A teher súlya ott pihent a vállamon, miszerint elrontottam valamit, amit sosem lett volna szabad. Mármint, fogalmam sem volt, miért, de mérhetetlen nagy bűntudatot éreztem Magnus láttán. Miattam került ilyen állapotba, pedig eszem ágában sem volt bántani őt. De sikerült. Nem tudtam, hogyan tehetném jóvá és azt sem, ha megpróbálom, sikerül-e. A ház ismerős volt és azon gondolkodtam, honnan ismertem ennyire pontosan az idevezető utat, de végül sokat nem fecsegtem róla. A férfira néztem és nagyot nyeltem. Elkezdtem volna a búcsúzkodást, mikor is átszelte a kettőnk közti távolságot. Pillanatok törtrésze alatt ért össze a szánk. Megcsókolt, én pedig teljesen ledöbbentem. Azonban ez a döbbenet pár másodpercig tartott csupán, mert ezután, mintha a köd felszállt volna az agyamról. Az emlékeim... Magnusról az emlékeim egyszeriben megrohamozták a fejemet. A szívem hevesebben kezdett verni, de aztán beugrott az is, hogy voltaképpen mi szakítottunk. Összezavarodtam. Aztán elszakadt tőlem és hátat fordított. - Magnus, hé… - Utána léptem, de végül megtorpantam. A tekintetem ide-oda ugrált, az agyam kattogott, ahogy egyre több és több emlék szivárgott vissza a fejembe, annál fáradtabbnak és nyomottabbnak éreztem magam. És annál rosszabb embernek. Dommiel. Az angyalra. Te tudtad… végig tudtad, ugye? Nem mentem Magnus után, és nem mentem aznap vissza Dommielhez sem. Úgy éreztem, a lelkem kettéhasad.
High Warlock
ranggal rendelkezem
Magnus Bane
all the stories are true
Tárgy: Re: Biliárdasztal Szomb. Aug. 22 2020, 17:16
let's have some fun
Nem akartam elfogadni, hogy pontot kell tennem az egész végére egészen addig amíg nem okoztam ezzel saját magamnak még több fájdalmat. Ebben azonban semmi újdonság sincs, hiszen megannyi alkalommal okoztam már magamnak fájdalmat, amely elkerülhetetlen lett volna. Egyesek talán azt mondták volna, hogy szeretem a fájdalmat, de koránt sem ez volt a helyzet egyszerűen csak túlságosan ragaszkodó voltam, ami több problémát hozott magával, mint boldogságot. Otthon akartam már lenni és még több alkoholt fogyasztani, hogy még az emlékét is elfelejtsem annak, hogy Alexander valaha létezett. Milyen érdekes, hogy ő elfelejtett engem én pedig azt kívánom, hogy bár megtehetném ugyanezt. Mégis valamilyen szinten minden szívfájdalom magában hordozza önmaga csodáját és tanulhatunk belőle így talán hálásnak kell lennem minden egyes cseppjéért. Szavaira újra megjelenik bennem a remény apró szikrája, de nem kapaszkodhatok újra és újra ebbe minden egyes alkalommal, hiszen ezzel csak még több fájdalmat okozok majd saját magamnak. Nem tudom, hogy az alkohol hatására, vagy mindenképpen megtettem volna, de egyik pillanatról a másikra átszeltem a kettőnk közötti apró távolságot, hogy megcsókolhassam. Szükségem volt erre, hogy elbúcsúzhassak még akkor is, ha valószínűleg gyűlölni fog érte, de nem tudtam uralkodni magamon. Ez a csók volt kettőnk fejezetének lezárása és a lelkemnek is szüksége volt erre, hogy az omladozó falakat valami még egyben tarthassa, hogy aztán újraépíthetővé válhasson az életem. Azonban, ahogy elszakítottam tőle magamat nagy nehezen szinte azonnal hátat is fordítottam neki, mert nem akartam látni a megvető esetleg undorral teli tekintetét, majd minden erőmet összegyűjtve indultam el a lakásom irányába és hátra sem néztem csak haladtam előre egyenesen a lakásomban található alkoholgyűjtemény felé.
