[You must be registered and logged in to see this image.]Sóhajtottam egyet. Tudtam a nevét, csak épp nem volt kedvem kimondani. Nem kedveltem azt a lányt, számomra tökéletesen érthető okokból. Nem pusztán Jace miatt… sok más miatt is. Csak biccentettem hát a név hallatán, jelezve, hogy igen, ő. De a továbbiak már nem voltak túlzottan az ínyemre. Jace nem olyan volt, mint Izzy vagy épp Magnus. Ő nem volt rest a képembe vágni olyan dolgokat, amikre nem emlékeztem. Ettől még nem jöttek vissza az emlékeim, csupán még pocsékabbul éreztem magamat. De ez gondolom őt nem érdekelte, hiszen folytatta. Amikor Maxet hozta szóba, egy pillanatra megfeszültem. - Jace, elég – A legborzasztóbb mindközül talán az volt, hogy a saját öcsém halálára nem emlékeztem. Nem tudtam, mit tettem akkor, hogyan bántam vele, mit mondtam neki utoljára… Félrepillantottam, le a földre, s csak akkor néztem vissza rá, mikor folytatta. - Nekem nem a barátom, oké? Lehet, idővel azok lettünk, de nem rémlik ebből semmi. Számomra csak egy idegen, Jace. Egy betolakodó, aki elvett té--- - Elharaptam a mondatot, újfent és átkoztam magamat, hogy egyáltalán kinyitottam a számat. Irritáltan sóhajtottam, majd türelmetlenül dőltem egyik lábamról a másikra. - Azt hiszed, ez erről szól? Hogy bunkózok veletek? Vagy hogy ezt akarom csinálni? Veszítsd el te az emlékeidet visszamenőleg évekre és hidd el, te sem fogod tudni, hogy mihez kezdj… sétálj te végig úgy az intézeten, hogy mindenki, aki ismer, elvárásokkal bámul rád. Olyanokkal, amikhez nem tudsz felérni, mert nincsenek emlékeid. Valld be, hogy téged is zavar a jelenlegi állapot. Én. Nem az vagyok, akit te akarsz látni. – Egyre feszültebb lettem, pedig higgadt akartam maradni. De nem ment. A tekintetemmel folyamatosan őt figyeltem és mikor azt a jelentőségteljes mosolyt villantotta, nagyot nyeltem. A fene az átkozott mosolyába már. A szavai viszont el is oszlatták a hirtelen jött „rózsaszín” ködöt. Felvontam az egyik szemöldökömet. - Oké, értem. Tehát a te szerelmed Claryvel ennyire halhatatlan és időt álló? Örülök. – Félrenéztem. Gondoltam, hogy nem pont erre utal, sőt. De nem tudtam, hogy kire. Senkit sem szerettem rajta kívül. Vagy ezek szerint mégis? Vagy pont, hogy önmagára utal? Nem, az kizárt. Honnan tudhatná, hogy…? Jelenleg amúgy is volt már… valaki. Valaki, aki közelebb állt hozzám.
Aranybarna szemem szinte teljes kört írt le, ahogy halk sóhajjal a mennyezetnek szegeztem. Feszülten mocorogtam a szavai hallatán, mégsem vettem nagyon magamra, amiket mondott. - Clary. - szúrtam közbe, ahogy elharapta a mondat végét. Teljesen normális, közömbös hangot ütöttem meg, igyekeztem kimaxolni a türelmem és nem éreztetni azt Aleckel, hogy rosszul esne, ahogy hozzá viszonyul, pedig a közös múltjuk tudatában eléggé zavart a dolog. Rengeteget veszekedtünk a múltban Clary miatt, majdnem ráment a barátságunk, és úgy éreztem, az egész kezdődik megint elölről. Kizárt, hogy még egyszer végigcsináljam ezt vele. - Aki egyébként többször segített neked és az egész Intézetnek. Kereste a módját, hogyan szerezzünk vissza Asmodeustól. Támogatott téged akkor is, amikor más nem tudott. Amikor Max... - elhallgattam, lesütöttem a szemem. A cipőm orrára meredtem, mielőtt elég erőt sikerült volna összegyűjtenem ahhoz, hogy a szemébe nézve folytassam. - Nem akarok kérkedni vele, csinált sok egetrengető hülyeséget is, csak nem értem, miért vagy vele ilyen ellenséges csak azért, mert nem emlékszel rá. Miért nem fogadod el a tényt, hogy barátok vagytok? - megvontam a vállam, mintha annyira nem foglalkoztatna a téma. Megfogadtam, hogy nem szólok bele kettejük kapcsolatába, viszont rossz volt nézni, hogyan