk éjszakára egy útszéli fogadóban. Emlékszem, épp telihold volt. Az ivóban valami híg levest sikerült kapni vacsora elnevezéssel. Hol volt ez korábbi életem tejjel-mézzel folyó kánaánjához!? De mit tehettem. Keserű könnyeimet befelé nyelve kanalaztam ki a langyos lét, hogy aztán az apró szobába térjek, melyet ezüstös derengésbe vont a hold. Lefeküdtem, és becsuktam a szemem… és nem is nyitottam ki többé élve.
Így visszagondolva tudom, hogy mi történt. Emlékszem a parázsló szempárra, mely mohó vágyakozással falta fel alakomat, még lent, míg a híg levest kanalaztam. Hiába keretezte arcom az apácák fejfedője, természetes szépségem még így is bárkit megbabonázott. S higgyék el, volt olyan kor, amelyben nem jelentett védelmet még ez sem. Az izzó szempár tulajdonosa magas, jóképű férfi volt, de én alapban nem akartam vele foglalkozni. Nem vágytam a kitaszítottak, meggyalázottak életére. Nyugalomra vágytam. Akkor éjjel azonban, alig aludtam el, mikor észrevétlenül belépett szobámba, fölém hajolt, és… örök kárhozatra ítélte a lelkem.

Felnevetek a gondolatra. Örök kárhozat! Hátamra fordulok, hagyom, hogy a takaró lecsússzon mezítelen testemről. Etan fölém hajol, csókjai a nyakamra égetnek forró bujaságot. Ujjaimmal túrok tincsei közé, s irányítom fejét lefelé.
„Haladj csak kicsi, haladj csak. Minden örömök kelyhe felé.”
Meghaltam azon az 1492. kora nyári éjszakán. Mit tagadjam, a temetésemmel óriási szerencsém volt. Egyszerűen fehér lepelbe csavartak, és a közeli temető félreeső szegletében, mint névtelen utazót földeltek el.
Könnyű volt a szabadulás.
Azóta 525 év telt el.
dust and shadows

Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Vendég
all the stories are true

A divatguru Empty

gratulálunk, elfogadva!
dust and shadows  

❖Miss Emeelia Starlight  ❖
Drága Emeelia!
Nagy örömmel tölt el, hogy elsőként üdvözölhetlek az oldalon! Smile Hadd jegyezzem meg elsőként, milyen gyönyörű PB-t választottál magadnak! Bár nem vagyok túl nagy Nina rajongó, de a vámpír szerep kifejezetten jól illik hozzá, és tényleg nagyon szép nőci. Tetszett, hogy a talpraesettebb, dívásabb oldalát hozod, nem pedig az elveszett báránykát. Smile
Hálás vagyok a rögtönzött történelmi leckéért, borzasztóan izgalmas kort választottál Emeelia születéséhez, nagyon élvezetes volt olvasni az előtörténetedet és elmerülni az akkori világban! Smile A nők helyzete sajnos egyáltalán nem volt egyszerű, főleg a 15. században, amit sajnos a saját bőrödön tapasztaltál meg. A férfi szava szent volt, nőként pedig örülhettünk, ha méltónak találtak rá, hogy kihordjuk a gyerekeiket. Nőként csak vágyhattunk, sóvároghattunk egy szebb és nemesebb élet után... Téged viszont a sors különös ajándékkal lepett meg: a visszavágás és egy új élet lehetőségét nyújtotta a vámpírlét, még ha akkoriban talán nem is így láttad; hiszen túlnőtted a korod és megélhetted a szabadságodat. Talán sosem kérted, vagy sosem vágytál rá, mégis úgy vélem, áldást kaptál, hogy kitörj az akkori Franciaország által rád vetett béklyók alól, és megízleld, milyen is az igazi hatalom. Más kérdés persze, hogy mihez kezdesz az örökléttel és újdonsült erőddel...
Gyönyörűen írsz! A lapod végig olvastatta magát, le sem akartam tenni. Szívesen olvastam volna még rólad és arról, miféle sors vár rád New Yorkban, de hát majd a játéktéren - egy hű olvasód máris akadt! Smile Nagyon tetszik a stílusod, úgyhogy bízom benne, akad majd egy köröd esetleg számomra is :*.*: Nem is tartalak fel tovább, foglald le gyönyörű pofidat, aztán irány a játéktér! Hódítsd meg New Yorkot! A divatguru 124822942

1 / 1 oldal