Tudtam, hogy elszúrtam, talán véglegesen is vele. Túl sokáig várattam és most pedig… Nem is értettem, miért vettem annyira magamra a mostani viselkedését. De határozottan fájt a hidegsége. A távolsága. De végül be kellett látnom, hogy nincs értelme ennek az egésznek. Megbántottam őt, akarva-akaratlanul, de így történt és úgy tűnt, nem tudom helyrehozni, bármit is mondok, vagy teszek. Lassan elfogytak a szavaim is szinte. Csak összezavarodva karoltam őt, mikor rám nézett. Nagyot nyeltem és végül elhúztam egy pillanatra a számat a szavai hallatán. - Rendben, ahogy akarod, Magnus – Jegyeztem meg csendesen, de érezhető volt a hangomon, hogy mindezek ellenére aggódom érte. Egyáltalán nem így terveztem ezt az estét és tudtam, hogy ő sem. Bár azt nem tudtam, ő konkrétan mit várt a találkozónktól, de abban biztos voltam, hogy a tény, amit megtudott rólam, tönkretette az elképzeléseit. Kitámogattam lassan az épületből, majd valahogy ösztönösen arra indultam, amerre a lakása volt, annak ellenére, hogy nem emlékeztem arra, miszerint jártam volna már ott. De fel sem tűnt. Egész úton csendben voltam, hisz nem volt már mit mondanom és úgy éreztem, ő sem kíváncsi egyetlen egy mondatomra sem. Egészen az ajtóig kísértem, de nem engedtem még el. - Azt hiszem, megjöttünk – A házra pillantottam, majd a férfira. – Furcsa. Nem rémlik, hogy jártam volna itt, mégis… öhm, mindegy – Megráztam gyengén a fejemet és ha stabilan állt, csak akkor húzódtam el tőle lassan. Ám ha azt láttam, hogy összeesne vagy kibillenne az egyensúlyából, készen álltam arra, hogy abban a pillanatban mozduljak és elkapjam.
Magnus Bane imádja a posztot
High Warlock
ranggal rendelkezem
Magnus Bane
all the stories are true
Tárgy: Re: Biliárdasztal Szer. Aug. 19 2020, 11:14
let's have some fun
Ostoba voltam, hogy reménykedtem abban, hogy a kettőnk helyzete majd jobbra fordulhat. Tudhattam volna, hogy abban a pillanatban, hogy az apám keze belelógott ebbe az egészbe a boldogságomnak lőttek. Hálásnak kellene lennem azért, mert nem ölt meg? Valahogy ettől nem érzem magam hú, de hálásnak. Mert mindenki tudja, hogy vannak rosszabb dolgok a halálnál és én ezt most is a bőrömön tapasztalom. Lassan, mintha kicsúszna minden a kezeim közül és már az életem sem érne az ég világon semmit sem. De talán pont ezt akarja elérni, hogy kétségbeesésemben hozzá forduljak, de arra aztán várhat, mert nyilvánosan sosem ismerem el győzelmét, ha lelkemben érzem akkor sem. Szavaira csak felhorkantok. Ne büntessem, mert megbántott. Mégis, hogy máshogy tapasztalhatná meg a tetteinek a következményeit? Másrészt pedig az aprócska bűntudat, amely a lelkét most eláraszthatta a nyomába sem érhet a jelenleg érzett fájdalmamnak így eszem ágában sincs másként viselkedni. Meg aztán két idegen vagyunk csak az ő emlékezetében. Egy idegen, aki túlzottan szeretett volna a közelében lenni. Innentől kezdve már nem kell, hogy számítsunk egymásnak. Ellenkezni akartam, hogy ne húzzon magához, hogy ne tartson közel ilyen magához, hiszen amitől egykoron hevesen dobogott a szívem mostanra már csak egy újabb tőrszúrással ér fel. De bármennyire is kellene elhúzódnom tőle nem vagyok rá képes, tipikus. Inkább kínzom saját magamat, mint megpróbáljak eltávolodni tőle. Bár az igazat megvallva kicsit félek attól is, hogyha megpróbálom, akkor egyenesen pofára esek és abból már elég volt ma estére. Szinte érzem a tekintetét magamon, amitől én magam is felé fordulok, hogy belenézzek abba a szemekbe, amelyek kirángattak engem egy nagyon sötét gödörből és elérték, hogy beleszeressek aztán pedig újra a sötét gödörbe löktek, mintha mi sem történt volna csak a fájdalom maradt velem, hogy emlékeztessen engem arra, hogy ez tényleg megtörtént. - Megleszek egyedül is Alexander. - Talán majd áthívom Catarina-t, bár őt sem szívesen untatnám a szívfájdalmaimmal. Hallgatta már őket eleget. Esetleg még az is ott van a pakliban, hogy elhagyom a várost egy kis időre, hogy legyen ideje a lelkemnek felépülni ebből a csapásból távol az okozójától.