ver éket kettőnk közé Alec mostani viselkedése. Megint. - Csak azért, mert nincs róla emléked, még megtörtént. Gondold el, ha én veszíteném el minden emlékemet rólatok, és holnaptól kezdve hirtelen bunkózni kezdenék veled. De nem ezért hoztalak ide. - ráztam meg végül a fejem, ellökve magam a csigalépcsőtől, és közelebb léptem hozzá én is. Próbáltam rátérni a lényegre, elszakadva a Clary-témától, mert tartottam tőle, ha tovább lovagolunk rajta, megint összeveszünk. - Ha nem emlékeznék az elmúlt öt évre... - Itt jelentőségteljes mosolyt villantottam rá, emlékeztetve, milyen rossz vagyok az évszámokkal, mégis figyeltem az előbb. - Sem a csókra, sem másra, attól még nem hiszem, hogy meg tudnám tagadni az érzéseimet. Vagy el tudnám felejteni őket. Szerintem nem tudnám megakadályozni, hogy idővel ne újra mellette kössek ki. Az elméd felejt, nem a szíved... - Igen, azért hoztam ide, hogy róla és Magnusról beszéljek úgy, hogy konkrétan ki sem ejtem a számon a warlock nevét, mert nem akartam túlságosan magamra haragítani őt, mégsem tudtam tétlenül nézni, hogyan szenved némán mindenki. Valamit tennem kellett, még ha az én módszereim nem is olyan tapintatosak, mint Izzy puhatolózó, tyúkanyóskodó gondoskodása.
[You must be registered and logged in to see this image.]Idejét sem tudom, mikor beszélgettem vagy töltöttem időt Jace társaságában. Amióta emlékek nélkül tengődtem, őt is kerültem és csak ritka esetekben sikerült elcsípnie. Kerültem, mint mindenki mást, habár amióta Magnussal beszéltem, eldöntöttem, hogy nem fogom ezt csinálni. Adni kell esélyt mindennek és nem hátat fordítani semminek, nem? Ez vagyok. Ez lettem. El kellett fogadnom, ahogyan mindenki másnak is, még akkor is, ha ez borzasztóan nehéz. Azonban az, hogy Jace ilyen váratlanul kapott el és ragadott magával, kicsit zavart. Persze, a kapcsolatunkban mindig is ő volt az, aki úgymond irányított, szóval nem kellett volna, hogy ez zavarjon, mégis... azaz, mégsem értettem, hirtelen mit akarhat. Követtem a lifthez, majd beszálltam mellé és többször meg akartam kérdezni, hová is cipel pontosan, de nem tettem. Csak kivártam. Nem voltam dühös, nem akartam leharapni a fejét, csak kíváncsi voltam. Ahogy felértünk az üvegházba, körülpillantottam érdeklődve, majd az egyik szemöldökömet felvonva Jacere néztem. Oké, kezdett zavarni, hogy nem mond semmit. Mármint, semmi használhatót. - Rendben, Jace, most már igazán elmondhatnád, mit keresünk itt – Sürgettem, de még mindig nem volt hajlandó semmit mondani. Sóhajtottam, majd összefontam lassan magam előtt a karjaimat, így vizslattam és próbáltam kitalálni, mi jár a fejében. - Ezért? Pontosan miért is? Jace, kérlek – Kezdtem igazán türelmetlen lenni. S láthatóan ő ezt baromira élvezte. Már ott tartottam, hogy sarkon fordulok és ott hagyom. Meg is fordultam, a kezeimet leengedve magam mellé, mikor végül kibökte azt a mondatot. Lefagytam némileg. - Aha… - A vállam felett néztem hátra rá, majd visszafordultam. Figyeltem őt és próbáltam megérteni, miért mondja ezt el nekem. Miért most? Meg egyáltalán minek? Tök jó, azzal a vöröskével itt volt az első csókja, nagy ügy… de engem ez… a fenébe is. Már nem kellett volna, hogy ez az egész érdekeljen. - Gondolom öt… hiszen öt éve került ide az a… - Elharaptam a mondat végét. Nem kedveltem Claryt, s úgy éreztem, soha nem is fogom. Azt nem tudtam, hogy az elmúlt 5 évben fejlődött-e a kapcsolatunk, azt viszont tudtam, hogy én nem nyitok felé. Jacet hülyére veheti, de engem nem. – Jace, miért hoztál ide valójában? – Tettem felé egy lépést, majd megráztam gyengén a fejemet. – Vagy csupán ezért? Hogy kérkedj a barátnőddel? Az emlékeiddel? – Nagyot nyeltem.