Teljesen másképp viselkedett, mint eddig. Akárhányszor találkoztunk, a közelembe akart férkőzni, fel akarta törni a csigaházamat, amibe én minduntalan visszahúzódtam. Kerültem őt. Joggal és okkal, mégis, most én éreztem szarul magam a viselkedésem miatt. Talán későn vettem a bátorságot, hogy valaki felé nyissak azok közül, akikhez közöm volt annak idején… azokban az időkben, amire egyáltalán nem emlékszek. Elkéstem, Magnus? A szavai ezt támasztották alá. Szinte hideg volt velem és valamiért, nem tudnám megmondani, miért, maró fájdalmat éreztem a mellkasomban. Pedig nem kellett volna, hogy foglalkozzak ezzel. Nem jelentett nekem semmit… mégis rossz érzés volt. - Tudom, hogy megbántottalak, Magnus, de nem volt szándékos. Ezért ne büntess, kérlek – Suttogtam, mondhatni halkan kérleltem, könyörögtem, hogy ne csinálja ezt velem. Nagyon ostobán éreztem magam és fogalmam sem volt róla, pontosan miért. De bárhogyan is viselkedett és bármennyire is pocsékul éreztem magamat, nem hagyhattam, hogy egymaga induljon így útnak. És végül, még ha nem is akart, de belement. Talán csak tudta, hogy makacs vagyok és nem hagyom úgysem annyiban. Újból megfogtam a karját, aztán áthúztam a nyakam fölött. A derekát fogtam át az egyik kezemmel, a másikkal a kezét igyekeztem tartani. Tudtam, hogy jelenleg nem kíván a közelemben lenni, mégis látva, mennyire tántorog az elfogyasztott alkoholmennyiségtől, nem állt módomban elengedni őt. Ha kellett, szorosabban fogtam és így indultam el vele kifelé a bárból. A szemem sarkából néztem rá, az arcát vizslatva. Akaratlanul is rajta felejtettem egy hosszabb pillanatra a tekintetemet, majd megköszörültem a torkomat és előrenéztem. - Van valaki, akit felhívhatok, hogy… ne maradj egyedül? – Érdeklődtem halk, némileg rekedtes hangon, ami engem is meglepett.
High Warlock
ranggal rendelkezem
Magnus Bane
all the stories are true
Tárgy: Re: Biliárdasztal Szer. Aug. 05 2020, 12:27
let's have some fun
Minden egyes alkalommal, amikor találkoztunk úgy éreztem, mintha jeges vízzel borítottak volna nyakon. Olyan távolságtartó és rideg volt velem most azonban, mint aki tényleg végre elkezdett engem látni, mint egy embert és nem pedig, mint egy tehert, amely szinte szüntelenül próbálja megfojtani a jelenlétével. Most pedig kedves volt velem, de ezzel már nagyon is elkésett. Nyilvánvalóan továbblépett és már nincs olyan helyem az életében, mint egykoron. Ezzel pedig meg kell birkóznom és nekem is tovább kell lépnem, de azt nem tehetem meg a közelében. - Meglehet, de az alapján, hogy mennyit késtél szívesebben maradtál volna egy kedvezőbb társaságban. - Talán még az is jobb lett volna, ha felhív, hogy nem tud eljönni. Akkor viszont nem tudtam volna szembesülni azzal, amivel már egy ideje meg kellett volna birkóznom. Mi ketten már a múlté vagyunk és a jövőnket kegyetlenül kiragadta a kezeink közül Asmodeus, aki most biztos jókat röhög magában. - Ha ez téged megnyugtat.. - és egyben, ha hamarabb szabadulok tőled a jobb jelenleg. Plusz nem, mintha a lakásom nem lenne felszerelkezve elég alkohollal legalább egy évtizedre bár ilyen tempóban csak egy felet fog kihúzni a készletem. Viszont az minden lesz csak az ő problémája nem. Túl kell tennem magam ezen az egészen még akkor is, ha ez lesz a legnehezebb dolog, amit valaha tettem. Sosem gondoltam volna, hogy újra képes leszek megnyílni valakinek, de aztán megjelent Alec és ez megváltozott. Most pedig az egész mehet ki az ablakon és felejthetem el még a létezését is. Azzal elkezdtem magam kivonszolni a bárból és megindultam a lakásom felé. Habár portált is nyithatnék, de ilyen állapotban nem vállalom a felelősséget annak biztonságosságáért.
A reakciója olyan dolgokat is elárult a számomra, amikről nem akartam tudni. Vagy amiről egészen eddig nem is akartam tudomást venni. Ahogy elhúzódott az érintésemtől, bevallom, rosszul esett. Hisz nem akartam neki rosszat, sőt, ezúttal teljesen normálisan fordultam felé. Vagy talán egész egyszerűen elkéstem vele? Láttam, hogy meginog, így közelebb léptem, de aztán meg is torpantam. Visszanyerte az egyensúlyát, én pedig aggódva fúrtam a tekintetemet az övébe. Miért vagy ilyen? Miért nem engeded, hogy segítsek? A fel nem tett kérdéseimre ezt követően választ kaptam. Részben. Meg akarta oldani egymaga, aztán pedig, a további szavaiból kiérződött némi féltékenység. - Most veled vagyok és nem valaki mással – Szegeztem le egyből. Éreztetni akartam vele, hogy nem szándékoztam magára hagyni, már csak azért sem,mert nem az én stílusom lett volna ilyen állapotban magára hagyni valakit. Oké, talán egyeseket ott hagytam volna akár az út szélén is… bár, az is lehet, hogy már eljutottam arra a pontra, hogy Jace újdonsült barátnőjét sem hagynám cserben. Gyengén megráztam a fejemet, majd újabb mély levegőt vettem. - Ha magadra hagylak, folytatni fogod az ivást. Nem nehéz rájönnöm – Közöltem vele a nyilvánvalót, majd újból közelebb léptem és megérintettem. – Engedd, hogy hazakísérjelek. Kérlek – Elvégre miattam vagy ilyen állapotban. Talán mi… mielőtt…? Lehetséges volna, Magnus? A gondolataimban kutattam, miközben figyeltem és reméltem, hogy ezúttal nem húzódik el, hanem beletörődik abba, miszerint egyedül ma nem megy innen haza. Ha volt közünk a múltban egymáshoz, akkor tudhatta azt is, hogy amit a fejembe vettem, arról nehéz volt lebeszélni.