Az előtér kellős közepén kaptam el Alecet és rángattam fel magammal a tetőtérbe, mondván, valami fontos és halaszthatatlan dolgot kell neki mutatnom, ami nem hogy néhány percet, hanem még két pislantást sem várhat. Nem igazán érdekelt, mi dolga volt éppen, vagy jött-e önként, elkaptam és már mentünk is. A barátságunk úgyis mindig így működött, főként én diktáltam a tempót, ő pedig követett. Fellifteztünk az Intézet legfelső szintjére, ahonnét rövid lépcsősor vitt fel a tetőre. Kilöktem magunk előtt az ajtót és vidáman kitrappoltam rajta, egyenesen az üvegház felé. Hátralestem a vállam felett és önelégült mosollyal elkönyveltem, hogy Alec, bármilyen hangulatban legyen is épp, követ. Öt ujjal helyretúrtam szőke fürtjeimet, majd anélkül, hogy bevártam volna a parabataiomat, beléptem az üvegházba. Az elmúlt hetek, hónapok kaotikussága miatt idejét sem tudom, mikor jártam utoljára itt. Egyből elöntött a nosztalgia az ismerős növények és színes üvegek láttán. Mélyen letüdőztem a párás, zöld levegőt, majd szembefordultam Aleckel és hátramenetben haladtam tovább, őt figyelve. - Ahhoz képest, hogy itt nőttünk fel az Intézetben, szinte sosem járunk idefent. Pazarlás. - megálltam az egyik díszes csigalépcső alján és a korlátjára támaszkodtam. - Megjöttünk. Ezért hoztalak ide. - Elégedett, büszke mosollyal megveregettem a lépcső korlátját, várva, hogy Alec türelmetlenkedni kezdjen, amiért az idegeit húzom. Minél jobban sikerült felbosszantanom, annál kajánabb vigyor ült ki a képemre és annál lassabban kezdtem bele a magyarázatba. - Itt csókoltam meg először Clary-t. - közöltem végül a megoldást, amire valószínűleg akkor sem emlékezett volna, ha Asmodeus nem nyúl bele a fejébe. Nem nagyon beszélgettünk ilyesmiről. - Az Angyalra, nem is emlékszem, hány éve volt... - A nosztalgikus emlékektől megédesült a nevetésem. Egyelőre azt nem árultam el, pontosan miért is kellett ezért az infóért ilyen magasra feljönnie Alecnek. Megvolt a magam módszere, mások szerint talán érdekes és logikátlan, viszont ragaszkodtam hozzá, hogy annak mentén haladjak és a végén segíthessek a testvéremnek a gyógyulásban.
Olyan rémisztő dolog az, hogy lényegében azt sem tudom ki vagyok. Mindig mások kedvére igazodom, mindig a helyzethez megfelelően cselekszem ezek pedig már olyan nemes egyszerűséggel jönnek elő belőlem, hogy lassan már nem tudom milyen is vagyok én, mert mindig igyekszem a helyzethez igazodni. Olyan vagyok, mint valami kaméleon, ami minden egyes feladathoz azonosul. Már a saját akaratomat sem igazán látom teljesen tisztán talán pontosan ezért is ragaszkodom ennyire Sebastian-hoz. Mert róla legalább tudom, hogy én magam akarom. Hogy még azelőtt akartam őt, mielőtt még befolyásolhattak volna az oldalak, hogy mégis kinek mit kellene kiderítenem. Hogy ki felé melyik orcámat illik mutatni. Az ember már belekavarodik ebbe a zűrzavarba, talán még bele is őrül. - Akkor mégis miért nem kérdezed meg tőle, hogy mégis hol van a testvéred? Nem lenne egyszerűbb? - Ha az apja tud erről a titkos testvérről, akkor mégis csak egyszerűbb lenne hozzá menni. Bár gondolom nem szívesen beszélgetne egy olyan személlyel, aki elárulta mert nem mondta el neki, hogy a családjának több része is van. Amit teljesen megértenék. Én sem reagálnék másképpen. Csak fejvesztve keresném a kapcsolatot azzal, aki talán a családom lehet. Hiszen nekem már senki sem maradt. Ha lenne valahol egy öreg nagymama, egy nagynéni valahol a távolban.. Meg sem állnék míg meg nem találom. De egyedül vagyok, mint a kisujjam. Valentine mindent elvett tőlem. - Egy név vagy egy cím hasznosabb lenne és szerintem ezt te is tudod. Így nagyon a sötétben tapogatózol. Egyáltalán miért biztos, hogy árnyvadász lett? Hogy nem szakította ki az anyja ebből a hagyományból? Akkor pedig még nagyobb területet kellene átfésülni. - Az egyszer biztos, hogy nem nagyon irigylem a helyzetét. De, ha valakit látni akarunk, akkor kétlem, hogy bárki is igazán feladná a keresést. Viszont nekem most kell valami, amivel egy kicsit önmagamnak érezhetem magam. Talán én lennék az, aki úgy őszintén segít valakinek megtalálni az elveszett testvérét? Vagy, aki boldogsággal figyeli, ahogy újra találkoznak? Vagy egyszerűen az elutasításon fogok vele együtt keseregni, vagy ez tesz majd engem boldoggá? Egy biztos. Határozottan közelebb visz majd engem a valós önmagamhoz. - Segítek megkeresni. - Jelentem ki egyszerűen ellenkezést nem tűrve.