High Warlock
ranggal rendelkezem
Magnus Bane
all the stories are true
Tárgy: Re: Biliárdasztal Szer. Aug. 05 2020, 00:19
let's have some fun
Nem hiába mondják, hogy a remény hal meg utoljára. Hiszen pontosan ez történt most is. Azonban a történetek többsége elfelejti megemlíteni, hogy mennyire nyomorult fájdalmas is ez. Tisztában voltam azzal, hogy ezzel csak Asmodeus akar nekem fájdalmat okozni, de valahogy úgy éreztem, hogy túl messzire ment. Nem én voltam az egyetlen, akinek ennek a tehernek a súlyát el kellett viselni. Alec teljesen elfordult mindenkitől, szinte még azt is elfelejtette, hogy ki is ő valójában. Ha nem is, mégis valahogy rendkívül így érződött. Talán a türelmetlenségemet próbáltam eleinte az alkoholba fojtani, vagy a keserű gondolataimat, hogy miért késett ennyit, de a valóság ennél sokkalta gyötrőbb volt. Továbblépett és még csak meg sem próbálhattam visszanyerni magamnak, mert úgy irtózott tőlem és mindenkitől, akinek a tekintetében ott rejlett egy aprócska szikra, a remény, hogy visszatérhet közéjük az a személy, akit elvesztettek. Számítottam rá, hogy lesznek nehézségeink, de mégsem ez lett volna az első gondolatom. Biztos voltam benne, hogy megviseli majd a pokolban töltött időszaka, de az, hogy nem is emlékszik rá.. Még csak meg sem fordult a fejemben. De ezzel is azt bizonyítja, hogy elsősorban nem neki akart fájdalmat okozni, hanem nekem. Érintése olyan volt számomra, mintha megégettek volna. Régen vágytam arra, hogy megérintsen, de nem azután, hogy közli velem már továbblépett. Az egész csak még nagyobb fájdalmat okozott, mintha nem is tette volna meg ezért szinte azonnal elhúztam tőle a karomat és felvettem egy bizonyos távolságot vele szemben, de a részegségemet is alábecsülve kicsit meginogtam, de sikerült megtámaszkodnom, mielőtt még elestem volna. - Megoldom magam is és úgy hiszem rád már így is várnak, nem állt szándékomban senkitől sem elszakítani. - Azt hiszem azonban mielőtt még elindulnék megiszok egy pohár vizet, vagy még ennél is lejjebb iszom magam. Egy biztos volt, hogy túl fájó volt őt most látni és azt hiszem talán jobb lesz, ha követem a példáját és megpróbálok továbblépni.
Gyengén megráztam a fejemet a szavaira. Ez minden volt, csak nem üdítő változatosság – legalábbis szerintem. Miért éreztem úgy, hogy tényleg túlreagál valamit, vagy sokkal inkább… próbál elfojtani magában valamit? Oké, talán már… már pontosan tudtam, hogy mit próbál elrejteni. Csak épp nem akartam felfogni. Nem emlékeztem arra, milyen szerepet töltött be az életemben Magnus és bármennyire is emlékezni akartam volna rá, tudtam, hogy ez nem így működik. Hónapok óta tudtam, hogy az emlékeim nem térnek csak úgy vissza maguktól. Másrészt… kezdtem végre rátalálni önmagamra. Az, hogy Dommiellel egymásra találtunk, számomra… hatalmas nagy lépés volt. Mindenesetre, hogy ne húzzam feleslegesen az időt, egyszerűen kimondtam azt, ami annyira foglalkoztatta. Elmondtam, hogy összejöttem valakivel. Nem akartam konkretizálni, mert azzal csak még nagyobb sebet ejtettem volna a lelkén, de… de ő akarta tudni. Nem? Mármint, mit kellett volna mondanom? Nagyot nyeltem az ő „oh”-jára. A földre pillantottam, némileg lehajtva a fejem, majd ahogy folytatta, lassan újra ránéztem. Aztán hirtelen véget akart vetni az esténknek. Tudtam! Tudtam, hogy ez lesz. - Magnus… - Mélyen szívtam magamba a levegőt, majd közelebb léptem hozzá. – Hazakísérlek, rendben? Ilyen állapotban ne mászkálj egyedül… - Utaltam a részegségére és magamtól már meg sem kérdeztem, miért érdekel, hogyan jut haza. Eddig kerültem, most meg hirtelen érdekelni kezdett? Én sem tudtam már kiigazodni magamon. Gyengéden megfogtam a karját. – Gyere, menjünk… - Ejtettem ki halkan a szavakat, ahogy végül ránéztem. Furcsa volt, hogy alacsonyabb volt nálam és ez most, ennyire közelről még jobban feltűnt. Aztán mély levegőt vettem, némileg… bűnbánóan néztem rá. Nem akartam megbántani, bármi is volt köztünk, vagy bármit is gondolt Ő. Bárcsak emlékeztem volna. De nem így volt.