Megannyi bosszantó bizonytalanság van a világban s egyazon által ér engemet is egy nap hosszas rejtelmei között többször is. Bizonytalanság a múltamban, miszerint kik a családtagjaim, miért van vörös hajam, amennyiben a család domináns hajszíne a barna, vagy hogy miért lógok ki oly' annyira az árnyvadászok rejtelmes világából? Mert hát ez a helyzet, hogy sosem illettem oda ahova tartoztam. Valahogy a mondének világa mindig egy fokkal jobban húzott, mintsem a sajátomé. Talán mert olyan gondtalanok voltak. A mindennapi terhek amelyeket hordoznak számunkra eltörpül a gonosz kiirtása mellett. De mindez semmit sem ér, hiszen a gondolatok mai napig elkísérnek. Most is amint elveszett húgomra találnék, azért mert rákellett döbbennem, semmit sem tudok róla. Kérdéseire a válasz megegyezik, mindent azért tudok amit tudok, mert nem cselekedtem jól, mert kihallgattam apám beszélgetését. Mert túl kíváncsi voltam ahhoz, hogy ne halljam ki a számomra fontos információkat. De a csábítás, hogy megtudjam a testvérem nemét, felülmúlhatatlan volt én pedig nem óhajtottam ellenállni ennek a kisértésnek. - Mindent apámtól tudok. - Egyszerű és rövid válasz, lényegre törő és mégsem sokat mondó. Ez a célom, nem tárulkozok ki másoknak, mert az nem is én lennék. Elmondom amit úgy gondolom, hogy fontos, a többit pedig megtartom magamnak, mert csak rám tartozik. Azonban a legnagyobb probléma, hogy nincs kitől segítséget kérnem, hiszen apám sem tud többet róla, sosem foglalkozott vele s ennél fogva nem látta. Nem tudja hogyan néz ki vagy miket szeret, nem ismeri a személyiségét, a reakcióit vagy éppen a gyengeségeit. Emiatt pedig én sem tudhatok róla semmi többet, mindössze, hogy lány és a legvalószínűbb, hogy itt, Manhattanbe nőtt fel. De semmi több. - Itt Manhattanbe nőtt fel az anyjával. - Még teszem hozzá, mert úgy érzem talán fontos lehet. Talán ki tud valamit hozni belőle vagy az is lehet, ismeri.
szavak száma: 292 ⇝ [You must be registered and logged in to see this link.]
Valahogy érdekesnek találtam a lelkesedését, ami sugárzott belőle annak ellenére, hogy maréknyi információja volt, amin ténylegesen elindulhatott. A legrosszabb az egészben, hogy valószínűleg kevés az esélye annak, hogy ténylegesen vörös az illető. Hiszen sokszor elfordul, hogy a családban jó ideje nem volt senkinek vörös haja, mint természetes hajszín, de szüntelenül hordozták magukban ezt a gént és végül ez dominált a gyermeknél. Szóval semmire nincsen garancia, hiszen a génállomány elég furcsa játékot tud űzni az emberrel. Lehet, hogy két testvér egyáltalán nem hasonlít egymásra, hiszen egyik teljesen apai ág, másik anyai ág.. Az is lehet, hogy szinte egymásnak a különböző nemben létrehozott variációja. - Hát az egyszer biztos, hogyha már ennyiből képes vagy és hajlandó elindulni, akkor úgy gondolom, hogy ez már valami. Vagyis hát félsiker, vagy hogy szokták mondani. - Nem igazán voltam most olyan hangulatban, hogy cseverésszek valakivel mégis a lelkes hozzáállása a testvérének felkutatása egy kis életet csempészett a már elhalt bensőmbe. Mintha kisugárzásából képes lettem volna elnyelni egy kicsit. Bár értem forgatna meg így valaki minden egyes követ.. - Bár gondolom valami oka van annak, hogy ebbe az intézetbe jöttél. - Talán lehet, hogy még egy nyom van a kezei között csak nem osztotta meg velem? Vagy az is egy opció, hogy már ez a nem tudom hányadik intézet, amit vörös hajúak után kutat fel. - Tényleg.. Azt honnan tudod, hogy lány? - Hát lehet, hogy mégsem olyan elveszett ez a keresés.. Hiszen talán több információ van a kezei között, mint azt Ő elsőre gondolná. Legalábbis nekem nagyon úgy tűnik, hogy sikerült valamiből összerakosgatnia a puzzle darabokat, amik elvezethetik a megoldáshoz. Én is néha reménykedem abban, hogy találok majd egy valakit, aki a családomhoz köthető. De Valentine megölte őket. Aztán úgy vett magához, mint valami trófeát. Amit a legjobban sajnálok, hogy a halálakor nem lehettem ott. Hogy nem ölhettem meg. Bár talán jobb így, hogy az angyal volt az, aki kiontotta az életét. - Hát megpróbálhatok segíteni, de semmit nem ígérek. - Nem éppen vagyok a legjobb formámban az meg már teljesen másodlagos, hogy nem biztos, hogy kézzel fogható dolgokat ad majd a kezembe, amivel tudok is kezdeni valamit. De egy próbát azért megér.