Egy kicsit talán szerettem volna, ha minden érzésem a szakítás pillanatában megszűnt volna létezni. De ezek sosem ilyen könnyedén működnek. Nem dobhatja ki az ember az ablakon a szívét, hogy könnyítsen a lelkén. Hosszú ideje nem nyitottam már meg igazán a szívemet senkinek, de Alexander valahogy az első pillanattól kezdve megragadott. Egyáltalán nem volt könnyű utunk együtt, mert épp elég akadályt kellett kiállnunk azért, hogy egyik pontról a másikra juthassunk el, de végső soron mégis egy olyan akadállyal szembesültem, amit már nem is, hogy nem tudtam.. Egyszerűen nem akartam kikerülni. Nem éreztem, hogy ez olyasmi lenne, ami felett szemet kellene hunynom. De az érzelmeim nem múltak el ennek ellenére sem és az sem segített, hogy utána megannyi ideig aggódtam és próbáltam elkövetni mindent annak érdekében, hogy kiszabadítsam. Mégis végső soron sikerült elbuknom és talán az emlékeinek a hiánya az, ami az én sajátos büntetésem. - Néha igazán üdítő tud lenni a változatosság. - Habár sokkal inkább alkoholba fojtottam mindent, mintsem túlságosan engedjem az agytekervényeimet dolgozni. Ez még azonban koránt sem jelentette azt, hogy nem aggódtam volna érte. Bár tény és való, hogy sokkal inkább a saját érzelmeim által kreált hurrikánban töltöttem az időmet. - Oh. - Persze egy részem tisztában volt ezzel, hiszen láttam a jeleket, de attól, hogy kimondta valahogy még valósabb lett az egész, ez pedig egy kicsit olyan érzés volt, mintha valaki erőteljesen a mellkasomba rúgott volna egyet, még a levegőt is belém fojtva. - Örülök, hogy sikerült elfogadnod önmagad és megnyíltál valakinek. - Mondjuk jobban örültem volna, ha ez a személy újra én lettem volna, de azt hiszem túlságosan sok nyomást helyeztem rá már így is és örülhetek, hogy egyáltalán szóba áll velem. Jobb is, ha ennél jobban nem erőltetem az egészet, mert azzal egyikünknek sem kedveznék. - De talán jobb lenne, ha inkább rövidre fognánk ezt az estét. Már én sem vagyok éppen túl józan, így pedig a társaságom sem olyan szórakoztató. - Na, meg aztán az sem lesz túl szép, ahogy az alkoholba fojtom a bánatom és nem csak a pohár aljára nézek ezután, hanem egyenesen az üveg aljára.