Már készülnék bólintani, mikor folytatja és lesokkolok. Nos habár van valóságalapja annak amit hozzám fűz, mégis úgy gondolom ellepte a levegőt a pesszimizmus. Mert jól tudom, hogy nem lesz könnyű dolgom, de ha már az első akadálynál feladnám és kijelenteném, hogy ennek semmi esélye, sosem találnám meg akit keresek. Igazából ez mindenre igaz, ha feladom egyből semmire sem viszem az életben. - Nos, az apám barna hajjal rendelkezik, anyámat pedig érthető okokból nem tudom. - Sóhajtok egyet. - Így a vörös mellett dominálhat a barna is. - Bár ennek sosem tulajdonítottam sok figyelmet, mivel úgy éreztem az a legtermészetesebb ha a lány az anyjától örökli a külső jellemzőket. Bár ezt sosem lehet tudni így utólag belegondolva. Akár két barna szemű embernek is születhet kék, illetve zöld szemű gyermeke nemtől függetlenül. Emiatt pedig voltaképpen bárhogyan kinézhet, lehet szőke, barna, vörös és még fekete haja is, a szemei lehetnek barnák, kékek, zöldek, vagy tündökölhetnek akár mindegyik keverékeként egy kombót alkotva. Sőt még az is megeshet, hogy habár vörös haja van, de festi, ezt sem lehet kizárni. Ha pedig így van hiába tudnám milyen a természetes hajszíne ha senki nem látta még azzal a hajzuhataggal, mert mindig is festi. De nem is tudom mire ez a bizonytalanság mikor ezidáig szinte halálosan biztos voltam abban, hogy vörös hajzuhatag ékesíti és emeli ki minden bizonnyal porcelánbaba orcáját. - Esetleg tudnál segíteni? Biztosan jártasabb vagy az intézetben. - Szégyenszemre bár, de be kell valljam, nem vagyok itt jártas és ami azt illeti, szívesen látott se, hiába vagyok árnyvadász, sosem tartoztam ide, igazából az árnyvilághoz sem. Az egyetlen ami idekötött az a családom neve, majd a későbbiekben az akarat arra, hogy megtaláljam az elveszett James-t. Ha már ez sem lenne mégis mibe tudnék kapaszkodni? Ha összedől is minden én akkor is küzdeni fogok amíg meg nem találom. Nem érdekel kik néznek totálisan idiótának mert kergetek olyas valakit akiről még annyit sem tudok, hogy hívják, vagy hogyan néz ki. Na és akkor mi van? A családnak egymásra kell találni, muszáj lesz. Amennyiben pedig mégsem találom meg, legalább elmondhatom a végére hogy mindent megtettem és bejártam New York-ot, mert ez lesz, ha itt nem találom, megyek tovább, amíg csak a lábam hajt. Ha kell felkeresem az oly’ rettegett Valentine-t is és átkutatom az ő kis „kedvenceit” abban reménykedve, hogy megtalálom. Valentine.. a név ami felér egy könyvbeli Voldemort-al, akinek nem mondjuk ki a nevét.. a „tudod ki”. Néha bánom, hogy annyi időm volt, hogy könyvek halmait hagytam magam után kiolvasva mindet.
szavak száma: 412 ⇝ [You must be registered and logged in to see this link.]
Nem tudok kiigazodni saját magamon. Egyik pillanatban, mintha teljes kép vetülne elém, hogy ki vagyok, mik vezérelnek és mit akarok. Mégis megannyi oldalon állok. A tündérkirálynő, az árnyvadászok, s még ott van Sebastian is. Aki mellett teljesen elveszítem önmagamat. Egyik pillanatban meg tudnám fojtani addig rugdosni, amíg még mozog a következőben pedig már a karjaiba simulnék és imádkoznék azért, hogy soha ne engedjen el. Az ember azt gondolná, hogy miután eltávolítottam a rúnámat minden sokkal egyszerűbb lesz, de inkább minden nehezebb lett. Talán távol kellene tartanom magam tőle, de tudom, ha meg is teszem azért még kapni fogok. Na, nem mintha amúgy nem kaptam volna egy pofont azért, mert felfedtem előtte az igazságot, hogy Clary sosem fogja úgy szeretni, hogy nem fog rá úgy tekinteni. Bár nem hiszem, hogy különösebben bánná. Egyszerűen csak birtokolni akarja, amiért még talán sajnálom is a szerencsétlen lányt. A magányomat, sebeim nyalogatását egy alak zavarja meg, aminek nem kifejezetten örülök, de remélem, hogy hamar úgy dönt tovább áll és békén hagy engem. Szükségem van egy kis térre, magányra, amit eddig meg is kaptam. Habár a gondolataim mondhatni egy árnyalattal sem lettek tisztábbak. Fogalmam nincs, hogy ki vagyok és ez belülről emészt fel teljesen. A mondanivalójára egyszerűen csak felhúzom a szemöldökömet. Szóval vadászik egy vörös hajú árnyvadászra, aki a testvére lehet? Hát habár nem túl gyakori a vörös hajzuhatag azért van egy pár belőle. Például én és Clary is azok vagyunk. Ő már megtalálta az elveszett tesóját azért kétlem, hogy lenne neki még. Én pedig egyedül az apámat nem ismertem, úgyhogy különösebben nem foglalkoztatna, ha lenne is testvérem. Egykeként nevelkedtem, kerültem a pokol bugyraiba, mikor elrabolt Valentine.. Eddig is megvoltam egyedül a nagy világban ezután is megleszek. - Szóval lényegében az egyetlen egy nyom a vörös hajzuhatag. Hát nem mondanám azt, hogy kifejezetten sok sikert jósolok a keresésednek. - Főleg, ha az illetőnek fogalma nincs arról, hogy elméletben testvérei vannak. Akkor talán még nagyobb szívás az egész. - Egyáltalán az biztos tény, hogy vörös haja van, vagy csak a saját után tippelsz arra? - Hiszen lehet, hogy az egyik gyermek örökli a vörös géneket, míg a másik inkább barna lesz, vagy szőke.. Vagy valami, aminek semmi köze a vöröshöz. Kezdem úgy érezni, hogy a sötétben tapogatózik. Azonban van valami aranyos abban, hogy ennyire meg akarja találni a féltestvérét.
Erőt veszek magamon és megpróbálom tüdőmet a levegőhöz szoktatni. Habár nem rohanok sehova, de tartok attól, miszerint elmegyünk egymás mellett és emiatt nem találok rá. Ami pedig azt eredményezi, hogy úgy érzem, sietnem kell. Nincs időm erőt gyűjteni, vagy fuldokolni, vagy úgy bármi másra. Bár tulajdonképpen sok évet töltöttem tudatlanságban és ebből is sokat azzal, hogy kibírjam a tudatot, miszerint van még egy testvérem, de nem ismerhetem. Szörnyű volt a gondolat és talán nem is az volt a legrosszabb, hogy nem ismerhettem meg soha, hanem az, hogy nem kaptam választ a kérdéseimre. Nem tudtam miért nem ismerhetem és hogy egyáltalán miért nem velünk él. Habár sosem ismertem, mégis hiányát semmi nem volt képes betölteni, mikor hallottam róla. Egészen tündérmesébe illő volt, mintha csupán álmodtam volna, hogy nekem tényleg van egy második testvérem. Elindulok ezért befelé, kezemet végig vontatom egy mellettem kifelé libbenő levélen, mely ennek hatására utat enged nekem s csak távozásomkor ereszkedik vissza pompájába. Nem is foglalkozok úgy a növényekkel, mint ahogy számítottam rá. Ugyanis azt gondoltam, majd az üvegház lesz az, mi elvonja figyelmemet. Mindig is volt egyfajta kötődésem a természethez és imádtam bokrok rengetegében