Mélyen szívtam magamba a levegőt a szavai hallatán, majd lassan kifújtam a tüdőmben tartott levegőt. Ez a pasi… igazából kikészít. Mármint az, hogy ennyire tudni akarja, mit csináltam, az egyet jelentett azzal, hogy szoros viszony lehetett köztünk annak idején. Úgy értem, mi másért érdekelhetné annyira? Vagy csak… oké, Alec, rohadtul túlkombinálod a dolgot! Csak érdekli, miért késtél, mi volt annyira halaszthatatlan, ennyi. Nem kell túlgondolni. Újabb mély levegőt vettem, majd megcsóváltam gyengén a fejemet. - Általában én vagyok az, aki túlaggódja a dolgokat, nem a másik fél – Gondolkodtam hangosan, de vállat is vontam alig láthatóan. Jace lazaságát irigyeltem; én nem tudtam olyan lenni, mint ő. Én mindig túlagyaltam mindent, feszült voltam és merev. Valahogy sosem tudtam elengedni magamat. De most… Magnus csinálta ugyanezt. Már kezdtem sejteni, Jace min mehet keresztül mellettem. Az asztalt figyeltem, nem néztem rá, csak mikor végül válaszolt. Ráemeltem a tekintetemet egy sóhajjal. Nem reagáltam, egészen addig nem, míg belökte azokat a golyókat; aztán újra megszólalt. - Összejöttem valakivel – Közöltem komolyan, köntörfalazás nélkül, habár azt szándékosan nem mondtam, kivel. Főleg nem azt, hogy az illető nem éppen nőnemű… Nem voltam felkészülve arra, ki hogyan reagál erre. Főleg nem Magnus, mert… mert őt valami furcsa légkör lengte körül, ha a közelemben volt. De nem akartam tudomást venni róla. Nem, nem és… nem. Az asztalhoz léptem, hogy ezúttal én gurítsak be néhány golyót, bár amennyire szerencsétlen voltam ebben a játékban, csak egyetlen egyet sikerült belőnöm. De már nem is volt túlságosan nagy tétje a játékban. Hisz elmondtam, miért késtem, nem igaz? Az már más kérdés volt, ezek után Magnus Bane mihez kezd az információval. Én a csendbe szándékoztam burkolózni, hisz túl kínos volt erről beszélnem. Még Jacenek sem szándékoztam hamar elmondani, nem hogy… egy számomra idegennek. Abszurd volt a helyzet és aggasztott és idegesített és stresszeltem miatta… oh, már megint ez a túlagyalás! Tényleg, vajon most mit gondol rólam? Nem mintha mondtam volna bármi hülyeséget… azaz… ….
Bármennyire is szeretném lerázni magamról a keserűséget és úgy tenni, mintha egyáltalán nem bántana az, amit tett.. Nem vagyok rá képes. Egy részem valamilyen oknál fogva nem tudja elengedni a gondolatot, hogy nem is olyan régen egy másik férfi társaságában töltötte az idejét. A gondolataim hevesen zakatolnak annak ellenére, hogy a legtöbb készségemet kezdi tompítani az alkohol. Nem tudom, hogy ki az, akihez ilyen közel került, hogy nyíltan vállalja a láthatóan kialakult érzelmeit, de valahogy egy csipetnyi féltékenység költözött a lelkembe. Persze számíthattam arra, hogy továbblép, hiszen mi ketten már azelőtt is szakítottunk, hogy elveszítette volna az emlékeit. De ez egy percig sem jelenti azt, hogy megszűntem volna szeretni őt. Egyszerűen csak az nem volt elég indok arra, hogy együtt maradjunk, amikor egy olyan árulást követett el, amelyből már nem tudtam kihúzni önmagam. - Én sem vájkálok csak szeretném tisztán látni a dolgokat, hogy mégis pontosan mi miatt is sikerült így elkésned. Csak, hogy teljes egészében megérthessem a helyzetet. - Azzal, hogy válaszol nekem leginkább csak saját magamnak árthatok, senki másnak. Mégis szükségem van arra a válaszra, tudnom kell az igazságot. Talán tényleg jobb lenne, ha egy kis időre elutaznék a városból, hogy kitisztítsam a gondolataimat. Muszáj tisztán látnom és ezt nem tudom úgy, hogy közben folyamatosan a sebeimet nyalogatom. - Kötöttünk egy fogadást legalább addig húzzuk ki míg eldől, hogy ki is nyer. - Lökéshez készülök, majd egyszerre két golyó landol, két különböző sarokban, de a következő lökés egy kicsit bonyolultabb ezért ittas állapotomban inkább már meg sem próbálkozom vele és egyszerűen csak úgy gurítom a golyót, hogy neki a lehető legközelebb legyen. - Hacsak nem félsz veszíteni.