eltűnni, majd ismét megjelenni. Nem érdekelt hány tüske szurkodja szét kezeimet, csak futottam amíg tartott a sűrűje és ki nem értem a puszta kietlenségbe. Ebbe csak magától belegondolni is megnyugtató és felemelő, de már réges-régen megváltozott ez, ugyan a növények a barátaim maradtak, de már nem olyan mély ez a kapocs. Talán ha magam is úgy növök fel, hogy a hely ahova megpihenni járok, egy növényekkel teli hely. Talán akkor másképpen alakult volna. Elbotlok egy kieső ágban, aminek köszönhetően elesés helyett hogy az egyensúlyomat megtartsam, felgyorsítom tempómat, míg vissza nem nyerem térbeli érzékemet. Ekkor vélem felfedezni a szinte megcsillanó vöröset a sok zöld rejtekében. Befordulva a sötét zöld elé, a tulajdonosát is szemügyre vehetem és a vörös hajzuhatagot, amit kiszúrtam oly’ precízen. - Ne haragudj. Vélhetőleg egy vörös hajú lányt keresek aki eléggé valószínű, hogy nem tudja, bár van két féltestvére. - Őszintén miben bízok? Abban hogy valaki ezt a bizonyos lányt ismeri régről és emiatt olyat is tudhat esetleg amit maga a lány sem biztos. Példának okáért azt, hogy kik a féltestvérei. Ebben reménykedek, igen, méghozzá azért mert szeretném megismerni, de félő ha azt se tudjuk a másikról kicsoda, akkor nehezebb dolgom lesz, mint azt valaha gondolni merném.
szavak száma: 386 ⇝ [You must be registered and logged in to see this link.]
Nehezemre esik távol tartani magam Sebastian-tól, de talán jobb ez így. Nem kívánja a segítségemet és azt sem akarja, hogy a közelében legyek. Úgyhogy ez van. Ha akar valamit úgy is megkeres. Addig pedig hét pecsétes titokként kell őriznem azt, hogy már nem hordozom magamon a hűség rúnáját. Azt hittem, hogy az eltávolítása minden kérdésemre választ ad majd, de sokkal több kérdést vetett fel bennem, mint azt elsőre gondoltam volna. Egyszerűen nem is tudtam, hogy valakinek lehet ennyi kérdése. Teljesen összezavarodtam, ami az érzéseimet illeti a hűségem még mindig vakon köt Sebastian-hoz. Nem tudnám elárulni. Bár tudom, hogy a szemében már maga a rúna eltávolítása is árulásnak fog számítani. Pont ezért nem szabad megtudnia. Meg akkor kénytelen lennék bevallani, hogy nem a rúna az, ami hozzá köt, hanem a szívem. Akkor pedig talán még nagyobb slamasztikában találnám magam. Jobb, ha minden marad titokban. Az üvegházban lógatom a lábamat, valahogy megnyugtat, hogy olyan kevés ember van az intézetben. Bár éppenséggel ez nem a legjobb jele annak, hogy egy háborúra felkészüljünk. Koránt sincs annyi árnyvadász, mint azt szeretnénk. Nem hiába kergették a végzet kelyhét annak reményében, hogy új árnyvadászokat teremtsenek. De azt hiszem, hogy ezek már örökre elvesztek a Lynn tó fenekén, ami árnyvadászok számára mérgező, így nem kérdés, hogy ez háttérbe szorult. Mégis a kehely, amit Sebastian létrehozott új árnyvadászokat teremthet. Másokat.. Akiknek talán saját akaratuk sincsen többé. Félek, ha megtudja, hogy én eltávolítottam a rúnát, akkor engem is arra fog kényszeríteni, hogy igyak a kehelyből. Nem akarom elveszteni önmagam. Hiszen én vagyok az, aki ostoba módon a fiúhoz láncolta magát. Egy életre. Unalmamban pár szükséges rúnát rajzolok magamra, mintha csak ránk ronthatnának bármelyik pillanatban. Tudom, hogy nem ölnének meg, de ez nem számít. Azonban azt a helyet üresen hagyom, ahol az Ő rúnája díszelgett. Az irón forró, égető érintése a bőrömön, most valahogy megnyugvással tölt el. Pontosan erre is van szükségem. Hamar megérzem, hogy nem vagyok egyedül, de az igazság az, hogy nem is nagyon érdekel. Nem akarok életjelet adni magamról, mert egyedül akarok lenni. A növényzet között a padon ülve pedig nem olyan könnyű kiszűrni. Habár a vörös lóboncom elég árulkodó tud lenni még a legnagyobb tömegben is.