A stílusa, a megjelenése, jobban mondva maga a kisugárzása aggasztó volt és egyszerre stresszelni kezdett. Nem, inkább frusztrálni. Egyszerűbb lett volna, ha közli, hogy már nincs kedve a találkozónkhoz és inkább napoljuk el. Vagy talán nekem kellett volna lemondanom időben ezt az egészet, akkor talán nem lenne ilyen feszült a légkör. Zavart. Valahogy… egy részem azt sugallta, hogy ez a feszültség köztünk rendellenes. Hogy ennek nem így kellene lennie. De magam sem értettem ezt az érzést, de amilyen gyorsan jött, úgy el is illant. Sóhajtottam egy aprót a visszakérdezésre. - A „dolgom volt” nem elég kimerítő válasz, Magnus? Én sem vájkálok az életedben – Kissé talán túl erősre sikerült a válaszom, de komolyan elkezdett bosszantani ez a karót nyelt stílusa. Kettőnk közül még mindig ő akarta a találkát, nem pedig én. Nem ő tett szívességet a másiknak, hanem én… mert fogalmam sem volt róla, ő ki vagy mi volt az életemben, mégis eljöttem, mert valamiben igaza volt: nem dughattam életem végéig homokba a fejem, miközben elszalad mellettem az idő. Figyeltem, hogy gurít, majd ahogy én következtem, egy gyengébb mozdulattal löktem meg a golyókat. Egy majdnem bement, de aztán mégsem. Vállat vontam, majd inkább az italomhoz léptem. Megfogva a poharat kikortyoltam belőle a maradékot. - Nem feltétlenül kell erőltetnünk ezt az egészet, Magnus. Ha meggondoltad magad, nem muszáj végigcsinálnunk az estét – Közöltem egy fokkal halkabban, de a tekintetemmel végig az asztalt figyeltem.
Szerettem volna ezt az egészet tényleg teljesen a nulláról indítani, de a kétségbeesésem minden egyes perccel növekedett míg nem jelent meg. Már tényleg az is megfordult a fejemben, hogy baja esett ezért is ittam egy kicsivel talán többet a kelleténél, amit eszem ágában sincs abbahagyni. Főleg nem azok után, hogy megtudtam mégis miért is késett. Az árnyvadászok életében megannyi dolog előfordulhat és sokszor bajba kerülhetnek, vagy éppen a halál torkába. Ezt Alec-el nem egyszer megtapasztaltam már. Így csak természetes volt, hogy aggódom, de az, hogy ennyire semmibe vett engem valahogy sokkal jobban fájt, mint őt az ágyban mozdulatlanul feküdve látni, ahogy küzd az életéért. Mintha kitépte volna a szívemet a helyéről és párszor ráugrott volna. Tudom semmivel nem tartozik nekem, hiszen én szakítottam vele, amire nem is emlékszik, de a szerelem nem múlhatna el ilyen könnyedén.. Nem merülhetne feledésbe egy pillanat leforgása alatt. Ha akartam volna még oda tudok ugatni arra, hogyha gyerekesen viselkedne, akkor most itt sem lenne nem csak késik. Hát köszönöm szépen, hogy van benne annyi gerinc, hogyha megbeszél valakivel valamit, akkor már betartja a szavát és legalább megjelenik, ha fényévekkel később is. - Talán már most rettegsz attól, hogy igazat kell mondanod? - Úgy kerülgetett engem és mindenki mást is, mintha szükséges lenne a túléléshez. Ennek pedig én itt véget akarok vetni. Nem csak azért, mert egy kicsit mazochista módon szeretnék még ennél is jobban szenvedni, hanem azért, mert ha már nem is emlékszik arra, hogy mi minden történt, legalább őszinte lehet saját magával és másokkal is, hogy mi minden zajlik az elméjében, mire is vágyik igazából ebben az új emlékmentes életben. Egy határozott, erős lökéssel töröm meg az alap háromszöget a golyók szinte tökéletesen szóródnak szét az asztalon, de egyiket sem juttattam be a lyukakba. - Te jössz. - Azzal intettem a billiárdasztal felé és azt a helyet kerestem, ahol a minimális távolság meglehet közte és köztem, mielőtt még teljesen elveszítem a fejem és olyat teszek, amit mérhetetlenül megbánok.