Az első felderítő lépéseimet a new yorki intézet felé tettem meg. Az idő nem volt persze a legkellemesebb, de ez csupán arra késztetett, hogy a megszokottnál gyorsabban szedjem a lábaimat. Még csak nézelődni sem álltam meg az Institute feliratig, ami mondjuk lehet nem ártott volna. Ha azt nézzük, hogy eljöttem egy idegen varosba és azt sem tudom én hol vagyok ebben a hatalmas városban. Manhattan utcai csakúgy nyüzsögnek, mint New York bármely másik városrésze. Újságárusok állnak ki eladni portékáit, zenészek hada játszik vért izzadva a napi betevőért. Azt gondolnánk egy nagyvárosban nincs olyasmi probléma, hogy munkanélküliség vagy kevés kereset. Pedig van, ahogy szerte a világon mindenhol máshol is. Beérve az intézetbe egy teljesen más világ tárul szemeim elé, itt nem kell rejtegetnem ki vagyok, itt minden egyes személy ismeri és látja az árnyvilágot. Mind lesben áll ha a démonok feltűnnek a színen. Itt vagyok én, aki sosem óhajtotta igazán kivenni a részét a piszkos melóból. Mégis teljes körű árnyvadász kiképzést kaptam és rúnákban sincs hiány a bőrfelületeimen. – Természetesen az itt lakó és sürgő-forgó árnyvadászok figyelmét is felkelti az „új” jövevény aminek köszönhetően nem is igen jutok tovább az aulából. - Egy vélhetőleg vörös vagy barna hajú lányt keresek. - Mondom, mintha csupán egyetlen vörös vagy barna hajú lány lenne itt. Többnyire minden második embernek barna haja van, így a vörösben reménykedek. - Ki keresi? - Teszi fel a kérdést alig hallhatóan, amiből arra asszociálok, hogy bizonyára amennyiben nem vagyok árnyvadászt ezt csakúgy halkan adom tudtára. Azonban nekem nincs mit titkolnom. - Ha minden igaz, az árnyvadász testvére. Nézze, én sem tudok többet, tovább enged, vagy sem? - Mordulok kissé rá, révén hogy ez a beszélgetés számomra már kínos. Őszintén, mi köze van hozzá? Nem elég az, hogy keresek valakit? Mi ez, az FBI, vagy a CIA? Végül ám, szerencsémre, eláll az utamból így folytathatom azt. Először a könyvtárba megyek, amit szomorúan tapasztalok, hogy üres. Így a következő állomás a botanikus növények világa, ismertebb nevén, az üvegház. Voltaképpen úgy járok-kelek, akár aki mindig is itt lakott. Ami betudható annak, hogy nem sokban különböznek az árnyvadászoknak fenntartott menedékek. Belépve a tetőtér üvegházába fülledt, felettébb párás levegő csap meg, amibe majdhogynem’ bele is szédülök.
szavak száma: 362 ⇝ [You must be registered and logged in to see this link.]
adminisztrátor
ranggal rendelkezem
Silent Brothers
all the stories are true
Tárgy: Re: Üvegház Hétf. Okt. 02 2017, 22:59
-- szabad játéktér --
Vendég
ranggal rendelkezem
Vendég
all the stories are true
Tárgy: Re: Üvegház Csüt. Szept. 28 2017, 13:28
jace & clary
reckless
Nehezen viselem el az új árnyvadászokat az Intézetben, sokkal jobban szerettem a régi felállást, amikor csak Alec, Izzy és én voltunk no meg persze a tanítónk. Az egy csendes időszak volt, Izzy folyton a tündérlovag pasijával volt valahol elveszve, Alec meg aggódott miatta. Az összes küldetésre mi mentünk hárman, mi voltunk a legjobb csapat. Most meg, nem tudom Alec mikor mozdult ki úgy az irodájából, hogy ne Magnushoz ment volt, mióta Max meghalt az Izzyt valahogy elvesztettük, talán őt viseli meg legjobban a gyász, Marsey után, aki elvesztette az ő kicsi fiát. A csata óta folyamatosan magamnál tartom a kis faragott katonát, amit még én csináltam akkor amikor Valentine nevelt. Sose engedte, hogy játékom legyen. „A játszás elpocsékolt idő! Nem fejlődsz és nem tanulsz belőle!” Kaptam is érte, az nap amikor megtalálta a faragványomat, olyan erősen még nem vert előtte mint akkor. Talán most az egyszer mégis örülök ezeknek az új árnyvadászoknak, ha nem állított volna meg ez a lány, akkor lehet megvalósulna az álmom. Clary kezét gyorsan lefejtem a karomról és egyszerűen meg sem hallom amit mond, csak megrántom a vállam, sarkon fordulok és ott hagyom Claryt az Üvegházba.
Ne haragudj nagyon rövid lett, de remélem tetszik!